题目内容
【题目】Michael Rossi is the Internet favorite Dad right now.
Mr. Rossi, a father from Philadelphia, recently took his kids, Jack and Victoria, to Boston for three days during the school term. But Rydal Elementary School, one of the oldest schools in Boston, doesn’t accept family holidays as an excuse for their absence and give them a warming notice. So Mr. Rossi wrote a letter to the school, which has been shared by thousands of parents online.
Dear Mrs. Marbyry,
While I am thankful for your concern for our children and the best education our kids receive from you, I can promise you they’ve learned as much in the three days we were in Boston as they would in a whole year in school.
Although they missed an important test, they learned about something more important for them, especially for their future.
They experienced first –hand the love and support form thousands of other people with a common goal. At the marathon(马拉松) , which is known as the most difficult one in the world, they watched runners with disabilities work together to collect money for children in poor areas.
In addition, our children walked the Freedom Trail, visited the site of the Boston Tea Party and the graves of several great pioneers of America. These are thing they WILL learn in school a year or more from now.
We truly love our school and teachers. But I wouldn’t hesitate (犹豫) to pull them out of school again for an experience like the one they had this time.
Thank you for your time.
Sincerely,
Michael Rossi
【1】 What has made Michael famous online recently ?
A. His kids’ poor performance in a test.
B. A letter to his kids’ school headmaster.
C. A three – day –trip to Boston with his kids.
D. A warming notice from his kids’ school.
【2】Why did the school get angry with Michael?
A. He let his kids join the Boston Tea Party.
B. He didn’t allow his kids to take an important test.
C. He invited his young kids to watch a marathon race.
D. He pulled his kids out of school during the school time.
【3】 Michael wrote back to ___________?
A. beg the school not to punish his kids
B. say sorry to the headmaster, Mrs Marbyry
C. tell the school what they did in the three days
D. express his different understanding of education.
【4】Why did Michael take his kids to watch the disabled runners?
A. He wanted them to be sports stars in the future.
B. He wanted them to pay more attention to PE at school.
C. He wanted them to learn to love and care for poor people.
D. He wanted them to learn from those great pioneers of America.
【5】What’s the most Important message in Michael’s letter ?
A. Learning can take place outside the classroom.
B. Students are not supposed to take so many tests.
C. The school is a better place for students to learn .
D. Parents do better than teachers in teaching their kids.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】D
【4】C
【5】A
【解析】
试题分析:短文大意:迈克尔罗西是现在互联网最受欢迎的爸爸。来自费城罗西先生最近在学习期间带着他的孩子到了波士顿三天。但赖德尔小学很生气。所以,罗西先生写了一封信给学校,这已经被成千上万的父母在线共享。
【1】B细节理解题。根据第二段中So Mr. Rossi wrote a letter to the school, which has been shared by thousands of parents online.可知罗西先生写了一封信给学校,这已经被成千上万的父母在线共享。所以他最近在网上很有名,所以该选B。
【2】D细节理解题。根据第二段中Mr. Rossi, a father from Philadelphia, recently took his kids, Jack and Victoria, to Boston for three days during the school term. But Rydal Elementary School, one of the oldest schools in Boston, doesn’t accept family holidays as an excuse for their absence and give them a warming notice.可知罗西先生最近在上学期间带着他的孩子去度假了于是学校很生气,所以该选D。
【3】D细节理解题。根据信件内容可知迈克尔的回信表达了他对教育的不同理解,所以该选D。
【4】C细节理解题。根据文中They experienced first –hand the love and support form thousands of other people with a common goal. At the marathon(马拉松) , which is known as the most difficult one in the world, they watched runners with disabilities work together to collect money for children in poor areas.的描述可知迈克尔带孩子没去看残疾人赛跑是想让他们学习爱河关心贫穷的人,所以该选C。
【5】A细节理解题。根据信件内容可知迈克尔的信的重要内容是学习可以在课堂外进行,所以该选A。