题目内容

You can’t just stop worrying. Worrying has been a huge positive in my life. There is lots of evidence(证据) that worriers are better prepared for life’s challenges and so tend to do better in the long run. I wouldn’t give it up at all. I read this sentence somewhere and kept it saved on my phone to remind myself— “Worry is like a rocking chair. It gives you something to do but takes you nowhere. ” It’s possible to live better with worry. There you learn to deal with worrying in your study and life.

Divert (转移) your mind. Make yourself get rid of the thoughts that worry you. Go out. Do some things. Keep yourself busy.

Talk it out. It works for a lot of people. Talk to somebody who really understands you. If they are busy, get online. There are many anxiety forums(论坛) where people are there to listen.

Take a break from your schedule. If you get a holiday with your family, your friends or just tour a new city alone,you will return and become new.

Write a diary. I experienced that writing your worries gives better feelings, reduces the pressure in your head and decreases the frequency(经常性) of worrisome(令人烦恼的) thoughts.

Watch something positively. A good speech, inspiring movie, or video sometimes gives us the confidence and courage to do something, moving past our worries.

All in all, don’t take life that seriously. Remember that you have only one life to live. It’s almost no use wasting it over a lot of things that we worry about. Breathe deeply! It will get better.

Title:1.

Purpose

The article wants to tell you some methods about 2. with worrying in your study and life.

How to treat worries

●Keep yourself busy so that you have no time to 3. about something.

●Talk about your worries with somebody who really understands you.

●Your holiday will make you new to something if you spare some time to take a holiday.

●Writing diaries can make you have better feelings.

●You will feel confident and have courage by watching a good speech, an inspiring movie, or a video when you watch something in a 4. attitude.

Conclusion

It’s no use wasting life over things that we worry about. Take a deep 5., and it will be better.

1.How to deal with worries 2.dealing 3.worry 4.positive 5.breath 【解析】【主旨大意】本文主要说明了如何处理生活中和学习中的焦虑:转移注意;说出来;在你的时间表之外休息一下;写日记;积极地看待事情。 1.标题归纳题。根据文章第一段最后一句“There you learn to deal with w...
练习册系列答案
相关题目

throw make satisfy he many use wonder one student sad spend result

There was once a young man who liked puppets (木偶) so much. He became a student of a master puppet-maker. 1., the young man was not so clever as his classmates. His teacher and the other 2. were always telling him that he had no ability to make puppets, so he would never succeed.

Even so, he enjoyed 3. puppets so much that he worked day after day to improve his skills. With his efforts, they would always find something wrong with the puppets that he had made. So they often 4. his puppets out of the workshop.

The young man wasn’t going to give up. He made up his mind 5. all his time in making just one kind of puppet. Years passed, and with each new attempt(尝试), his puppet became a little bit better. By now, his puppet was much better than his old classmates could make, but he still kept making 6. improvements than before.

By the time he was an old man, his puppet was truly 7.. After so many years of hard work, he finished work on his puppet, and said, “I can’t find anything wrong with it. This time it is perfect.” And for the 8. time in all those years, instead of throwing his puppet away, he put it on the shelf. He felt very 9. and happy. What made him succeed was not 10. talent but his hard work of so many years. If you want to make a difference in your life, you should keep it in your mind that success lies in never giving up.

1.Sadly 2.students 3.making 4.threw 5.to spend 6.more 7.wonderful 8.first 9.satisfied 10.his 【解析】【主旨大意】本文主要讲述了年轻的木偶师傅成功的故事,启发我们:只要功夫深,铁杵磨成针。即使缺少天分,但若坚持不懈,每天努力一点点,每次完善一点点,...

Every Saturday, Wang Weifang puts on a play with his friends in a small town near Xi’an. The audience can hear them, but they cannot see them. That is because they are putting on a shadow play(皮影戏).

Shadow puppets(玩偶) are made of hard leather. The leather is cut out in the shape of a person, an animal or an object. Each puppet is painted in bright colours and put on a stick. Some puppets have movable arms and legs.

During a shadow play, Wang stands behind a white screen with lights behind it. The audience sit in front of the screen. Wang and his friends hold the puppets very close to the screen so the audience can see the puppets’ shadows clearly. Then they move the puppets around and do the voices of the different characters.

Shadow plays are an ancient Chinese art. Now with TVs and films, shadow plays are not as popular as before.

Wang and his friends often work very hard for little money, but they do not mind. They want to keep this traditional art form alive.

1.How often does Wang Weifang with his friends put on a shadow play?

____________________________________________

2.What are the shadow puppets made of?

____________________________________________

3.What color does the screen use in the play?

____________________________________________

4.Are the shadow plays still popular now?

____________________________________________

5.Why do Wang and his friends work hard at the shadow play?

____________________________________________

1.Once a week 2.Hard leather 3.White. 4.No, they aren’t. 5.Because they want to keep this traditional art form alive. 【解析】【主旨大意】本文主要介绍了中国的一种古老的艺术形式——皮影戏,以及王伟方和他的朋友们为保护皮影戏所做出的努力。 1.题意...

Every year on my birthday since I was 11,a white gardenia (栀子花) was sent to my house.No card ever came with it.Calls to the flower shop were not helpful at all.After some time I stopped trying to find out the sender's name and was just pleased with the beautiful flower,in soft pink paper.

I couldn't stop imagining who the giver might be.Some of my happiest moments were spent daydreaming(幻想 )about the sender.My mother encouraged these daydreams.She'd ask me if I had been especially kind to someone.Perhaps it was one of my classmates Perhaps it was the old man who I once helped.As a girl,I had more fun imagining that it might be a boy that I had met.

A month before my high school graduation(毕业),my father died.I was so sad that I became completely uninterested in my coming graduation dance,and I didn't care whether I had a new dress or not.My mother,in her own sadness,would not let me miss (过) any of those things.She wanted her children to feel loved.In fact,my mother wanted her children to see themselves much like the gardenia:lovely,strong and perfect.

My mother died ten years after I was married.That was the year the gardenia stopped coming.

1.The writer received on her birthday since she was 11.

A. a white gardenia

B. a card

C. a card and soft pink paper

D. a gardenia and a card

2.The writer was very when she was imagining who sent the flower.

A. happy B. sad

C. worried D. nervous

3.It can be inferred (椎断) from the passage that

A. the writer didn't get a new dress for the dance

B. the writer probably joined in the graduation dance

C. the writer's father died ten years earlier than her mother

D. the writer's father received a gardenia on each of his birthdays

4.The writer got the gardenias from on her birthdays.

A. her classmate B. the old man C. the boy D. her mother

5.The passage mainly talks about

A. what a gardenia meant

B. what a girl dreamed about

C. how a mother loved her children

D. how a daughter missed her father.

1.A 2.A 3.B 4.D 5.C 【解析】短文大意:本文主要描述了母亲对作者的爱,通过事例阐述了母亲如何爱孩子的。 1.根据文章第一句Every year on my birthday since I was 11,a white gardenia (栀子花) was sent to my house.可知,作者自从十一岁以来生日上会收到一束栀子花。 故选...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网