题目内容
4.Peter was nine years old.One day his friend Tom said to him,"I'm going to have a birthday party at home on Sunday.Peter,can you come?"Peter asked his mother,and she said,"Yes,you can go."
Before Peter went to the party on Sunday afternoon,his mother said to him,"You must be polite.Don't ask for food.Wait until someone gives it to you."
"All right,mum."Peter answered.Then he went to Tom's house.
There were a lot of children at the party.They played for an hour,and then Tom's mother gave them some food,but she forgot to give Peter any.He waited for a moment,and then he held his plate up and said loudly,"Does anyone want a nice clean plate?根据短文内容判断正误,正确的选择A,错误的选择B.
56.Tom had a birthday party on Sunday.A
57.Peter's mother asked Peter to be polite at the party.A
58.There were few children at the party.B
59.Tom's mother forgot to give Peter any food.A
60.Peter wanted to give the nice plate to someone that needed it.B.
分析 彼得(Peter)九岁了.一天他的朋友Tom对他说:"星期天我要在家里开一个生日派对,彼得,你能来吗?"
彼得问了问他的母亲,他母亲说:"好的,你可以去."
在星期天下午彼得去参加派对之前,他的妈妈对他说:"你一定要有礼貌.不要向对方索要食物.一直等到有人来给你(食物)."
"好的,妈妈."彼得回答道,然后他去了Tom的家.
派对上有很多孩子.他们一起玩了一个小时,然后Tom的母亲给了他们一些食物,但她忘记了给彼得.他等了一会,然后他举起了他的盘子并大声说道:"有谁想要一个漂亮干净的盘子吗?"
解答 56.A 细节理解题.根据第一段的句子"I'm going to have a birthday party at home on Sunday.Peter,can you come?"可知Tom的生日派对是在星期天,所以说法是正确的.故选A.
57.A 细节理解题.根据第三段的句子his mother said to him,"You must be polite.Don't ask for food.Wait until someone gives it to you."可知彼得的妈妈叫彼得在派对上要有礼貌,所以说法是正确的.故选A.
58.B 细节理解题.根据最后一段的句子There were a lot of children at the party.可知在派对上有很多孩子,而不是像命题中所说的几乎没有孩子,所以其说法是错误的.故选B.
59.A 细节理解题.根据最后一段的句子Tom's mother gave them some food,but she forgot to give Peter any.可知Tom的妈妈单单忘了给Peter任何食物,所以说法是正确的,故选A.
60.B 推理判断题.根据最后一段的句子and then Tom's mother gave them some food,but she forgot to give Peter any.He waited for a moment,and then he held his plate up and said loudly,"Does anyone want a nice clean plate?可知,Tom的妈妈唯独忘了给Peter食物,Peter是用举起盘子假装询问别人还要盘子的这一礼貌做法,提醒Tom妈妈忘了给他食物,从而避免了尴尬,所以Peter是一个非常有礼貌且聪明的孩子.而并不像命题中所说的Peter是想把盘子给需要它的人,所以这种说法是错误的.故选B.
点评 本文是一篇记叙文的阅读理解,讲述了一个聪明的小男孩Peter在一次派对上的故事.题目类型是判断正误题.做题前先把文章快速读一遍抓住文章大意;然后根据各个命题的说法回到原文去找依据,要找到相关的句子和命题相比对从而判断出正误.对于推理判断题一定要结合相关的句子,细细揣摩,联系上下文理解其背后的深刻含义,要注意话外有话,比如第60题就是这种情况,要格外注意.
| A. | pass | B. | write | C. | take | D. | leave |
When a boy who was often in bad act,was told he was wrong,he(18)Csaid he hadn't done it,yet his words were not believed,and he was brought up for punishment.Seeing what was about to take place,Charles,a little boy,got up suddenly from his(19)D."Don't punish John,air.I made the high sound.I'm very sorry,I didn't mean to whistle."He held out his hand to be punished.Taking the little boy's(20)D,the teacher said"Charles,you have done right.I can't punish you after you(21)C so nobly."Even the youngest child in the school felt(22)B of Charles,for every child could see how bravely he had acted.
Charles was truly a brave boy.He had done (23)A he knew to be right.True courage may also be shown by (24)A to do that which we know to be wrong,(25)B bad people may laugh at us,
| 16.A.punish | B.praise | C.fix | D.hurt | |
| 17.A.hide | B.discover | C.pay | D.wake | |
| 18.A.actively | B.aloud | C.strongly | D.softly | |
| 19.A.bag | B.board | C.desk | D.seat | |
| 20.A.hair | B.arm | C.finger | D.hand | |
| 21.A.have given | B.have run | C.have acted | D.have fallen | |
| 22.A.afraid | B.proud | C.sure | D.careful | |
| 23.A.what | B.which | C.who | D.when | |
| 24.A.refusing | B.continuing | C.dreaming | D.wanting | |
| 25.A.but | B.though | C.after | D.until. | |