题目内容

【题目】Dear parents,

We are happy to send you the list of the books for the 2019 Summer Reading Program. All the students in our school will take part in this program.

This year, students will be required to read one book from the list. After reading the book, students will have to write an article about it.

The books for this year’s summer reading program are:

Grade 6: The Moon and I by Betsy Byars

The writer describes her wonderful trip with a black snake.

Grade 7: My Dog Skip by Willie Morris

A story about a boy and his dog growing up in the countryside.

Grade 8: Mama's Girl by Veronica Chambers

The true life story of Veronica Chambers trying to connect with her mother.

Grade 9: My Secret Diary by Jacqueline Wilson

A very interesting and exciting story about Jacqueline Wilson's teenage years.

We believe that this program is helpful for our students to develop a lifelong interest in reading. We hope that your child will read these books. Thanks for your help with the Summer Reading Program.

Sincerely,

Parkland Middle School

1This letter is written by Parkland Middle School to _________.

A.book writer.B.students.C.students' parents.D.teachers.

2Which book was written by Jacqueline Wilson?

A.The Moon and I.B.My Dog Skip.C.Mama's Girl.D.My Secret Diary.

3Parkland Middle School is making the reading program to ______.

A.improve students' interest in readingB.make parents care about teenagers' reading

C.help students get better grades in examsD.teach students new English words

【答案】

1C

2D

3A

【解析】

本文是学校发给家长的2019年夏季阅读计划的书籍清单,要求学生选择阅读其中一本并写一份读后感。学校相信这个项目有助于培养学生终身的阅读兴趣。

1细节理解题。根据“Dear parents”可知,这封信是写给学生家长的,故选C

2推理判断题。根据“My Secret Diary by Jacqueline Wilson”可知,My Secret Diary这本书是Jacqueline Wilson写的,故选D

3细节理解题。根据“We believe that this program is helpful for our students to develop a lifelong interest in reading.”可知,学校制定该项目是为了提高学生的阅读兴趣,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】通读下面的短文,掌握其大意,然后从各小题所给的ABC三个选项中选出可以填入空白处的最佳答案)

We all like watching TV about Donald Duck and Mickey Mouse. They are very interesting. Do you know who___________ the cartoons firstly? It was Walt Disney. I’ll ___________ you something about him. Walt Disney loved to draw pictures when he was young. But his father had much _____________ to do and often stopped him from drawing. He had to _________ his father with it. When he grew up, he began to make cartoon films. But he didn’t have much money and was always _________. Once, he caught a mouse and kept it_________ a pet ( ). A few years later, Walt _____________ the mouse and decided to make a cartoon about it. And then Walt Disney named the mouse Mickey Mouse. ___________, people all over the world saw Mickey and loved him. Mickey made Walt Disney ___________ soon. Then Walt made Donald Duck and others for television. In 1956, he ______________a wonderful land in California. There were real boats, castles, trains, rivers and all kinds of birds in one beautiful park. Many people went there. Disney died in 1966, but the world will never forget him.

1A.drewB.foundC.knew

2A.speakB.talkC.tell

3A.workB.jobC.picture

4A.seemB.helpC.try

5A.hungryB.fullC.quiet

6A.forB.asC.from

7A.thoughtB.rememberedC.created

8A.At leastB.At lastC.At first

9A.tiredB.amazedC.famous

10A.openedB.soldC.chose

【题目】 When I was young, each family worked in our father's store. We started working by doing small jobs like cleaning, tidying shelves and packing, and later graduated (毕业)to serve customers. As we worked and watched, we learned that work was about more than living and selling things.

One day, I was tidying the toy area. A little boy, five or six years old, came in. He was wearing an old brown coat, and his hair and shoes were dirty. The little boy looked poor to me—too poor to afford to buy anything. He looked around the toys, picked up some of them, and then carefully put them back.

At that time, Dad walked over to the boy. He smiled and asked the boy what he could do for him. The boy said he was looking for a birthday present to buy for his brother. Dad told him to take his time and look around. He did.

After about 20 minutes, the little boy carefully picked up a toy plane, walked up to my dad and said, "How much for this. Sir?

“How much do you have?" Dad asked.

The little boy held out his hand and opened it. He counted the coins and said, “27 cents. But the price of the toy plane is ---US$3.98!”

“That will just about do it. "Dad said softly. Dad's reply still rings in my ears. When the little boy walked out of the store. I didn't notice the old coat or the dirty shoes. What I saw was a lovely child with a treasure.

1According to the passage, the little boy ________.

A.was under 10 years old.B.was wearing an old grey coat.

C.didn’t wear shoesD.has short brown hair

2What does the underlined(划线)sentence mean in the last paragraph?

A.The boy couldn't buy the toy.

B.The money was not enough to buy the toy.

C.The boy could buy the toy with the money.

D.The writer's dad didn't want to sell the toy to the boy.

3What do you think of the writer's father?

A.Strict.B.Talented.C.Kind.D.Serious.

4What can we learn from the passage?

A.There were eight people in the writer's family.B.The little boy might be from a poor family.

C.The work in the store is to sell old clothes.D.The writer didn't like working in his father's store.

【题目】阅读短文,回答问题

话题

体裁

词数

难度

建议用时

生活趣事

记叙文

171

★★

5分钟

One afternoon, Mrs. Green’s husband wanted to catch the 3: 30 flight to London to have an important meeting. She was very surprised when he telephoned her at 5 o’clock and said that he was still at the airport.
“What happened to you? ” asked Mrs. Green.
“Well, ” said Mr. Green, “Everything was going fine. I got my ticket, checked my bag and waited in line. I walked across the runway(跑道) to the airplane and I saw my friend Jack Scott, who was an airplane engineer. I shouted to him and a policeman caught me. ”
“Why did he catch you? ”
“I don’t know, ” said Mr. Green, “As soon as he heard my shout, he ran towards me and caught me. ”
“What did you shout to your friend? ”
“All I said was ‘Hi,Jack’. You know that’s the usual way we say hello to our friends. ”
“But you don’t know the sentence ‘Hi, Jack’ also means to take control(控制) of a plane by force(武力). ”
(1)How did Mr. Green want to go to London? _______.
A.By train
B.By bus
C.By ship
D.By airplane
(2)Why was Mrs. Green surprised? _______.
A.Because her husband didn’t arrive at the airport in time
B.Because her husband didn’t want to go to London
C.Because her husband was still at the airport at 5 o’clock
D.Because her husband’s friend didn’t let him go
(3)When did Mr. Green get to the airport that afternoon? _______.
A.After 3: 30
B.Before 3: 30
C.At about 5: 00
D.After 5: 00
(4)What was Jack Scott in the passage? _______.
A.He was a pilot
B.He was a policeman at the airport
C.He was a passenger
D.He was an engineer
(5)According to the passage we know _______.
A.the policeman mistook (误解)what Mr. Green said
B.Mr. Green would take control of a plane by force
C.Jack Scott asked Mr. Green not to fly to London
D.Mr. Green was an engineer

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网