题目内容

【题目】任务型阅读:阅读下面短文,根据短文内容,完成下列各题。

Do you ever have anything strange in your dream?Jim does.When he went camping with his classmate Paul in the mountains,he did a lot of fun things.They woke up early in the morning and then went for a walk.In the afternoon they watched the birds.After that,they spent half an hour swimming in the river. They didn’t have a TV set,so after dinner they usually went to sleep early.

One night,when Jim slept,he had a dream.As he was watching the stars by the river,suddenly(突然)he heard someone call,“Hello!Hello”Then he met a strange creature(奇怪的动物).It was green and small.It asked Jim to go to its house.Jim met other strange creatures there.They sang and danced happily.It was time for dinner,and then they sat at the table and enjoyed the meal.Jim drank a glass of fruit juice.It tasted wonderful,so he asked for another glass of it.A few minutes later he felt a little strange.He turned green and small like them.He felt afraid and almost cried.He jumped out of the bed as quickly as he could.Just then he opened his eyes and found it was only a dream!

What a strange dream Jim had!

1Where did Jim and Paul go camping?

They went camping_______________________________.

2When did they go for a walk?

They went for a walk_____________________________.

3What did they do after watching the birds?

It took them half an hour_______________________in the river.

4What did the strange creature look like?

It was____________________________.

5What does the passage mainly talk about?

It mainly talks about Jim’s_________________________during the camping.

【答案】

1 in the mountains

2 in the morning

3 to swim

4 green and small

5 dream

【解析】

本文主要讲述了吉姆去露营期间做了一个一个奇怪的梦。吉姆和保罗在山上露营时,他做了很多有趣的事情。他们早上去散步下午看鸟。之后,他们去游泳。晚饭后他们通常早睡。

一天晚上,吉姆睡着了,他做了一个梦。当他看着河边的星星时,遇见了一个奇怪的动物。它是绿色的并且很小。它要求吉姆去它的房子。吉姆在那里遇到了其他奇怪的动物。他们高兴地唱歌和跳舞。还和他们一起享受着晚餐。吉姆喝了一杯果汁一些几分钟后,他变绿变小了。他感到害怕,几乎要哭了。他发现自己做了一个奇怪的梦!

1题意:吉姆和保罗去哪里露营?考查细节理解。根据第二句When he went camping with his classmate Paul in the mountains,he did a lot of fun things.(当他和同学保罗去山上露营时,他做了很多有趣的事情。)可知答案是in the mountains。

2题意:他们什么时候去散步的?考查细节理解。根据第三句They woke up early in the morning and then went for a walk.(他们清早就醒了,然后去散步。可知答案是in the morning 。

3题意:他们看了鸟之后做了什么?考查细节理解。根据第五句In the afternoon they watched the birds. After that, they spent half an hour swimming in the river.(下午他们看鸟了,然后在河里游泳游了半个小时。可知答案是to swim。

4题意:这奇怪的生物长什么样?考查细节理解。根据第二段第三句It was green and small.(它又绿又小。)可知答案是green and small.

5题意:这篇文章主要讲什么?考查细节理解。通读全文可知本文主要讲述吉姆在露营时,做了什么样的梦;根据本文主要内容可知答案是dream。

任务型阅读是“阅读理解”的另一种形式,综合考查学生归纳概括能力和语篇结构理解能力。在理解文字的基础上,完成相应的图表或文字练习,从而有效地测试学生用英语“做事”的能力。配对阅读,首先认真审题,读懂题意;快速阅读,掌握大意,找出符合题意的句子,然后仔细阅读,排除干扰项,确定答案。在初步完成所要求的任务以后,学生必须再仔细阅读所提供的短文,整体把握,结合题意、文章提供的任务信息、认真核实以保证答题正确。

练习册系列答案
相关题目

【题目】In many people’s eyes,middle school students have no worries.But is it true?And what makes students happy or unhappy?

To find out the answers,Li Jiahui,a student in Pinggu No.3 Middle School,Beijing,spent six months studying students’feelings of happiness.The girl made a survey with questions like”Are you feeling happy? “ and”What makes you unhappy?”

After studying the answers from 280 students,Li learned that about 40 percent of the students felt unhappy,and the pressure(压力)from studies was the main reason for their unhappiness.

“More than 50 percent of them said they were under pressure and 70 percent didn't get enough sleep,”Li said. “It shows that middle school students are not as happy as people think. They worry a lot,and they can get angry easily.”

Li also said that over 90 percent thought their happiness had nothing to do with how much money they had.Instead,they cared about the relationships with their friends,teachers and parents.”Students always feel better when they get along well with each other,”Li said.

After her survey,Li listed(列举)a number of tips(建议)that may make students happier,such as treating(对待)yourself better,being kind and polite(有礼貌的)to your friends,trying new things,and taking up some hobbies.

1How many students cared more about their relationships with others according to the survey?

A. Over 140. B. Over 196. C. Over 1 12. D. Over 252.

2Li Jiahui spent finishing making the survey.

A. one year B. half a year C. half a month D. half a day

3Which of the following is NOT true according to the survey?

A. Most students are happier than people think

B. The pressure from studies makes many students sad.

C. More than half of the students are under pressure.

D. 70 percent of the students don't have enough sleep.

4What can we know about Li Jiahui?

A. She is a teacher in a schoo1 in Beijing.

B. She worries a lot and gets angry easily.

C. She thinks kindness and hobbies can make students feel happier.

D. She doesn't care much about her relationship with others.

5What does the passage mainly tell us?

A. Happiness and unhappiness. B. A special survey made by Li Jiahui

C. Ways to get along with others. D. Middle school students of today.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网