题目内容

【题目】假定你是李华,你的英国朋友Peter来信向你咨询如何才能学好中文。请根据下列要点写封回信。

1. 参加中文学习班;2. 看中文书刊、电视;3. 学唱中文歌曲;4. 交中国朋友。

注意:1. 词数150左右;2. 可适当增加细节;3. 开头语已为你写好,不计入总词数。

Dear Peter,

I’m glad to receive your letter asking for my advice on how to learn Chinese well.______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【答案】Dear Peter,

I’m glad to receive your letter asking for my advice on how to learn Chinese well.

Here are a few suggestions. First, it is important to take a Chinese course, as you’ll be able to learn from the teacher and practice with your fellow students. Then, it also helps to watch TV and read books, newspapers and magazines in Chinese whenever possible. Besides, it should be a good idea to learn and sing Chinese songs, because by doing so you’ll learn and remember Chinese words more easily. You can also make more Chinese friends. They will tell you a lot about China and help you learn Chinese. Try and write to me in Chinese next time Best wishes.

Yours,

Li Hua.

【解析】

认真审题,确定时态人称,同时关注书信题材格式时态。第一自然段点出主题asking for my advice on how to learn Chinese 。第二自然段具体给出建议,用First, Then, Besides有序列举,层次分明。文中用as, because引导原因状语从句as youll be able to learn from the teacher and practice with your fellow students because by doing so youll learn and remember Chinese words more easily,且结尾用祈使句使文章句子结构更为丰富。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,用方框中所给词语的适当形式填空,使文章通顺、完整。(每词限用一次)

seven make achieve luck honor against catch, feel abroad sense

In 1882, a baby girl 1such a serious fever that she nearly died. The fever cut her off from the outside world, depriving (剥夺) her of sight and sound. That poor girl was Helen Keller. 2Helen was not a girl who gave up easily. Soon she began to explore the world by using her other 3. She touched and smelled everything she came across. She also learnt to recognize people by 4their faces or their clothes.

Just before her5 birthday, the family hired a private tutor Anne Sullivan. With the help of Anne, Helen soon learnt to read and write in Braille (盲文). She also learnt to read people’s lips by pressing her finger-tips 6them and feeling the movement and vibrations (振动). She also learnt to speak, a major 7 for people who could not hear at all. Helen proved to be a remarkable scholar, graduating with8from Radcliff College in 1904. While she was still at college, she wrote The Story of My Life. She toured the country, giving lecture after lecture. Many books were written about her and several plays and films were 9 about her life. Finally she became so famous that she was invited10 and received many honors from foreign universities. In 1932 she became a vice-president of the Royal National Institute for the Blind in the United Kingdom.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网