题目内容

任务型阅读。

(1)We are living in a world full of competition. Our parents compete with others in their offices, our brothers and sisters compete with others in their colleges, and we compete with our classmates in schools. Most of us give up in face of competition and will never be successful. Why can’t we do better than others? One important reason is that we have no self-confidence.

(2)事实上,人人生而平等。 You can do what others do. Your classmates may be better than you in some ways, (3) you may be better than them in other subjects. So everyone has his or her advantages. Don’t look at things from a single point of view. Try to discover your own advantages, and believe that you can do better than others in those ways.

Competition is not so terrible. Don’t be afraid of it. And don’t be afraid of those classmates who are better than you.(4) Remember that self-confidence is the first step to success. Believe in yourselves, and you will be successful in any competition.

根据短文内容完成下列任务。

1.请写出(1)句中下划线部分意思相近的短语。

2.请将(2)句译成英文。

3.请在(3) 处填入一个合适且符合句意和逻辑的单词。

4.请将(4)句翻译成中文。

5.What’s the main idea of this passage?

1.filled with 2.In fact 3.but 4.记住:自信是通往成功的第一步。 5.Believe in yourselves, and you will be successful in any competition. 【解析】短文大意:我们生活在一个充满竞争的世界。我们不能比别人做得更好,一个重要的原因是我们没有自信。每个人都有自己的优点,不要从...
练习册系列答案
相关题目

In the picture, we can see a lovely girl. Her name is Johnson. Could you see something different of the girl in the picture? She is from South Carolina. But, she had no feet and fingers when she came to this world.

"It was two weeks ago when a man called me about a little dog, he said one of the little dog’s front paw is missing," said Johnson’s mother. "He wanted the dog to grow up with a child, and the child also has something wrong with his or her body. "

After giving Johnson a photo of the little dog, the little girl loved the dog right away. Johnson found that he was missing a paw as soon as she saw him. And she said, “He has a foot like my foot.”

The man named the dog Lt. Dan, after the film "Forrest Gump", Forrest Gump lost both his legs, but he never gave up. Johnson and Lt. Dan went home together on Monday.

"He follows her everywhere she goes," said Johnson’s mother. "We always want Johnson to know that being different is not bad, People, even animals, no one is the same. I think it’s good for her to see that."

1.Johnson was born without __________.

A. fingers B. feet C. fingers and feet

2.From the passage we can know the little dog’s ________________.

A. left front paw is missing

B. right front paw is missing

C. right back paw is missing

3.What’s the name of the little dog according to the passage?

A. Forrest Gump B. Lt. Dan C. Johnson

4.Which is true according to the passage?

A. Johnson lost her feet and fingers in an accident.

B. Forrest Gump gave Lt. Dan to Johnson.

C. Lt. Dan loves to play with Johnson very much.

5.The underlined word “He” refers to _________ in the passage.

A. the man B. Forrest Gump C. Lt. Dan

1.C 2.B 3.B 4.C 5.C 【解析】短文介绍了一名叫约翰逊的小女孩,她来自南卡罗来纳州,她出生时就没有脚和手指。约翰逊的妈妈找来了一只没有前爪的小狗,想让小狗与孩子一起长大,这样做的目的是想让女儿知道,与别人不同不是一件坏的事情,人甚至动物没有一样的,妈妈认为这对孩子的成长是有益的。 1.细节理解题。根据文中第一段最后一句“But, she had ...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网