题目内容

【题目】A poor farmer had a friend who was famous for the wonderful apple tree he grew.

One day, his friend g l1 the farmer a young apple tree and told him to take it home and

plant it. The farmer was h 2with the gift, but when he got home,he did not know w3 to plant it.

He was afraid that if he planted the tree near the r4, strangers would steal the fruit.If he planted the tree in one of his fields,his neighbors would come at night and steal some of the a 5.If he planted the tree near his house, his children would take the fruit.F6,he planted the tree in the woods.But w 7sunlight and good soil(土壤),the tree soon died.

Later the friend asked the farmer why he planted the tree in such a poor p8.“What’s the difference?’’ the farmer asked angrily.

The friend a 9,“If you planted the tree in the sunlight, at least someone could e 10the fruit.Now you not only have robbed everyone of the fruit,but also you have destroyed a good apple tree” .

【答案】

1gave

2happy

3where

4river

5apples

6Finally

7without

8place

9answered

10eat

【解析】

本文讲述了一个农民从朋友那里得到一颗苹果树,他种在路边害怕路人偷吃果实,种在田野里害怕邻居偷吃果实,种在家附近,害怕孩子们偷吃果实,最后种在了没有阳光的丛林里,结果树很快就死了。不仅没有人能吃到果实,而且还害死了苹果树。

1句意:一天他的朋友给这个农民也可小的苹果树,并让他带回家种上根据句意可知这里表示“给他”并且叙述的是过去的事情,故填gave.

2句意:这个农民很高兴有这个礼物。根据句意可知农民收到礼物很高兴”,故填happy.

3句意:但是当他到家的时候,他不知道要种在哪里。根据上下文语境可知,这里表示哪里故填where.

4句意如果他把树重在路旁,他害怕陌生人会偷果实根据句意可知,这里表示种在路旁”,故填road.

5句意:如果他把树种在田地里,他的邻居会在夜里偷一些苹果。根据前文可知他种的是苹果树,故填apples.

6句意:最后他把树种在了丛林里。根据前文可知,他是经过了一番思考,所以这里表示最后”,故填Finally.

7句意:但是没有阳光和土壤树很快就死了。根据句子中the tree soon died可知他把树种在了没有阳光和土壤的丛林里,故填without.

8句意:后来他的朋友问为什么要把树种在了如此贫瘠的地方。根据句意可知这里表示地方”,故填place.

9句意他的朋友回答到。根据前文“What’s the difference?’’ the farmer asked angrily.可知这里表示回答”,故填answered.

10句意:如果你种在有阳光的地方,至少还能有吃到果实。根据句意及首字母可知这里表示”,故填eat.

练习册系列答案
相关题目

【题目】Learning to save money when you’re young is an important lesson. All good habits begin early, and saving is a skill that everyone needs. Many people— adults included do not have a good sense of saving for the long run.

I have been lucky to learn this lesson early because I have had a grass-cutting business since I was 10 years old. Of the money I make I spend about 10 percent and save the other 90.

Making sure you save and don’t spend too much is a good way to build up wealth (财富). I have put my earnings in a bank. Many teens I know spend all the money they earn so it never has a chance to grow. Young people should realize that their teenage years are a great time to begin saving.

At high school many parents pay for almost everything, so your expenses can be small. If you have a job, you should have fun with some of the money. But you should also save some so that it will grow. Then you can begin planning for your future. When you spend money, you not only lose that money, but also lose the interest you could have earned by saving it.

After high school, college is expensive and then “real” life begins, with expenses such as food and rent. If you can hold onto a good percentage of the money you earn as a teen, going to college and buying a house will be much easier. If you are in your teen without any savings, you will always have to struggle. The earlier you begin saving, the easier it is to create a nest egg.

Later in life it can be hard to start saving because general costs of living are more expensive and you may only have enough to pay your bills. If you want to buy a house and have a family, you need money to start with, which comes from saving.

Many say money cannot make you happy, and this is true. But money can help you to lead a secure life.

Saving early will mean you will have to work for fewer years when you are older. It will also allow you to spend time doing the things that you want to do.

In addition to this, it will mean you can live the way you want to without worrying.

1Why does the writer think he has been lucky to learn the lesson early?

______________________________________________________________________________

2How can we build up wealth?

______________________________________________________________________________

3Who pays for almost everything when you are at the high school?

______________________________________________________________________________

4When does your real life begin?

______________________________________________________________________________

5What can you learn from this passage? (请自拟一句话回答)

______________________________________________________________________________

【题目】 Last autumn, my 80-year-old grandmother was having problems with her heart. My family sent her to the___________

After a careful examination, a famous doctor told my grandmother, “You have such a_________ heart condition that you should have an operation.”

“But the complications (并发症) can happen.” the doctor_______my grandmother and looked at her worried face.

The doctor went on to say that she would have a 40 percent possibility of having a heart trouble _______the operation, a 35 percent possibility of being unable to stand up, and even 20 percent of_______on the operating table because of her old age.

My grandmother was terribly surprised and quickly said, “Doctor, since you’re talking about these _______, I have one for you: there is a 100 percent possibility that you won’t operat on me! ”

_________these words, my grandmother got up and_______the doctor’s office.

The next day, my grandmother went to_________doctor’s office. There she was also told she needed an __________. The doctor also said that her__________might cause some problems. ________ he was quite sure about the success of operation.

My grandmother might be brave, but she is not silly. She then asked the doctor, “If I am your mother, what will you________?”

The doctor walked up to her, smiled, put his arms________her, and said, “Mom, let’s have the operation!”

My grandmother had the operation and came out________! Her positive attitude (乐观的心态) added many wonderful and happy years for her and enjoy living with my family.

1A. park B. hotel C. restaurant D. hospital

2A. wonderful B. serious C. difficult D. proper

3A. advised B. warned C. promised D. encouraged

4A. during B. before C. till D. against

5A. fighting B. hurting C. returning D. dying

6A. actions B. changes C. possibilities D. conditions

7A. At B. With C. for D. By

8A. left B. researched C. passed D. visited

9A. other B. the other C. another D. one

10A. operation B. experience C. offer D. examination

11A. weight B. height C. length D. age

12A. when B. if C. but D. because

13A. imagine B. recommend C. mind D. need

14A. over B. above C. around D. below

15A. fine B. disabled C. dead D. sad

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网