题目内容

【题目】 As a foreigner, it is hard for me to tell what Chinese people are like. But my_________in Beijing said something. A couple of weeks ago, I went to buy four big suitcases for travel. _________I was going down the street, it suddenly rained heavily. A stranger called me into his little shop. He_________me a cup of tea and a chair. When the rain got_________, I thanked him and rushed to a_________to buy my suit cases.

If you've ever tried to push four big suitcases by yourself, you may understand my_________, I looked silly, for the suitcases were dancing wildly across the floor. Then I felt a_________on my shoulder. It was the seller. He signed(示意) that I should wait. A few minutes later, he_________in a car, and put the suitcases inside. Then we went driving_________ along the road to my home. I offered him some money, but he____________. In broken English he said, “Feel good…help you.” Now you can see Chinese people are always ready to help you.

1A.inventionB.friendC.experienceD.disaster

2A.IfB.AsC.AlthoughD.Because

3A.boughtB.madeC.offeredD.found

4A.harderB.lighterC.thickerD.faster

5A.storeB.hallC.labD.school

6A.situationB.sentenceC.languageD.advantage

7A.wingB.coinC.scarfD.touch

8A.lay downB.went awayC.drove upD.fell behind

9A.happilyB.lazilyC.bravelyD.poorly

10A.refusedB.missedC.noddedD.failed

【答案】

1C

2B

3C

4B

5A

6A

7D

8C

9A

10A

【解析】

文章讲述了作者在中国买行李箱时,遇到中国人主动帮助他的故事。

1句意:但我在北京的经历说明了一些问题。

invention发明;friend朋友;experience经验,经历;disaster灾难。根据后文叙述内容可知,此处表示“但我在北京的经历说明了一些问题”的含义,强调“经历”。故选C

2句意:当我沿着街道走的时候,突然下起了大雨。

If如果;As因为,当……时;Although虽然,尽管;Because因为。分析“____2____I was going down the street, it suddenly rained heavily.”可知,此处表示“当我沿着街道走的时候,突然下起了大雨”的含义,强调“当……时”,在句中引导时间状语从句。故选B

3句意:他给我端来一杯茶和一把椅子。

bought买;made制作;offered提供;found发现。分析“A stranger called me into his little shop. He____3____me a cup of tea and a chair.”可知,此处表示“一个陌生人叫我进他的小店,给我端来一杯茶和一把椅子”的含义,构成“offer sb sth”短语,翻译为“提供给某人某物”。故选C

4句意:当雨小了,我谢过他,冲到商店买行李箱。

harder更努力,更坚硬;lighter更轻的,更明亮的;thicker更厚的;faster更快的。根据前文“it suddenly rained heavily.”可知,雨下的很大,所以“When the rain got____4____, I thanked him and rushed to a____5____to buy my suit cases.”表示“当雨小了,我谢过他,冲到商店买行李箱”的含义,强调“雨下得更小了”。故选B

5句意:当雨小了,我谢过他,冲到商店买行李箱。

store店铺;hall大厅;lab实验室;school学校。分析“When the rain got____4____, I thanked him and rushed to a____5____to buy my suit cases.”可知,作者是去买行李箱,所以应去店铺买。故选A

6句意:如果你曾经试图自己推四个大箱子,你可能会理解我的处境。

situation处境,情况;sentence句子;language语言;advantage优势。分析“If you've ever tried to push four big suitcases by yourself, you may understand my____6____”可知,此处表示“如果你曾经试图自己推四个大箱子,你可能会理解我的处境”的含义,强调“处境,情况”。故选A

7句意:然后我感到我的肩膀被碰了一下。

wing翅膀;coin硬币;scarf围巾;touch触碰。分析“If you've ever tried to push four big suitcases by yourself, you may understand my____6____”可知,此处表示“然后我感到我的肩膀被碰了一下”的含义,强调“触碰”。故选D

