题目内容
【题目】根据短文内容,完成任务。
D
In the countryside of China, many people are moving to cities to find work. They move because often there isn't much work in the countryside. Services like hospitals and schools are usually not very nice there.
But in the big cities like London, New York, Paris, people are moving out. They want to live a quiet life. They don't like the city because the city is noisy and dirty(脏的). The traffic is heavy. Living in the cities costs too much. They want a house with a garden and clean air. So they move to the countryside with clean water and green trees. There, they begin new lives and try to make new friends.
(1)判断正误。
There is often much work to do in the countryside.
(2)完成句子。(每空一词)
In China, many people are moving from the countryside to the cities .
(3)The cost of living in the cities is .
(4)翻译画线句子。
(5)回答问题。
Why are some people moving from the cities to the countryside?
【答案】
(1)0
(2)for/to;work
(3)high
(4)
他们想要带有花园的房子和洁净的空气。
(5)
Because the city is noisy and dirty and they want to live a quiet life. / Because the traffic is heavy and living in the cities costs too much.
【解析】本文描述的是中、西国家,人口游动的不同情况。在中国,很多农村人搬到城市里去找工作;而在伦敦、纽约、巴黎等大城市里,人们搬到农村,去过安静的生活。
(1)细节理解题。句意:在农村,通常有许多工作做。由第一段第二句:They move because often there isn’t much work in the countryside.可知,在农村人们找不到许多工作做。故本句错误。
(2)细节理解题。题意:在中国为什么许多人从农村搬到城市去?由短文第一句:In the countryside of China, many people are moving to cities to find work.可知,在中国农村,许多人搬到城市去是为了找工作。故填:for/to work。
(3)细节理解题。题意:城市的生活成本怎样?由第二段里的:Living in the cities costs too much.可知,生活在大城市里的花费太多,生活成本高。故填:high。
(4)翻译题。Want要,想要;with带有,具有。故译成:他们想要带有花园的房子和洁净的空气。
(5)细节理解题。题意:为什么一些人从城市里搬到农村?由短文第二段可知:因为人们不喜欢城市的吵闹和脏乱,交通拥挤,生活成本高。所以他们搬到农村。故回答:Because the city is noisy and dirty and they want to live a quiet life. / Because the traffic is heavy and living in the cities costs too much.
【题目】现在靖江市正在创建文明城市,你们学校的学生也正在参与"文明靖江人"的讨论,请你根据下表提示,用英语写一篇短文,谈谈如何做一个文明的中学生。
地点 | 内容 |
在家里 | ①不要对父母大喊大叫,尽自己所能多帮父母做家务活…… |
在学校 | ②努力学习,养成良好的读书习惯,多看经典名著…… |
在公共场合 | ④遵守交通规则,不要闯红灯…… |
要求: 1.词数100左右。开头及结尾已给出,不计入总词数。 2.所写内容必须包括表格中所有的信息,并作适当的发挥。 3.不得出现真实的人名、校名、地名等相关信息。。
参考词汇:文明的civilized
Recently, all of us are talking about how to be civilized students in our school.……
【题目】选用方框内所给词的适当形式填空。
swim take hero invent excite |
(1)Yao Ming and Liu Xiang are for many people in China.
(2)— Do you know who basketball in 1891?
— James Naismith.
(3)He was very at the news.
(4)Ann is going to go with her classmates tomorrow.
(5)You look a little weak now. You need more exercise.
【题目】根据材料内容,选择正确答案。
(B)
The following is the information about an accident.
Time | January 21, 2012 |
Place | Mount Hua, Shanxi |
People | A team of seven mountain climbers |
Weather | Heavy snow |
Event | Two climbers fell into the valley (山谷) |
What happened | Mr. Zhang hurt his left leg. Miss Wang was hurt in the head |
Time of call for help | 2:30 p. m. |
Name of the caller | Mr. Chen, a member of the team |
Action | Firemen arrived there at 3:00 p. m. and took the wound (伤者) to the nearest hospital at 3:15 p. m. |
(1)Maybe it was _______ when they were climbing the mountain.
A.rainy
B.snowy
C.sunny
(2)_______ took the wound to the hospital.
A.Policemen
B.Visitors
C.Firemen
(3)The accident happened in the _______.
A.morning
B.afternoon
C.evening
(4)_______ people were hurt in the accident.
A.Two
B.Three
C.Four
(5)Which of the following statements is NOT true?
A.When they were climbing the mountain, two of them fell into the valley.
B.The firemen arrived half an hour later.
C.Mr. Zhang hurt his head.