题目内容

【题目】

Mini dictionary: 1. register v. 注册登记 2. sponsor n. 赞助人

1This is most probably a(n) .

A. report B. email C. poster D. survey

2Book Aid International helps people in Sub-Saharan Africa .

A. by giving them money

B. by reading books about childhood

C. by providing books

D. by building them new bookshops

【答案】

1C

2C

【解析】这篇短文是国际图书援助组织发起的一次募捐活动,你筹集的每4美元将帮助你把一本新书送到非洲撒哈拉以南地区的一个图书馆,去改变那里人们的生活。

1主旨大意题。根据文意可知,这篇短文是国际图书援助组织发起的一次募捐活动,你筹集的钱将帮助你把新书送到非洲撒哈拉以南地区的一个图书馆,去改变那里人们的生活。文章中有醒目的标题和图片,句子简洁,内容有宣传、励志的作用,因此这篇短文应该是一张海报,选C。A. report报告;B. email电子邮件;D. survey调查。

2细节理解题。根据短文中Every $4 you raise will help send a brand new book to a library in Sub-Saharan Africa, where books really can change lives可知,你所筹集的美4美元钱就可以把一本新书送到非洲撒哈拉以南地区的一个图书馆,因此应选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

This year's annual meeting of robots was held last month in Paris, France.

A very special event was the robot cookery class. I think all the robots especially enjoyed the Italian cookery classrobots from Italy taught everyone how to make delicious pizzas and spaghetti. It was great fun !

The title of "Most Beautiful Robot" went to Electrica Robottie from India. She needed to travel a long way to get to Europe,but she was pleased to be at the meeting in Paris. After dancing, beauty arid intelligence tests,the judges agreed that Electrica Robottie was the winner of this year's competition.

Next was the competition for the strongest robot. Robots from around the world carried cars and ran long distances to show us their strength, All the robots did very well. This year, the strongest robot was Techo Tim from Germany. He is 190 cm tall.

In odder for us all to see the new types of robots this year, there was a new robot show on the final day of the meeting. We saw robots from China with digital cameras inside them. We also saw a new type of robot from Switzerlandit is powered by solar batteries(太阳能电池).

The president of the International Robot Society,Kim Pyoota from South Korea,closed the meeting by thanking all the robots for coming to Paris.

"This year's annual meeting is a great success ! " President. Kim said,"And hope to meet you all again in Sydney, Australia next year! "

1The underlined .word "spaghetti" in Paragraph 2 may mean .

A. 披萨 B. 工艺品 C. 意大利面 D. 手工皮鞋

2The passage tells us that .

A. India is a country which is not very far from France

B. the winner of the competition for the strongest robot is from China

C. the robot from Switzerland is powered by clean energy

D. the new robot show was at the beginning of the annual meeting

3We can infer from the passage that .

A. the annual meeting is a great success

B. the next meeting will be held in Sydney,Australia

C. it is easy for Electrica Robottie to win the competition

D. Techo Tim won the competition because it is very tall

【题目】请阅读下面图文,简要回答所给问题,并将答案写在答题卡相应的位置上。

2nd Child:An Extra Pair of Chopsticks?

(System categoryNews)

It's almost a year since China introduced the universal twochild policy.Statistics show the number of newborns in the first half of 2016 rose by 6.9 percent yearonyear,with newlyborn second children accounting for more than 40 percent of the total.Is Chinese society wellprepared for the policy? The answer may be not completely positive.

Steady Population Growth

According to the Chinese Academy of Social Science,and estimated(预测的) 5.658 million babies will be born in 2016,and the chart below is a prediction for the following years.

Are Schools Wellprepared?

With China's universal twochild policy,the increasing number of newborns in the county has led to a greater demand for kindergarten places.How to enable every child to attend school and receive a good schooling has therefore become an issue of urgency.

1What percentage of newlyborn babies are second children in the first half of 2016?

________________________________________________________________________

2When will the baby boom arrive?

________________________________________________________________________

3Were kindergartens enough for newborns in 2015?

________________________________________________________________________

4Why will many schools be short of teachers?

________________________________________________________________________

5Do you think it's a good idea to have a second child in your family? Why do you think of it?

________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网