8句意:几分钟后,他开车过来,把箱子放了进去。

lay down放下,制定;went away离开;drove up开车;fell behind落后。根据后句“Then we went driving____9____ along the road to my home.”可知,他开车送我回家,所以此处表示“开车”的含义。故选C

9句意:然后,我们沿着去我家的路愉快地开车。

happily开心地;lazily懒惰地;bravely勇敢地;poorly贫穷地。根据后文“‘Feel good…help you.’”可知,中国人对于帮助到作者感到很好,所以此处表示“开心地”。故选A

10句意:我给他一些钱,但他拒绝了。

refused拒绝;missed思念;nodded点头;failed失败。分析“I offered him some money, but he____10____.”可知,此处表示“我给他一些钱,但他拒绝了”的含义,前后两句构成转折关系,所以此处强调“拒绝”。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Fluency in another language is a dream of a newcomer to another country. Besides, understanding the culture and learning to communicate comfortably with people of that culture are as important as learning the rules of the language. Language learning and culture learning go together and may take a long time.

Sometimes people feel that they understand a culture after a few weeks or months. People do learn a lot when they first begin living in another culture, but this is only the first step of learning. It usually involves things like learning everyday activities and some basic customs.

To really understand another culture, people have to go beyond the first step. This is a challenge because it is often difficult to know what to learn. Much of what we call"culture" is hard to see.

Culture is like an iceberg. Imagine in your mind a huge iceberg in the ocean. The only part of the iceberg that you see is the top. You don't see the rest of the iceberg because it is hidden from sight in the water. It is easy to forget that it is there. Most of the iceberg is deep in the ocean, just as much of a culture is deep in the ocean, just as much of a culture is deep within its people.

When you meet someone from another culture, certain culture differences are obvious: You hear another language or you hear your own language spoken with an accent. You see different foods, clothes and sometimes physical characteristics of people. You watch new customs or habits, such as the use of chopsticks, and, bowing or kissing on both cheeks as a greeting. These differences are interesting and important, but they are usually not too difficult to understand. They can be seen easily and quickly.

The part of culture that is like the underwater part of the iceberg consists of assumptions (设想) communication styles, values, and beliefs about what is right and wrong. The hidden part of culture influences much of a person’s way of thinking and communicating. It is the meaning behind his or her verbal and nonverbal language. Learning to communicate well with people from another culture involves understanding the hidden part of culture.

1To really understand another culture, people should .

A.learn the rules of languageB.learn the hidden culture

C.visit some local peopleD.live with some local people

2Which of the following does the writer agree?

A.Communication styles can be easily seen and learned

B.Language learning is more important than culture learning

C.Learning about culture is not easy and may take a long time

D.People usually learn a culture after a few weeks or months.

3The passage is mainly about .

A.learning about culture.B.learning about people

C.the hidden part of the icebergD.fluency in another language

【题目】 The last Monday in March is an important day in China. It’s a day for school safety education (教育). 1 What kinds of accidents often happen at school? How can students keep safe? Let’s have a look!

The main accidents at school are earthquakes, stampedes (踩踏)and fires.

Earthquakes happen all over the world. So it’s really necessary to learn something to protect yourself during an earthquake. If you are outside the classroom, find a place away from buildings, trees and power lines. 2 You can stay under your desk until the earthquake stops.

Usually, a stampede happens in a crowded place. An earthquake and some other disasters (灾难)may also cause it. 3 If students around you run quickly, stand where you are and try to hold onto something. If you fall down in the ground, put your hands around your head. Move to one side and bend () your body so that you can’t get hurt.

4 It’s better to put something wet over your mouth and nose. In this way, you won’t breathe (呼吸) much smoke.5 It makes them cough and they can’t breathe. When you are walking out, you should make yourself lower to the floor, then you can breathe some fresh air.

A. When there’s a fire, leave the classroom quickly.

B. It helps students learn more about safety.

C. Many people die in a fire, not because of fire but smoke.

D. But if you’re in the classroom, don’t try to run out of it.

E. When a stampede happens, try to make yourself stay calm first.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网