题目内容

【题目】 The great Zen(禅宗)teacher, Benzei had many pupils. One day, one of them was caught because of stealing things by other students. And they reported him to Benzei, but he took no action against the boy.

A few days later, the same boy stole another student's things and was again caught. And again Benzei did nothing. This made the other students angry, and they wrote a petition(请愿书) to ask the teacher to send away the thief from school. They all threatened to leave if the boy was allowed to stay.

The teacher called a meeting of the students. When they had arrived, he said to them, "You are good boys who know what is right and what is wrong. If you leave, you will have no trouble in joining any other school. But what about your brother who does not even know the difference between right and wrong? Who will teach him if I don't? No, I cannot ask him to go even if it means losing all of you. "

Tears coursed down(流下) the cheeks of the boy who had stolen. From then on, he never stole again and became an honest man.

【1】What did the teacher do when the students reported me boy to him?

A. He asked the boy's parents to come to school.

B. He was angry with the boy.

C. He sent away the boy from the school

D. He took no action against the boy.

2The underlined word "This" in the passage refers to __________.

A. the teacher took no action against the boy who stole things again

B. they didn’t catch the boy who stole things

C. the teacher hit the boy who stole things

D. the teacher told them not to catch the boy

【3】Which of the following sentences is true?

A. The students all threatened to leave if the boy left.

B. The teacher didn't ask the boy to leave.

C. If the students all leave, they won't join another school.

D. The teacher called a parents' meeting for the thief.

4In order to ask the teacher to send away the boy from school, what did the students do?

A. They didn't have classes

B. They all left the school.

C. They wrote a petition.

D. They all threatened the thief.

【5】From the passage we know _____________.

A. Benzei wasn't really a good teacher.

B. The boy realized he was wrong.

C. The teacher had a wrong action.

D. From then on, nobody stayed with the boy.

【答案】

【1】D

2A

3B

4C

5B

【解析】

试题分析:短文大意:Benzei有许多学生。一天,一个男生偷了东西,被告到Benzei这儿。但是Benzei什么行动也没有。几天过后,那个男孩又偷了东西,而Benzei还是什么也没有做。其他学生生气了,给Benzei写请愿书:如果老师不把偷东西的男孩赶走,他们都要离开。Benzei开了学生会,告诉大家:你们是知道对、错的好孩子,如果你们离开了,很容易找到其它学校读书;如果把你们这个甚至还分不清是非的兄弟赶走了,谁还会教他呢?即使你们都走了,我也不能赶走他啊!小男孩泪如雨下,从此改过自新,成了一个诚实的人。

【1】D 细节理解题。题意:当学生们给老师告那个男孩时,老师做了什么?A. He asked the boy's parents to come to school.他叫男孩的父母到学校来;B. He was angry with the boy.他生男孩的气了;C. He sent away the boy from the school他把男孩赶出了学校;D. He took no action against the boy.他没有采取任何行动。根据第一段最后一句:And they reported him to Benzei, but he took no action against the boy. 可知他没有采取任何行动。故选D。

2A 词义猜测题。题意:文中有下划线的"This" 指的是什么?A. the teacher took no action against the boy who stole things again老师对偷东西的男孩什么也没有做;B. they didn’t catch the boy who stole things他们没有抓住偷东西的人;C. the teacher hit the boy who stole things老师打了偷东西的男孩;D. the teacher told them not to catch the boy老师叫他们不要抓那个男孩。句意:And again Benzei did nothing. This made the other students angry.而再一次,Benzei什么也没有做,this使得其它学生生气了。可以推测出指的是老师不作为。故选A.

