题目内容

【题目】 One day, a farmer was walking along a road with his son Thomas when they saw a horseshoe on the ground. The father said to his son, “Look at the horseshoe on the ground.

Go and _________________the horseshoe and put it in your bag, my son. ” But Thomas said, “If I do so, it will waste my time.” His father said nothing but picked_________________ up himself. When they got to a nearby town, they had a rest. There the farmer sold the horseshoe and _________________some strawberries with the money.

The father and the son went on walking. The sun was high up in the________________. They soon drank up all their water and there was not a house or even a tree for them to have a rest. Thomas felt______________ thirsty to walk on. At that time, his father gave him a strawberry and he________________ate it. After a while, his father gave him another strawberry and once again, his son got it quickly and put it in his mouth.

And so they ________________walking. The old farmer gave strawberries and the son ate them. When Thomas had eaten up all the strawberries, his father said to him, “My dear son, if you picked up that_________________, you would have your own strawberries to eat. Always remember the ________________ : if you don’t worry about the little things, you will find it difficult to do the ________________things. ”

1A.give upB.put upC.pick upD.take up

2A.himB.itC.themD.her

3A.threwB.boughtC.soldD.found

4A.skyB.treeC.headD.ground

5A.ratherB.veryC.quiteD.too

6A.hardlyB.almostC.politelyD.quickly

7A.put onB.turned onC.went onD.worked on

8A.strawberriesB.waterC.horseshoeD.money

9A.timeB.effortC.subjectD.lesson

10A.greatB.simpleC.richD.tiny

【答案】

1C

2B

3B

4A

5D

6D

7C

8C

9D

10A

【解析】

这篇短文主要描述了一对父子在路上见到一块马蹄铁,父亲让儿子捡起来,儿子不屑于做这样的小事。后来父亲通过儿子吃草莓这件事给了儿子一个很好的教训。从而告诉我们,如果想做大事,就要从小事做起。

1句意:我的孩子,去把马蹄铁捡起来放进你的包里。

give up放弃;put up张贴;pick up捡起;take up占据。根据空格前的句子“Look at the horseshoe on the ground.”以及空格后的“put it in your bag”可知空格处应该是pick up。故选C

2句意:他的父亲什么都没说,自己把它捡了起来。

him他;it它;them他们;her她。根据前文的句子“put it in your bag, my son.”由句中的it(指的就是horseshoe),可知Thomas的父亲捡起来的也是同一个horseshoe,也要用it。因为pick up属于“动词+副词”短语动词,接代词的时候,应放在动词和副词之间。故选B

3句意:在那里,农夫卖掉了马蹄铁,用这笔钱买了一些草莓。

threw扔;bought买;sold卖;found找到。下文谈到了父亲给儿子吃草莓的事情,可知这里是用这笔钱买了一些草莓。故选B

4句意:太阳高高地挂在空中。

sky天空;tree小树;head头;ground地面。根据语境可知,本句说的是太阳高高地挂在空中,根据in the sky(在空中),可知空格上要填sky。故选A

5句意:托马斯感觉太渴了,走不动了。

rather相当;very非常;quite十分;too也。根据文中的“to walk on”,再结合选项,可推测这里用的是“too……to……”结构,表示太……而不能……。故选D

6句意:那时,他的父亲给了他一枚草莓,他很快就吃了。

hardly几乎不;almost几乎,差不多;politely有礼貌地;quickly迅速地。前句谈到了托马斯感觉太渴了,走不动。可推测当他的父亲给他一枚草莓时,肯定是迅速地(quickly)吃掉。故选D

7句意:因此他们继续前行。

put on穿上;turn on打开;went go继续;work on从事于。根据语境,可知这里说的是他们继续前进。故选C

8句意:我亲爱的儿子,如果你捡起那个马蹄铁,你就会有自己的草莓吃。

strawberries草莓;water水;horseshoe马蹄铁;money钱。前文中提到托马斯看到马蹄铁时,他没有去捡而是他爸爸去捡的。故这里爸爸说的是如果托马斯当时捡起那个马蹄铁,就会有自己的草莓吃。故选C

9句意:永远记住这个教训。

time时间;effort努力;subject科目;lesson教育。结合上下文,可知这里是在教育托马斯。所以句意是:永远记住这个教训(lesson)。故选D

10句意:如果你不担心小事,你会发现做大事很难。

great伟大的;simple简单的;rich富有的;tiny极小的。根据句意理解,可知空格处所填词是与前面的the little things形成对比,所以表达的应该是“大事”。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Do you know viruses (病毒) and bacteria (细菌)? Both of them are very small, we can't see them with our eyes, and many people know nothing about them, In fact, there are a number of differences between viruses and bacteria. Bacterium, the singular form of the word bacteria, is a one-celled (单细胞) living thing, with complete sets of both RNA and DNA genetic codes (遗传密码). For viruses, some are sections of RNA, and the others are sections of DNA. So, bacterium is at least a hundred times larger than a typical virus.

One main difference between viruses and bacteria is the method of reproduction. A bacterium is a completely independent and self-reproducing unit. When the time is right, bacterium will divide its DNA and RNA genetic material in two. This is how bacteria live in almost every environment on Earth, including non-living things like rocks or plastic.

