题目内容
【题目】 One day, a farmer was walking along a road with his son Thomas when they saw a horseshoe on the ground. The father said to his son, “Look at the horseshoe on the ground.
Go and _________________the horseshoe and put it in your bag, my son. ” But Thomas said, “If I do so, it will waste my time.” His father said nothing but picked_________________ up himself. When they got to a nearby town, they had a rest. There the farmer sold the horseshoe and _________________some strawberries with the money.
The father and the son went on walking. The sun was high up in the________________. They soon drank up all their water and there was not a house or even a tree for them to have a rest. Thomas felt______________ thirsty to walk on. At that time, his father gave him a strawberry and he________________ate it. After a while, his father gave him another strawberry and once again, his son got it quickly and put it in his mouth.
And so they ________________walking. The old farmer gave strawberries and the son ate them. When Thomas had eaten up all the strawberries, his father said to him, “My dear son, if you picked up that_________________, you would have your own strawberries to eat. Always remember the ________________ : if you don’t worry about the little things, you will find it difficult to do the ________________things. ”
【1】A.give upB.put upC.pick upD.take up
【2】A.himB.itC.themD.her
【3】A.threwB.boughtC.soldD.found
【4】A.skyB.treeC.headD.ground
【5】A.ratherB.veryC.quiteD.too
【6】A.hardlyB.almostC.politelyD.quickly
【7】A.put onB.turned onC.went onD.worked on
【8】A.strawberriesB.waterC.horseshoeD.money
【9】A.timeB.effortC.subjectD.lesson
【10】A.greatB.simpleC.richD.tiny
【答案】
【1】C
【2】B
【3】B
【4】A
【5】D
【6】D
【7】C
【8】C
【9】D
【10】A
【解析】
这篇短文主要描述了一对父子在路上见到一块马蹄铁,父亲让儿子捡起来,儿子不屑于做这样的小事。后来父亲通过儿子吃草莓这件事给了儿子一个很好的教训。从而告诉我们,如果想做大事,就要从小事做起。
【1】句意:我的孩子,去把马蹄铁捡起来放进你的包里。
give up放弃;put up张贴;pick up捡起;take up占据。根据空格前的句子“Look at the horseshoe on the ground.”以及空格后的“put it in your bag”可知空格处应该是pick up。故选C。
【2】句意:他的父亲什么都没说,自己把它捡了起来。
him他;it它;them他们;her她。根据前文的句子“put it in your bag, my son.”由句中的it(指的就是horseshoe),可知Thomas的父亲捡起来的也是同一个horseshoe,也要用it。因为pick up属于“动词+副词”短语动词,接代词的时候,应放在动词和副词之间。故选B。
【3】句意:在那里,农夫卖掉了马蹄铁,用这笔钱买了一些草莓。
threw扔;bought买;sold卖;found找到。下文谈到了父亲给儿子吃草莓的事情,可知这里是用这笔钱买了一些草莓。故选B。
【4】句意:太阳高高地挂在空中。
sky天空;tree小树;head头;ground地面。根据语境可知,本句说的是太阳高高地挂在空中,根据in the sky(在空中),可知空格上要填sky。故选A。
【5】句意:托马斯感觉太渴了,走不动了。
rather相当;very非常;quite十分;too也。根据文中的“to walk on”,再结合选项,可推测这里用的是“too……to……”结构,表示太……而不能……。故选D。
【6】句意:那时,他的父亲给了他一枚草莓,他很快就吃了。
hardly几乎不;almost几乎,差不多;politely有礼貌地;quickly迅速地。前句谈到了托马斯感觉太渴了,走不动。可推测当他的父亲给他一枚草莓时,肯定是迅速地(quickly)吃掉。故选D。
【7】句意:因此他们继续前行。
put on穿上;turn on打开;went go继续;work on从事于。根据语境,可知这里说的是他们继续前进。故选C。
【8】句意:我亲爱的儿子,如果你捡起那个马蹄铁,你就会有自己的草莓吃。
strawberries草莓;water水;horseshoe马蹄铁;money钱。前文中提到托马斯看到马蹄铁时,他没有去捡而是他爸爸去捡的。故这里爸爸说的是如果托马斯当时捡起那个马蹄铁,就会有自己的草莓吃。故选C。
【9】句意:永远记住这个教训。
time时间;effort努力;subject科目;lesson教育。结合上下文,可知这里是在教育托马斯。所以句意是:永远记住这个教训(lesson)。故选D。
【10】句意:如果你不担心小事,你会发现做大事很难。
great伟大的;simple简单的;rich富有的;tiny极小的。根据句意理解,可知空格处所填词是与前面的the little things形成对比,所以表达的应该是“大事”。故选A。
【题目】 Do you know viruses (病毒) and bacteria (细菌)? Both of them are very small, we can't see them with our eyes, and many people know nothing about them, In fact, there are a number of differences between viruses and bacteria. Bacterium, the singular form of the word bacteria, is a one-celled (单细胞) living thing, with complete sets of both RNA and DNA genetic codes (遗传密码). For viruses, some are sections of RNA, and the others are sections of DNA. So, bacterium is at least a hundred times larger than a typical virus.
One main difference between viruses and bacteria is the method of reproduction. A bacterium is a completely independent and self-reproducing unit. When the time is right, bacterium will divide its DNA and RNA genetic material in two. This is how bacteria live in almost every environment on Earth, including non-living things like rocks or plastic.
A virus, on the other hand, cannot reproduce without a living host. A virus may lie for thousands of years before finally coming into a suitable host. Once it enters the body of a host, a virus will get in the ling cell. Once inside a living cell, a virus takes the place of the living cell's DNA or RNA genetic instructions with its own. Those instructions are usually to make as many copies of the virus as possible.
Ninety-nine percent of all known bacteria are considered useful to humans, or at least have no bad influence. But most viruses, on the other hand, serve no good purpose. Their only purpose is to create more viruses in order to make themselves continue to live.
Bacteria are alive, which means they can be killed by some form of chemical things. Antibiotics (抗生素) can kill bacteria. Viruses, by comparison, are not considered living things. They cannot be 'killed' in the same way as antibiotics kill bacteria. In fact, any medicine is useless for virus' infections. The disease must run its course until the body can make a successful protection on its own.
Viruses and Bacteria | |||
Similarity | Both are too small 【1】 with our eyes. | ||
Differences | Viruses | Bacteria | |
What they're like | ● They are not living things. | ● They are living things. | |
● A virus is a section of 【2】 RNA 【3】 DNA. | ● A bacterium has complete sets of both RNA and DNA genetic codes. | ||
● A virus is much smaller than a bacterium. | |||
How they reproduce | A virus can not copy without a living host | A bacterium can reproduce 【4】 in almost every environment on Earth. | |
How they influence humans | Most of them do 【5】humans. | Most of them are considered useful to humans, or at least have no bad influence. | |
【6】for viruses and bacteria | We can use antibiotics to kill bacteria while for viruses it only depends on if our body can make a successful protection on its own. | ||