题目内容
【题目】 ![]()
Gadot, an Israeli actress, was praised for showing Wonder Woman’s power, as well as her kind heart. She helped to change how women see themselves.
Gadot was born on April 30,1985. She was taught to be capable(能干的) and independent as she grew up in a small city in Israel. “There was no TV-watching. It was always ‘Take a ball and go play’,” she said. In her own words, she was a good girl as well as a tomboy.
This attitude toward life encouraged Gadot to follow her heart when making future life choices. At 18, she got a chance to be a model. But she didn't think it was the right time for her to do this kind of work. Instead, she joined the army, starting her work at 5 a.m. every day. Then she studied law out of love for the field.
Later, a director invited her to an audition(试镜), which led her to Wonder Woman. The movie took the world by a storm in 2017. She played a brave and strong female superhero, who enters the world of man to stop a war. Gadot was included(列为) on Time magazine’s 2018 list of the 100 Most Influential People. She not only lit up the big screen, but also the lives of women all over the world.
【1】Where is Gadot from?
A. England.B. America.C. Israel.D. Australia.
【2】Gadot always when she was a little girl.
A. watched TVB. played ballC. studied lawD. drew pictures
【3】Which of the following statements is TRUE about Gadot?
A. Gadot is 38 years old this year.
B. At 18, she had no chance to be a model.
C. She is the director of the film Wonder Woman.
D. Gadot lit up the lives of women all over the world.
【4】What is the right order about Gadot according to the passage?
a. She joined the army.
b. She grew up in a small city in Israel.
c. She played a female superhero in Wonder Woman.
d. She was included on Time magazine's 2018 list of the 100 Most Influential People.
A. dacbB. bacdC. bcadD. cdab
【5】The passage is most probably from .
A. a magazineB. a guidebookC. a letterD. a notice
【答案】
【1】C
【2】B
【3】D
【4】B
【5】A
【解析】
本文介绍了以色列女演员盖尔加朵因在神奇女侠中出色的演技受到表扬。她帮助改变了女人对自己的看法。18岁时,她有机会成为模特。相反,她参军了。盖尔加朵被时代周刊列入2018年100位最具影响力人物名单。她不仅点亮了大屏幕,还照亮了全世界妇女的生活。
【1】细节理解题。A. England. 英国;B. America.美国;C. Israel. 以色列;D. Australia. 澳大利亚。根据Gadot, an Israeli actress, was praised for showing Wonder Woman’s power, as well as her kind heart. 以色列女演员盖尔加朵因神奇女侠中出色的演技受到表扬。可知,盖尔加朵来自于以色列。故选C。
【2】细节理解题。由句子. It was always ‘Take a ball and go play’,” she said. 她说:“总是‘拿着球去玩。’”可知,盖尔加朵小时候总是打球。故选B。
【3】细节理解题。根据Gadot was born on April 30,1985. 盖尔加朵于1985年4月30日出生。可知,盖尔加朵今年34岁,而不是38岁。所以A错误;根据At 18, she got a chance to be a model. 可知,18岁时,她有机会成为模特。所以B不对;根据Later, a director invited her to an audition(试镜), which led her to Wonder Woman. 后来,一位导演邀请她去试镜,这使她成成为神奇女侠的主角。可知,盖尔加朵不是导演,而是演员。所以C不对;根据She not only lit up the big screen, but also the lives of women all over the world. 可知,她不仅点亮了大屏幕,还照亮了全世界妇女的生活。所以D正确。总之本题选择D。
【4】细节理解题。根据She was taught to be capable(能干的) and independent as she grew up in a small city in Israel. 当她在以色列的一个小城市长大时,她被教导要有能力和独立。可知选择b;由句子Instead, she joined the army, 相反,她参军了。可知选择a;根据She played a brave and strong female superhero, who enters the world of man to stop a war. 她扮演了一个勇敢而坚强的女超级英雄,她进入了男人的世界来阻止战争。可知选择c;结合句子Gadot was included(列为) on Time magazine’s 2018 list of the 100 Most Influential People. 盖尔加朵被时代周刊列入2018年100位最具影响力人物名单。可知选择d。因此正确顺序是bacd。故选B。
【5】推理判断题。A. a magazine一本杂志;B. a guidebook旅游指南;C. a letter信;D. a notice一份通知。本文介绍了以色列女演员盖尔加朵。她帮助改变了女人对自己的看法。盖尔加朵被时代周刊列为2018年100位最具影响力人物名单。可知,本文最可能来自于一本杂志。故选A。
用细节定位法来做细节理解题。
细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的送分题。但由于中考所占的比例很大,应特别引起注意。
事实和细节题的命题特点是:把某词语、某个句子或某具体事实用不同于原文的另一方式或句型表达,即同义改写。解答这类题的窍门是:A)注意掌握英语的多种表达法;B)正确分析词语在句中的作用;C)熟练运用英语的句型转换;D)读懂题干所提出的问题,并准确地找到文中涉及该问题的句子。
做细节题具体方法与步骤如下:
略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨。
按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词,如for example,first,second…等预测应该到何处寻找自己所需要的事实。
将自己精力放在寻找你所需要的细节上,快速通篇跳读,眼睛自左至右,自上而下呈Z形扫视,直到找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。
【题目】
During Beijing’s two sessions(两会),many proposals and suggestions were referred to.Here are three problems that might interest you. | |
Smartphone ban(禁止) | According to the survey made last year, 68.1 percent of Chinese school students have their own smartphones. Lei Yanqin, a deputy of NPC, suggested that smartphones should be banned at schools nationwide. She said that listening to music and playing games in class not only disturb teachers, but also make it difficult for students to listen carefully. She added that students might also show off (炫耀) their phones too much. |
New uniform designs | Most junior high schools in China require students to wear a uniform. However, only three in ten students are satisfied with their uniforms, as they think they are old-fashioned and of poor quality, China Education Daily reported. The Revolutionary Committee of the Chinese Kuomintang Central Committee suggested that the uniforms could be redesigned. The committee said the new design could include more elements(元素) of traditional Chinese culture. They added that better quality clothing should be used to make the uniforms so that they will be more comfortable to wear. |
Video game rating system | Over 200 million teenagers across China play online games like King of Glory, Guangming Daily reported. With their computers and ipads, teenagers are able to play most online games produced in China and abroad. However, some violent games might not be suitable for young people. Many NPC deputies suggested that a rating system(分级制度) for online games should be introduced. All games would be sorted into age groups according to their content. Players would have to provide their ID numbers before playing certain games. |
【1】What isn’t mentioned in the passage?
A. Out-of-school training.B. Smartphone ban.
C. New uniform designs.D. Video game rating system.
【2】How does Lei Yangin like smartphones?
A. They are necessary in schools.
B. They are causing lots of trouble in schools.
C. They can help students take notes quickly.
D. They should be banned in schools worldwide.
【3】 of students are satisfied with their uniforms.
A. 3%B. 10%C. 30%D. 68.1%
【4】What’s the function of the video game rating system?
A. Making online games more popular.
B. Limiting the number of online games.
C. Protecting teenagers from unsuitable games.
D. Stopping teenagers from playing online games.
【5】What’s the writing purpose of the passage?
A. To avoid the violence at school.
B. To stop students from using smartphones.
C. To tell the readers the importance of education.
D. To spread the information about Beijing’s two sessions.
【题目】Ⅵ看图写话 根据各小题所提供图画的情景和提示词,写出一个与图画情景相符的句子。
|
|
|
|
|
【1】.lie on | 【2】.car, here | 【3】 there be, river | 【4】fly, tomorrow | 【5】while |