题目内容

【题目】根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整。每空限填一词。

If you are a little afraid when you walk alone at night, you can phone your family to make sure they know you are s1. But making calls may make you the target (目标) for bad people.

Now there is an app and i2 lets your family know your journey. And it will call for help when it feels you’re i3 danger.

The app is c4 Companion(同伴). Before you start your journey, you input your starting place and your finishing place. Then you s5 them to your companion. The companion can be anyone in your phone book, and they don’t n6 to have the app.

The app will tell your companion w7 you are at any time. And it will show a button(按钮) on your phone screen every few m8, asking “Are you OK?” If you don’t press the button in 15 seconds(), your companion will get an alarm(报警). And the app will be ready to call the police for h9.

With the app, you will never be w10about going home alone.

【答案】

1safe

2it

3in

4called

5send

6need

7where

8minutes

9help

10worried

【解析】试题这篇说明文介绍了一款能够显示行程并随时准备向警方求助的应用程序。

1句意:你可以打电话给你的家人,确保他们知道你是安全的。本句缺表语形容词;根据句意语境和首字母提示,可知填safe。

2句意:现在有一个应用程序,它让你的家人知道你的行程。and连接并列结构;an app一个app,下文再提到可用it代替。根据句意语境和首字母提示,可知填it。

3句意:当你感觉到危险时,它会寻求帮助。in danger在危险中,固定短语。根据句意语境和首字母提示,可知填in。

4句意:这个应用程序叫做伴侣。句子主语the app是动词call的受动者,需用被动语态,即“be(is)+过去分词”结构。根据句意语境和首字母提示,可知填called。

5句意:然后你把它们发送给你的同伴。send to发送给;根据句意语境和首字母提示,可知填send。

6句意:伴侣可以是你电话簿中的任何人,他们不需要应用程序。don’t need to do不需要做某事,need做行为动词,后接不定式结构。根据句意语境和首字母提示,可知填need。

7句意:应用程序会随时告诉你的同伴你在哪里。where引导的从句做宾语;做tell的宾语。根据句意结构和首字母提示,可知填where。

8句意:它会每隔几分钟在你的手机屏幕上显示一个按钮,问“你还好吗?” few很少的,后接复数名词。根据句意语境和首字母提示,可知填minutes。

9句意:这款应用将随时准备向警方求助。call for help呼救,固定短语;根据句意语境和首字母提示,可知填help。

10句意:有了这个应用,你永远不会担心一个人回家。worry about担心/害怕,固定短语。根据句意语境和首字母提示,可知填worried。

练习册系列答案
相关题目

【题目】A little boy was playing in his sandbox on a Saturday morning.While he was building roads and houses in the soft sand, he discovered a large stone in the middle of the sandbox.

The little boy pushed and pulled, but every time he thought he had made some progress, the stone tipped (倾斜) and then fell back into the sandbox.The little boy tried his best, but his only reward was to have the stone roll back.

Finally the boy cried.All that time the boy's father watched him from his living room window.At the moment tears fell, his father came to the boy and the sandbox.Gently but surely he said, "Son, why didn't you use all the strength that you had?" The boy said sadly, "But I did, Daddy, I did! I used all the strength that I had! "No, son," corrected the father."You didn't ask me."With that, the father reached down, picked up the stone and removed it from the sandbox.

Do you have "stones" in your life that need to be removed? Are you discovering that you are too weak to lift them? There is ONE who is always ready to give us the strength we need.Isn't it funny how we try so hard to do things on our own?

1The first paragraph mainly tells us ________.

A. it was Saturday that day

B. the boy had a sandbox

C. the boy created roads and houses

D. the boy found a large stone in the sandbox

2Why did the boy cry?

A. It was too boring for him to play with the stone.

B. His father just watched him from the window.

C. He was too weak to remove the stone by himself.

D. His fingers were hurt when he tried to remove the stone.

3From the passage we can know that ________.

A. we can do anything on our own

B. we should continue doing everything

C. we should learn to ask for help sometimes

D. someone is always ready to give up the strength

【题目】When I was in the seventh grade,I had problems behaving.My heart was in the right place,but I couldn't always follow the rules.I played many ______ on my schoolmates.Once,I even pulled a girl's hair on the school bus to get her attention.As a result,I was often sent to the office of the headmaster.

______ I hated going there,I did not hate the headmaster,Mr.Ratcliff.

Mr.Ratcliff was a kind,elderly man.He often spanked me when I didn't behave well.It didn't hurt at all,but it ______ hurt my feelings.

