题目内容

【题目】Michael Rossi is the Internet favorite Dad right now.

Mr. Rossi, a father from Philadelphia, recently took his kids, Jack and Victoria, to Boston for three days during the school term. But Rydal Elementary School, one of the oldest schools in Boston, doesn’t accept family holidays as an excuse for their absence and give them a warming notice. So Mr. Rossi wrote a letter to the school, which has been shared by thousands of parents online.

Dear Mrs. Marbyry,

While I am thankful for your concern for our children and the best education our kids receive from you, I can promise you they’ve learned as much in the three days we were in Boston as they would in a whole year in school.

Although they missed an important test, they learned about something more important for them, especially for their future.

They experienced first –hand the love and support form thousands of other people with a common goal. At the marathon(马拉松) , which is known as the most difficult one in the world, they watched runners with disabilities work together to collect money for children in poor areas.

In addition, our children walked the Freedom Trail, visited the site of the Boston Tea Party and the graves of several great pioneers of America. These are thing they WILL learn in school a year or more from now.

We truly love our school and teachers. But I wouldn’t hesitate (犹豫) to pull them out of school again for an experience like the one they had this time.

Thank you for your time.

Sincerely,

Michael Rossi

【1】 What has made Michael famous online recently ?

A. His kids’ poor performance in a test.

B. A letter to his kids’ school headmaster.

C. A three day –trip to Boston with his kids.

D. A warming notice from his kids’ school.

【2】Why did the school get angry with Michael?

A. He let his kids join the Boston Tea Party.

B. He didn’t allow his kids to take an important test.

C. He invited his young kids to watch a marathon race.

D. He pulled his kids out of school during the school time.

【3】 Michael wrote back to ___________?

A. beg the school not to punish his kids

B. say sorry to the headmaster, Mrs Marbyry

C. tell the school what they did in the three days

D. express his different understanding of education.

【4】Why did Michael take his kids to watch the disabled runners?

A. He wanted them to be sports stars in the future.

B. He wanted them to pay more attention to PE at school.

C. He wanted them to learn to love and care for poor people.

D. He wanted them to learn from those great pioneers of America.

【5】What’s the most Important message in Michael’s letter ?

A. Learning can take place outside the classroom.

B. Students are not supposed to take so many tests.

C. The school is a better place for students to learn .

D. Parents do better than teachers in teaching their kids.

【答案】

【1】B

【2】D

【3】D

【4】C

【5】A

【解析】

试题分析:短文大意:迈克尔罗西是现在互联网最受欢迎的爸爸。来自费城罗西先生最近在学习期间带着他的孩子到了波士顿三天。但赖德尔小学很生气。所以,罗西先生写了一封信给学校,这已经被成千上万的父母在线共享。

【1】B细节理解题。根据第二段中So Mr. Rossi wrote a letter to the school, which has been shared by thousands of parents online.可知罗西先生写了一封信给学校,这已经被成千上万的父母在线共享。所以他最近在网上很有名,所以该选B。

【2】D细节理解题。根据第二段中Mr. Rossi, a father from Philadelphia, recently took his kids, Jack and Victoria, to Boston for three days during the school term. But Rydal Elementary School, one of the oldest schools in Boston, doesn’t accept family holidays as an excuse for their absence and give them a warming notice.可知罗西先生最近在上学期间带着他的孩子去度假了于是学校很生气,所以该选D。

【3】D细节理解题。根据信件内容可知迈克尔的回信表达了他对教育的不同理解,所以该选D。

【4】C细节理解题。根据文中They experienced first –hand the love and support form thousands of other people with a common goal. At the marathon(马拉松) , which is known as the most difficult one in the world, they watched runners with disabilities work together to collect money for children in poor areas.的描述可知迈克尔带孩子没去看残疾人赛跑是想让他们学习爱河关心贫穷的人,所以该选C。

【5】A细节理解题。根据信件内容可知迈克尔的信的重要内容是学习可以在课堂外进行,所以该选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据材料内容,选择正确答案。
C
In April this year, lots of bags full of small change(零钱) were seen at bus stops in Tianjin. They were made for passengers to turn their notes into small change. And such an idea came from four students from Zhongbei Middle School, Tianjin.
"People will surely feel worried when they take a bus without coins. We just want to do something to help them," said Wang Yongcun, 15, one of the four students.
The four boys spent their whole weekend making the change bags. After that they went to see the number of the passengers at each bus stop near their school, and then chose the top six stops to put the bags.
Many people think that the four boys have really done a good job. But, things didn't go as the boys thought. Two days later, they found that the money was gone, and that even the bags were taken. It really made them sad but they would not give up. Their classmates and teachers came to help them in time. They put their pocket money in bags again. And the teachers also taught them to make better change bags. They tried their best to do it.
The four boys feel very happy because they have done something good for the passengers. Their warm hearts are moving. More and more people are beginning to join in the activity.
(1)The change bags were put .
A.on the buses
B.at the bus stops
C.under the desks
D.near the parks
(2)It took the whole weekend to make the change bags.
A.the parents
B.the teachers
C.the passengers
D.the four boys
(3)Which of the following is TRUE according to the passage?
A.The idea of small change bags came from four boys.
B.The passengers refused to put money in the bags.
C.The teachers gave up when the bags were taken.
D.The small change didn't help the passengers much.
(4)What's the main idea of this passage?
A.Making change bags is difficult.
B.Pocket money can be helpful.
C.Giving help brings us happiness.
D.Every coin has two sides.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网