题目内容

【题目】 When you feel a sneeze(喷嚏)or a cough coming on, covering your mouth prevents the spread of germs(细菌). You probably knew that.

But how to cover your mouth is very important. You might use tissues and put your used tissues into the bin. “If you don't have tissues, you should sneeze into your elbow, not your hand, even if you are used to doing that.” the doctor advised.

“If someone sneezes into his hand, those germs will be passed on to other people, or other objects that people touch.” said Dr. Hill.

Germs are most commonly spread by sneezing and coughing. When they land on your hands, they are passed from hands to things like bills, door knobs(扶手), lift buttons(按钮)and other surfaces. At the same time, the people around you can touch them.

This isn't nagging(唠叨). The Centers for Disease Control also suggest that sneezing and coughing into your elbow be necessary. Even the New York City subway officers ask the passengers to “cough or sneeze into the elbow or use a tissue”.

“The suggestion was taken seriously about 10 years ago. However, most people didn't pay much attention to it. That means the adults may have missed the advice. But children are often taught in school the right way to cough or sneeze.” Dr. Benjamin said.

It is clear that people can't keep away from all the risks in this way, but it's the best choice. At the same time, we'd better wear masks(口罩)and often wash our hands. "Hand washing is one of the most important things people can do to keep healthy." Dr. Hill said.

根据短文内容选择最佳答案。

1The underlined word "tissues" in the passage probably means " ________" in Chinese.

A.围巾B.纸巾C.领带

2According to the passage, when sneezing or coughing, you'd better not ________.

A.sneeze into your elbow

B.cover your mouth with tissues

C.use your hand to cover your mouth

3We can find this passage in ________Layout(版面)of the newspaper.

A.BusinessB.SportsC.Health

4Which of the following is NOT TRUE according to the passage?

A.The adults may be used to sneezing into their elbows.

B.The children are often taught in school the right way to cough or sneeze.

C.Hand washing is one of the most important things people can do to keep healthy.

5Which is the main idea of the passage?

A.The correct way to cover your mouth when sneezing or coughing.

B.The reason for wearing masks(口罩)and washing our hands.

C.The importance of preventing the spread of germs.

【答案】

1B

2C

3C

4A

5A

【解析】

文章大意:本文主要介绍了打喷嚏(或咳嗽)时,如何正确地捂住嘴可以防止细菌传播。

1词义猜测题。根据文中“But how to cover your mouth is very important. You might use tissues and put your used tissues into the bin.” 但如何捂住嘴是非常重要的。你可以用纸巾把用过的纸巾放进垃圾箱。可知,文中带下划线的“tissues”在汉语中可能是“组织”的意思,故答案为B

2细节理解题。根据文中If someone sneezes into his hand, those germs will be passed on to other people, or other objects that people touch.” said Dr. Hill.” 希尔博士说:“如果有人对着他的手打喷嚏,这些细菌就会传染给其他人,或者其他人接触的物体上。”可知,根据文章,打喷嚏或咳嗽时,最好不要用手捂住嘴,故答案为C

3推理判断题。通读全文可知,我们在打喷嚏(或咳嗽)时,要正确地捂住嘴可以防止细菌传播。我们最好戴上口罩,经常洗手。为了防止细菌传播,保持身体健康,所以我们可以在报纸的版面上“健康”找到这一段,故答案为C

4细节理解题。根据文中“That means the adults may have missed the advice.” 这意味着成年人可能错过了这个建议。可知A.The adults may be used to sneezing into their elbows.是错误的;根据文中“But children are often taught in school the right way to cough or sneeze” 但是孩子们在学校经常被教导正确的咳嗽或打喷嚏的方法。可知,B.The children are often taught in school the right way to cough or sneeze.是正确的;根据文中“Hand washing is one of the most important things people can do to keep healthy.” ”洗手是人们保持健康最重要的事情之一。可知,C. Hand washing is one of the most important things people can do to keep healthy.是正确的,故答案为A

5主旨大意题。通读全文可知,我们在打喷嚏(或咳嗽)时,要正确地捂住嘴可以防止细菌传播。我们最好戴上口罩,经常洗手。为了防止细菌传播,故答案为A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 One day, while I was waiting for my father, I saw a little boy, around two years old, running freely on the grass as his mother watched from a short distance. The boy had a big smile on his face as if he had just been set free from some sort of prison (监狱).The boy would then fall to the grass, get up, without looking back at his mother, run as fast as he could, again, still with a smile on his face, as if nothing had happened.

At that moment, I thought to myself, "Why aren't most adults this way?" Most adults, when they fall down, make a big deal out of it and don't even make a second attempt. They would be so embarrassed that they would not try again if someone saw them fall. Or, because they fall, they would find a good excuse for themselves that they're not fit for it. They would end up being too afraid to attempt again for fear of failure (失败).

However, with kids, when they fall down, they don't consider their falling down as a failure, instead, they treat it as a learning experience. They try again and again until they succeed. The answer must be that they have not connected "falling down" with the word "failure". What's more, they probably think to themselves that it's quite okay to fall down and that it's not wrong to do so. In other words, they allow themselves to make mistakes, so they remain energetic.

I was deeply impressed by the boy's persistence (坚持不懈) and the manner in which he did.

1What did the little boy do when he fell down?

A.He cried and lay on the grass.B.He asked his mother for help.

C.He got up and went on running.D.He got up and stood there crying.

2In the writer's opinion, what might the little boy regard his falling down as?

A.A failure.B.A joke.C.An interesting game.D.A learning experience.

3In the writer's opinion, why can't many adults succeed?

A.Because they are afraid of being embarrassed.

B.Because they can't find a good excuse.

C.Because once they fail, they won't attempt again.

D.Because they don't allow themselves to make mistakes.

4The underlined word "attempt" in Paragraph 2 means ________.

A.facingB.doubtingC.tryingD.giving up .

5What does the writer want to tell us?

A.Practice makes perfect.B.Failure is the mother of success.

C.All roads lead to Rome.D.Each coin has two sides.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网