题目内容

【题目】Do you enjoy reading? Here readers of your age from all over the United States recommend great books for you to read

My favorite book is Don’t Die, My Love by Lurlene McDaniel. I love all her books, but this was the first one I read and I have to say, it is by far my favorite. It doesn’t end like other books, and I cried while reading.

I think Nancy Drew is great! Nancy is a detective who has many wonderful ideas! I love it because it’s a book from when my grandma was my age, and I can share the fun with her!

I highly recommend Skinny Bones by Barbara Park. It is funny, so please add it on your book list. You don’t want to miss out funny stories!

I would suggest______ by Judy Blume. It is based on real things that happened to Judy Blume. It is about a girl, Alice, who meets some girls at a new state(情景). They become friends, make a club and meet once a week. They stop after two weeks because they all like a boy in their class and put him as number one. I think every girl should read this because it is about our growing up.

I read a book called Neela Victory Song and it was so good I read it twice! It takes place in India in 1936 and this 12-year-old girl named Neela tries to save her father! It has lots of history in it! I also learned a lot about different cultures! The author’s name is Chitra Banerjee Divakaruni.

【1】From which book can we learn different cultures?

A. Skinny Bones. B. Nancy Drew.

C. Don’t Die, My Love. D. Neela Victory Song.

【2】The best name of the 4th book is ________.

A. My Secret B. Growing Trouble

C. Three Friends D. Alice Learns a Lesson

【3】Which is TRUE about Nancy Drew?

A. It doesn’t have a common ending like other books.

B. It’s based on real things that happened to the author.

C. It’s about a 12-year-old girl who tries to save her father.

D. Both the reader and the reader’s grandma love this book.

【答案】

【1】D

【2】B

【3】D

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了来自美国各地的同龄读者推荐的好书。每个推荐者都介绍了书名,以及为什么喜欢这本书。

【1】D细节理解题。根据短文及最后一段I read a book called Neela Victory Song --- It has lots of history in it! I also learned a lot about different cultures!”的描述可知,能够了解不同文化的书是Neela Victory Song。结合选项可知应选D。

【2】B细节理解题。根据短文第五段及最后一句I think every girl should read this because it is about our growing up.”的描述可知,这里讲述的是成长的烦恼。结合选项可知应选B

【3】D细节理解题。通读全文并结合I love it because it’s a book from when my grandma was my age, and I can share the fun with her!”的描述可知A、B、C选项的叙述不符合原文内容,而从D选项可知,作者和奶奶都喜欢本书。结合选项可知应选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】How often do you help others? Here is a story of Luke Cameron? As an American, he was born in 1988. He had a good friend called Jack, it was unlucky that Jack died from cancer (癌症) one year ago. After that Luke began to do at least a good thing for people every day.

He helped the old man cross the streets, bought gifts for some kids on their birthdays and gave out the food to the poor people. He also bought meals for several people at McDonald’s, and even paid for a stranger’s petrol (汽油). He said he spent about $4,700 on good things last year. “In these days, we usually think about ourselves and forget to think about others, in fact, we are too selfish. We should help others and it can make our world much more beautiful and warmer. Nothing is better for me than to help others. Luke said to the reporters happily.

Luke starts a website called TheGoodDeedDiary.com, he writes down every good thing he does on the website. Luke now has over 12,000 followers on his Facebook page. They all want to help others like Luke.

What a warm-hearted man Luke Cameron is!

【1】When did Luke start doing a good thing for people every day?

A. Before Jack died. B. After Jack died.

C. Before he knew Jack. D. When I knew Jack

【2】How much did he spend on good things last year?

A. 1,988 B. 4,700 C. 12,000 D. 4,500

【3】 What does the underlined word “selfish” mean?

A. Think more about others.

B. Think less about yourselves.

C. Think more about yourselves.

D. Care about others

【4】 Which of the following is NOT RIGHT?

A. Some children often receive Luke’s gifts on their birthday.

B. Luke is a warm-hearted man who does lots of good things.

C. There are so many flowers on Luke’s Facebook page.

D. Luke has helped people a lot because he wants to learn from Jack.

【题目】Surprising Camara.

WATCH out! A slingshot(弹弓) is aimed at you. But don’t be afraid. It’sJust a camara. It’s called Slingshot Camara. The camara will catch your Surprised look. Pull the rubberhand(橡皮筋)back and shoot. It takes a Picture. Two designers from South Korea made’s.

Making Use of Smog

SMOG(雾霾)is annoying. But what if it could be made into a diamond(钻石)? A “Smog Free Tower” will try to do that, although the diamonds will not be as real ones. Black particles(颗粒)in smog and diamonds are mostly carbon. A designer from the Netherlands made the tower.

New Flower Home

WHEN plants get too big, you have to move them from a small flowerpot to a big one. Now, the special Growth Flowerpot can save you time and energy. It’s made of a special materal in origami style. It gets bigger and bigger as the plant grows. It is from Belgium.

Easy Bike Parking

PARKING a bike is not easy in big cities. Here comes the bicycle-parking tower. You only need to use a card and push a button. Then the tower can hold your bike in an empty place inside it. You don’t even need to lock the bike.

Solar Charged Light

YOU can put it in your pocket. But if it’s inflated(充气), it turns into a light! This is LumnAID, a solar light that can be on for 16 hours after recharging(充电) with just seven hours of sunlight. Two US students designed it.

【1】From the passage above, we know that____________.

A.a slingshot camara can catch one’s surprised look by shooting.

B.the diamonds made from “Amog Free Tower” can be very expensive as real ones.

C.the designer of the bicycle-parking tower is from Belgium.

D.a LumnAID must be recharged with 16 hours before using it.

【2】___________might be the best gift for Mary, who loves plants but have little time on it.

A.A slingshot camara. B.A growth flowerpot.

C.A bicycle-parking card. D.A LumnAID.

【3】What does the underlined word “that” in paragraph 2 refer to?

A.Make the diamonds seem dear.

B.Make the smog become more annoying.

C.Make the diamonds from the tower.

D.Make the carbon particles in smog into diamonds.

【4】Which of the following makes use of the power of nature?

A.Baicycle-prking Tower & LumnAID

B.Smog Free Tower & Slingshot Camara

C. Baicycle-prking Tower & Slingshot Camara

D.Smog Free Tower & LumnAID

【5】What’s the news above mainly about?

A.Safety. B.Entertainment.

C.Invention. D.Environment.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网