【3】B 推理判断题。题意:下面哪一个句子是正确的?A. The students all threatened to leave if the boy left其他学生都威胁如果男孩离开他们也要离开;B. The teacher didn't ask the boy to leave.老师没有让男孩离开;C. If the students all leave, they won't join another school. 如果学生们都离开,他们找不到学校读书;D. The teacher called a parents' meeting for the thief.为了这个小偷,老师开了家长会。根据短文内容,再次偷盗事件发生后,学生们威胁说如果不赶走小偷他们就要离开,而老师在学生会上的话表明,其他孩子很容易找到别的学校读书,而这个偷东西的孩子不能,因此不能赶走他。故选B。

4C 细节理解题。题意:为了叫老师把男孩赶出学校,学生们做了什么?A. They didn't have classes他们不上课;B. They all left the school.他们都离开学校;C. They wrote a petition.他们写了一封请愿书;D. They all threatened the thief.他们都威胁小偷。根据第二段里的:they wrote a petition(请愿书) to ask the teacher to send away the thief from school.可知,为了赶走这个男孩,其他学生写了一封请愿书。故选C。

【5】B 推理判断题。题意:从短文中我们可以知道什么?A. Benzei wasn't really a good teacher. Benzei 不是一位真正的好老师;B. The boy realized he was wrong.男孩认识到自己错了;C. The teacher had a wrong action.老师行为不当;D. From then on, nobody stayed with the boy.从那以后,没有人和那个男孩呆在一起了。根据短文最后一段可知,小男孩泪如雨下,从此改过自新了。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Welcome to Math School of Countryside

Hello. I’m Andrew Kelly, Center Director of Math School of Countryside. We are ready to help kids in grades3-12 understand math better by teaching them how to learn.

When they know how to learn math, kids make progress easily. Out school has already let 5000+ students in the US and Canada learn math successfully for over ten years.

How to teach your child math.

Our math teachers will offer your child lessons on how to understand math. We use a special way to tell exactly what each child knows an d what they need to learn. Next, we make a learning plan for each kid. It doesn’t stop there -- our encouraging teachers continually check progress along the way to make sure your kids truly understand what we’ve taught. The result are clear your kids will see their scores in math exams continue to rise.

How to help your child homework

Our teachers will also provide homework support. We help kids understand the homework so they feel better prepared to finish the work at home explaining the instructions of each exercise and changing homework frustration into a welcome challenge.

【1】 Who might be most probably interested in it.

A. Jane, a mother of an eleven - year- old boy.

B. Michael, a college student of math.

C. Rena, a math teacher from a secondary school.

D. Susan, a mother of a Three-year-old girl.

【2】What’s special about this school?

A. It takes 5000/span> students each time.

B. It can help kids in any grade.

C. It is the oldest of its kind in the US.

D. It teaches kids how to learn math.

【3】 In how many steps will the teachers teach kids math?

A. Two. B. Three. C. Four D. Five.

【4】How will the teachers help with kid’s homework?

A. By showing them how to finish it.

B. By watching them do it at home .

C. By getting them better prepared for it.

D. By giving the correct answers to them.

【5】What is this piece of writing ?

A.A postcard. B.A poem.

C. A diary. D. An advertisement.

【题目】Pablo Picasso was born in Spain in 1881. His father was a painter and art teacher who gave his son the first lesson in drawing. He won a prize— “Science and Charity” for his first important painting when he was only fifteen. He studied in several cities in Spain. But there was no one to teach him all that he wanted to know. When he was nineteen, he visited Paris.

Paris was then the center of the world for artists. Everything that was new and exciting in the world of paintings seemed to happen there. When he was twenty-three, Picasso moved there to live and lived in France for the rest of his life.

When he was over ninety, this great painter still lived his life like a young man. He was still looking for new ideas and new ways to use his artistic materials.

When he died in 1973, he was ninety-one years old.

根据短文内容完成下列问题。

【1】 What did Pablo Picasso’s father do?

A.A teacher. B.A painter.

C.An artist. D.A painter and art teacher.

【2】What prize did he win when he was fifteen?

A.Science and Painting.

B.Science and Art.C.Science and

C.harity.

D.Painting and Charity.

【3】Where was he born and where did he visit when he was nineteen?

A.Paris and Spain. B.London and Paris.

C.Spain and Paris. D.London and Spain.

【4】How old was he when he moved to Paris and how old was he when he died?

A.Twenty-three and ninety.

B.Twenty-three and ninety-one.

C.Nineteen and ninety-one.

D.Nineteen and ninety.

【5】What did he do when he was old?

A.He lived his life like a young man.

B.He looked for new ideas.

C.He looked for new ways to use his artistic materials.

D.All the above.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网