题目内容

【题目】阅读理解
Besides playing computer games, is there anything meaningful that kids want to do during the long holiday? Doing experiments (实验) can be interesting, and you may try the following experiments at home. Make sure that you'll do them with an adult.
Experiment A: Make your own cloud
① Fill a bottle with hot water. Leave it for five minutes.
② Pour 3/4 of the water away.
③ Put some ice on the top of the bottle.
④ Wait and watch! In a few minutes, there is a cloud.
Experiment B: A magic balloon

① Put the balloon on a bottle.
② Put the bottle in the hot water, the air gets hot and rises into the balloon.
(1)According to the passage, we should do the two experiments ________.
A.in the field
B.all by ourselves
C.with an adult
D.only in summer
(2)According to Experiment A, which one is the right order?
a. b. c. d.
A.a-c-d-b
B.d-a-c-b
C.d-c-a-b
D.a-b-d-c
(3)In Experiment B, the balloon will _________.
A.stay the same
B.be smaller
C.be bigger
D.fall into the bottle

【答案】
(1)C
(2)B
(3)C
【解析】短文大意:孩子们在漫长的假期除了玩电脑游戏还可以在家里和成年人一起做有趣的实验。(1)C细节理解题。根据文中Make sure that you'll do them with an adult.可知应该和成年人一起做这两个实验,所以选C。(2)B细节理解题。根据文中对Experiment A的描述可知该选B。(3)C细节理解题。根据文中ExperimentB的描述可知该选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。
C
Koala Joey

Far away in Australia, a koala sits high in a eucalyptus tree. She grips a branch with the rough pads and sharp claws on her paws. In her pouch (小袋) she hides something special—her baby.
At birth the baby koala, called a joey, does not look like his furry mom. He is pink and bald(无毛的)and as small as a jellybean. Although he cannot see, he moves his legs and crawls. He smells milk and, without any help, starts to feel his way to his mother's pouch. Five minutes later he slips (滑) inside.
Inside the pouch, the joey drinks his mother's milk and grows. His eyes open. His ears form, and he hears his mother's calls. Soon thick fur covers his body. By the time the joey is ready to explore the world, he looks like his mother.

At five months old, the joey peers out of his pouch. He eats a special soft food from his mother called pap. When the joey eats pap, he gets bacteria(细菌)from his mother's stomach in his tummy too. He will need the bacteria to eat eucalyptus leaves, like grownup koalas do.
In another month, the joey leaves the pouch for the first time. He clings(贴着)to his mother's belly while she climbs in the treetops. By the time he is eight months old, the joey no longer fits in his mother's pouch. But he still drinks her milk.
Now, for a few hours each night, the joey climbs on his mother's back for a ride. While riding piggyback, he reaches for eucalyptus leaves. Just like mom, he nips (咬) off leaves and chews them. The leaves have plenty of water in them, so koalas rarely go to the ground for a drink. When the joey is about one year old, his piggyback days are over. Now he climbs to the treetops by himself. On each of his front paws, he has two thumbs opposite his three fingers. He can grip branches and grab leaves. The young koala spends more and more time away from his mother. He no longer drinks her milk. He dozes (打瞌睡,打盹) alone on tree branches. Soon he will move to another tree and live on his own.
(1)When a joey is eight months old, it can _________.
A.eats a food called pap
B.rides on his mother's back
C.sleeps on tree branches
D.clings to his mother's belly
(2)A joey stops drinking its mother's milk when it is about_______.
A.one year old
B.six months old
C.eight months old
D.five months old
(3)Paragraph 2 is mainly about_________.
A.the name of a baby koala
B.w hat a newborn koala is like
C.the size of a baby koala
D.what kind of fur a newborn koala has
(4)The author most likely wrote this passage to________.
A.introduce readers about baby koalas
B.tell a funny story about a baby koala
C.encourage people to protect baby koalas
D.compare a baby koala to other baby animals

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网