When I got called to Mr.Ratcliff's office for the sixth time,I had no idea ______ I had done.So as I walked down there,I felt very ______.I went into his office,sat down,and looked at the floor.Then he said the last thing I expected to hear:“Kevin,I've heard you've been behaving really ______ lately.I want you to know how proud I am of you,and I just called you down to my office to give you a candy.”

“Really?” I was surprised.

“Yes.Now you can take that candy and go back to class.”

I ______ the candy with me as if it was a gold coin.When I got into my classroom,I bragged to my classmates about what happened,excitedly.______,I wasn't so bad.

Mr.Ratcliff was really kind.He made me ______ that I was just a kid who had problems with behavior.He bought some candies and took the time to notice me when I got something — anything — right.Mr.Ratcliff gave me some ______ by giving me some love.I will just remember him for the rest of my life.

1A. sports B. games C. tricks

2A. Although B. Because C. Since

3A. would B. should C. must

4A. how B. what C. where

5A. happy B. nervous C. cool

6A. badly B. clearly C. well

7A. carried B. mixed C. covered

8A. At first B. For example C. After all

9A. refuse B. realize C. suggest

10A. hope B. pity C. weight

【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成句子。

Ever since Greg was a little boy, he had watched his grandfather carve(雕刻) small wooden figures(木偶). In a short time, his grandfather could change a piece of wood into a wonderful work of art. Greg often wished that he could create wonderful little wooden figures as his grandfather did.

One day, Greg’s grandfather called the boy into his room. “Today is the day that you begin to learn the lost art of carving.” Greg couldn’t believe his ears. He sat beside his grandfather. The smell of the wood filled his nose, and he loved that. Grandfather told him the names of the different tools he used to create the figures.

After the introduction to the tools was over, Greg picked up a piece of wood and started to carve. He worked for hours that day, trying to learn his grandfather’s skill. Although his small wooden figure was far from perfect, both Greg and his grandfather were quite proud of the work Greg had done. “I will put it on my desk,” Greg’s grandfather told him. Greg’s eyes shone with joy. He knew that it would take him many years to become as skillful as his grandfather, but Greg was going to enjoy every minute of it!

1Greg’s grandfather could change _____ into a wonderful work of art.

2_____ filled Greg’s nose, and he loved that.

3Before Greg started to carve, his grandfather told him _____ he used to create the figures.

4Greg’s wooden figure was far from perfect, but he was _____ the work he had done.

5Greg’s eyes _____ when hearing that his grandfather would put his work on his desk.

【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题

P. I. C. K. the Right Books for You

The secret to learn how to choose the right book is simple. It’s one word you can depend on when you’re in a library or a bookstore. All you need to remember is “ P. I. C. K. “ P. I. C. K. ” stands for Purpose, Interest,Comprehend, and Know the Words.

P= Purpose. Why are you looking for a book——reading for pleasure or trying to learn something? Reading silently for yourself or reading out loud for someone else? Most often, your purpose for reading can be found with a quick answer.

I = Interest. With the many millions of books on shelves today, there must be something out there for everyone. If you are interested in cars,consider books about history of racing, race car drivers, or car design. Even if you havea short amount of time to choose books, you can determine interest by looking at the front cover, flipping through(快速翻阅)the pages to have a quick look at photos or illustrations, or reading the back cover or the chapter titles.

C = Comprehend. It’s important to choose a book right for your level or ability. How to choose such a book? If you read books at Level A, for example, you’d better not choose a book at Level D. If the book isn’t labeled(贴标签)with a level, you can open the book and choose a page——then you can decide whether the book is at a right level for you by asking yourself:

Did I understand what I just read?

Do I remember what I read?

Was I able to read most of the words?

This brings us to our final letter;

K=Know the Words. Readers should be able to understand most of the words on the page. The key is the ‘‘Five Finger Rule” : Choose a book you would like to read, look at a page in the middle and put one finger down for every word you don’t understand. The “Five Finger Rule” shows a general idea of the relationship between the number of unknown words and the difficulty

level of a book;

0 — 1 unknown word = too easy

2 — 3 unknown words=just right

4~5 unknown words = too difficult

You want to know how to choose books right for youbooks that are enjoyable, fun and exciting. P. I. C. K. is all about giving you the tools to be a strong and confident reader.

1What does “P. I. C. K. ” stand for?

2According to the passage, what is one possible purpose for reading?

3What books does the writer advise you to read if you’re interested in cars?

4What is the fourth paragraph mainly about?

5If you put three fingers down when you’re reading a page, what’s the

difficulty level of the book?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网