A virus, on the other hand, cannot reproduce without a living host. A virus may lie for thousands of years before finally coming into a suitable host. Once it enters the body of a host, a virus will get in the ling cell. Once inside a living cell, a virus takes the place of the living cell's DNA or RNA genetic instructions with its own. Those instructions are usually to make as many copies of the virus as possible.

Ninety-nine percent of all known bacteria are considered useful to humans, or at least have no bad influence. But most viruses, on the other hand, serve no good purpose. Their only purpose is to create more viruses in order to make themselves continue to live.

Bacteria are alive, which means they can be killed by some form of chemical things. Antibiotics (抗生素) can kill bacteria. Viruses, by comparison, are not considered living things. They cannot be 'killed' in the same way as antibiotics kill bacteria. In fact, any medicine is useless for virus' infections. The disease must run its course until the body can make a successful protection on its own.

Viruses and Bacteria

Similarity

Both are too small 1 with our eyes.

Differences

Viruses

Bacteria

What they're like

● They are not living things.

● They are living things.

● A virus is a section of 2 RNA 3 DNA.

● A bacterium has complete sets of both RNA and DNA genetic codes.

● A virus is much smaller than a bacterium.

How they reproduce

A virus can not copy without a living host

A bacterium can reproduce 4 in almost every environment on Earth.

How they influence humans

Most of them do 5humans.

Most of them are considered useful to humans, or at least have no bad influence.

6for viruses and bacteria

We can use antibiotics to kill bacteria while for viruses it only depends on if our body can make a successful protection on its own.

【题目】 Many people know that rubbish is a big problem on planet Earth. What many people don't know is that junk has become a problem in outer space too.

According to BBC News, there are more than 22, 000 pieces of space junk floating around the earth. And these are just the things that we can see from the surface of the earth by telescopes (望远镜). There are also millions of smaller pieces of junk that we can't see.

Objects, like bits of old space rockets or satellites, move around the planet at very high speeds, so fast that even a very small piece can break important satellites or become dangerous to astronauts. If the tiniest piece of junk crashed into a spaceship, it could damage the vehicle (交通工具).

To make things worse, when two objects in space crash, they break into many smaller pieces. For example, when a U. S. satellite hit an old Russian rocket in 2009, it broke into more than 2,000 pieces, increasing the amount of space junk.

To reduce additional space junk, countries have agreed that all new space tools can only stay in space for 25 years at most. Each tool must be built to fall safely into the earth's atmosphere after that time. In the upper parts of the atmosphere, it will burn up.

Many scientists are also suggesting different ways to clean up space junk. In England scientists are testing a metal net that can be fired into space junk. The net catches the junk and then pulls it into the earth's atmosphere to burn up. The Germans are building robots that can collect pieces of space junk and bring them back to Earth to be safely destroyed.

"The problem is becoming more challenging because we're sending more objects into space to help people use their mobile phones and computers," says Marco Castronuovo, an Italian space researcher.

"The time to act is now. The longer we leave the problem, the bigger it will become," he says.

1Junk has become a problem in ________ too.

2What would happen if the tiniest piece of junk crashed into a spaceship?

___________________________________________________

3Why have countries agreed that all new space tools can only stay in space for 25 years at most?

___________________________________________________

4找出并写下第六段的主题句

___________________________________________________

5将文中画线句子译成汉语。

___________________________________________________

【题目】 Simon was a curious(好奇的)boy. He lived with his grandfather. One night, he secretly entered the store room where his grandfather kept his priceless antiques (古董).

Simon stood on a chair. He lifted the box where his grandfather had kept many wrist—watches. While getting down from the chair, the box slipped out of his hands and fell onto the floor. To his shock, he found the glass of his grandfather's favorite watch broken. Simon got frightened. He picked up the pieces of glass. He put the broken watch back into the box and placed the box back on the shelf. He could not sleep that night.

The next morning, Simon got up early. He gathered courage o go and admit his mistake to his grandfather. He told grandfather everything. The grandfather looked thoughtful. He did not say anything and went over to the store room. Simon kept standing with his head down.

Having returned from the store room the grandfather said to Simon, "I felt very angry when you had broken my precious watch. Your grandmother gifted it to me on our first wedding anniversary. But you need not worry. Only the glass is broken. I shall have it replaced. "

Simon felt relieved(释然的). After some time, his grandfather went into the kitchen and brought a glass of milk to him. And said, "It was brave enough of you to tell me the truth. You knew that I would scold(责骂)you, didn't you?"

Simon said, "I was scared at fist But I didn't want to tell a lie. I should not have touched your things without your permission"

"Don't be scared to own up your mistake. "Grandfather said, "It is brave to admit your mistake. You may be scared of being scolded. But it is the only way for you to be free from guilt(愧疚), "

1What did Simon break?

A.A cup.B.A chairC.A watch.D.A mirror.

2The next morning Simon got up early and__________

A.asked his uncle for helpB.hid himself in the store room

C.told the truth to his grandfatherD.cleaned the whole room carefully

3What can we learn from the story?

A.Be brave to face your mistake.B.Be confident to express your ideas.

C.A kind smile can give us courage.D.A curious mind can bring us happiness.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网