题目内容

【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。

The Chinese are very generous with money when it comes to educating their children. Some parents send their children to the best schools or even abroad to England, the US or Australia, regardless(不管) of how much this costs. Many also want their children to take after-school activities where they either learn a musical instrument or ballet, or other classes that will give them a head start in life. The Chinese believe that the more expensive an education is, the better it is, so parents often spend a great deal of money on education. Even poor parents buy a computer for their son or daughter.

However, what most parents fail to see is that the best education they can give their children is usually very cheap. Parents should know their children’s different skills. They will usually be good in some areas while poor in others. What most parents fail to realize though, is that today's children lack(缺乏) confidence.

The problem is that parents are only educating their children on how to take tests and how to study well. They are not teaching them the most important skills that can be helpful to their growth. These skills can also build their confidence.

Parents can help achieve this by teaching their children practical skills like cooking, sewing and other housework.

Teaching a child to cook will improve many of the skills that he will need later in life. Cooking needs patience and time. It is an enjoyable but difficult experience. A good cook always tries to improve his span>cooking, so he will learn to work hard and gradually finish his job successfully. The result, a well-cooked dinner, will give a child a lot of satisfaction and confidence.

An old machine, such as a broken radio or TV set that you give your child as a toy may make him curious. If he spends hours looking at it, and trying to mend it, your child might become an engineer when he grows up. It is better to do such than teach a child to read a book. These activities can teach them to think, and to use their minds.

How Chinese parents should 【1】 their children

Common practice

Being 2 with money when it comes to education.

Sending them to the 3 schools at home or even abroad.

Making them take after-school activities in order to 4 them a head start in life.

Spending 5 money on education.

Bad results

Children are not_6 _

Suggested ideas

Teaching their children 7 skills, which are the most important.

Cooking.

Sewing.

Other housework.

Repairing a 8 radio or TV.

9 results

Making the children hardworking and confident.

Teaching the children to/span> think and to use their 【10 .

【答案】

【1】educate

【2】generous

【3】best

【4】give

【5】much

【6】confident

【7】practical

【8】broken

【9】Good

【10】minds

【解析】

试题分析:这篇文章讲述了中国大多数家长在教育子女方面的偏差,作者认为应该让孩子多学习一些对他们自身成长有用的技能。

【1】educate考查主旨理解题。句意:中国的父母应怎样教育孩子。 本篇主要谈论教育孩子问题。Should是情态动词;故填educate。

【2】generous 考查细节理解题。句意:当谈到教育时花钱就是大方。根据第一段第一句The Chinese are very generous with money when it comes to educating their children.可知填generous。

【3】 best 考查细节理解题。句意:送孩子到国内甚至国外最好的学校。根据第一段第二句Some parents send their children to the best schools or even abroad to England,可知填best。

【4】give考查细节理解题。句意:为了在人生中提供给他们好的开端让他们上辅导班。根据第一段第三句Many also want their children to take after-school activities where they either learn a musical instrument or ballet, or other classes that will give them a head start in life.可知填give。

【5】 much 考查细节理解题。句意:在教育上花很多钱。根据第一段倒数第二句so parents often spend a great deal of money on education.可知填much。

【6】 confident 考查细节理解题。句意:孩子不自信。根据第二段最后一句What most parents fail to realize though, is that today's children lack(缺乏) confidence.可知填confident。

【7】 practical考查细节理解题。句意:教孩子实践技巧,那是最重要的。根据第三段第二句They are not teaching them the most important skills that can be helpful to their growth.可知填practical。

【8】broken考查细节理解题。句意:修理坏的收音机或电视机。根据最后一段第一句An old machine, such as a broken radio or TV set that you give your child as a toy may make him curious.可知填broken。

【9】Good考查主旨理解题。句意:好的结果。根据表格右边内容可知填Good。

【10】minds考查细节理解题。句意:教孩子去思考和表达他们的想法。根据最后一段最后一句可知These activities can teach them to think, and to use their minds.可知填minds。

练习册系列答案
相关题目

【题目】任务型阅读。

阅读下文并回答问题。

Last year, “A Bite of China” (舌尖上的中国), made by CCTV, caused discussions not only on Chinese food, but also on locally made documentary(纪录片) programs.

“Silk Road—The Journey Goes On”, a new CCTV documentary about traveling the ancient road, just finished broadcasting last month and, again, received different ideas. When people think of documentaries, they may think of them as long, boring programs. But documentaries can be wonderful and bring stories from the outside world into our homes. With funny stories, documentaries encourage us to think about interesting problems we wouldn’t possibly know about. So, what should we pay attention to when we watch one?

Firstly, pay attention to the themes. While watching a documentary, keep an eye on the themes people talk about and what ideas they want to pass.

Secondly, think critically(批判性地). Listen to what the people are saying and ask yourself a question: If you were talking about a point with someone, would you say the things people in the documentary are saying?

Finally, find out the creators. Different creators made it for different purposes. So we should clearly get an idea whether the stories or words are true or not.

【1】“A Bite of China” is a popular CCTV documentary, isn’t it?

_________________________________________________________________________________

【2】What is “Silk Road The Journey Goes On” about?

_________________________________________________________________________________

【3】What do people usually think of documentaries?

_________________________________________________________________________________

【4】How many suggestions does the writer give us when we watch a documentary?

_________________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网