题目内容

【题目】阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。
C
I have tried to write a ghost story that won't make you unhappy with yourselves, with each other, with the seasons, or with me. I hope it haunts your houses pleasantly.
Charles Dickens

One Christmas Eve, old Scrooge and Bob were working busily in his office. It was a cold, foggy day. The fog was so thick that the houses opposite were like ghosts. It was only three o'clock in the afternoon, but it was already quite dark.
"Merry Christmas, Uncle! God bless you!" cried a happy voice. It was Scrooge's nephew.
"Bah!" said Scrooge "Humbug(骗人的话)!"
"Christmas is a humbug! Surely you don't mean that, Uncle." Said his nephew.
"I do," said Scrooge. "Merry Christmas! What reason have you got to be merry? You're poor."
"OK, then," replied the nephew cheerfully. "What reason have you got to be sad? You are rich. Don't be angry, Uncle!" said his nephew.
"What else can I be?" answered the uncle, "I live in a world of fools! Merry Christmas! What's Christmas time to you? It's a time for paying bills without money, It's a time for finding yourself a year older, but not richer. Everyone who goes around saying "Merry Christmas" should have his tongue cut out. Yes, he should!"
"Uncle! Please don't say that!" said the nephew. "I've always thought of Christmas time as a good time, a kind, and a charitable, happy time. And so, Uncle, Christmas has never put any gold or silver in my pocket, but I think it has done me good. And it will do me good. And I say, God bless it!"
Bob, standing in the corner of the room, applauded(鼓掌).He realized his mistake very soon, and went quickly bake to his work, but Scrooge had heard him.
"One more sound from you, Bob Cratchit," said Scrooge, "and you'll celebrate Christmas by losing your job!"
"Don't be angry with him, Uncle. Come and have dinner with us tomorrow."
"No." said Scrooge.
"I'm sorry you don't want to celebrate Christmas. But I do. So a Merry Christmas, Uncle!"
"Good afternoon!" said Scrooge.
"And a Happy New Year!" said his nephew.
"Good afternoon!" said Scrooge again.
His nephew left the room. He stopped to wish Bob a Merry Christmas. And Bob replied, "A
Merry Christmas to you, too."
(1)In which season did the story take place?
A.Spring.
B.Summer.
C.Autumn.
D.Winter.
(2)What did Scrooge think of Christmas wish?
A.It was simple .
B.It was important.
C.It was stupid.
D.It was necessary.
(3)What did Scrooge's nephew mean by saying " Christmas time is a charitable time"?
A.Christmas was a time to be generous and kind.
B.Christmas was a time to do some challenging work.
C.His uncle should give some money to his family.
D.His uncle should give away his money to the poor.
(4)Which of the following is TRUE about Scrooge and Bob?
A.Scrooge was Bob's uncle.
B.Bob worked for Scrooge.
C.Scrooge celebrated Christmas with Bob.
D.Bob was Scrooge's visitor
(5)What can we infer(推断)from the story?
A.Scrooge was working busily in his office before Christmas.
B.No rich people wanted to waste their time to celebrate Christmas.
C.Bob believed in Christmas wish as well as Scrooge's nephew.
D.Scrooge refused his nephew's invitation to dinner on Christmas day.

【答案】
(1)D
(2)C
(3)A
(4)B
(5)C
【解析】本文是一篇记叙文。本文讲述了老斯克鲁奇和他的员工鲍勃在圣诞前夕在工作时,斯克鲁奇听到外甥的圣诞祝福,不以为然,而员工鲍勃对圣诞祝福饱含期望的故事。
(1)D 细节理解题。根据文中的One Christmas Eve, old Scrooge and Bob were working busily in his office.可知故事发生在圣诞前夕,在冬季。
(2)C 细节理解题。根据文中的"Bah!" said Scrooge "Humbug(骗人的话)!",可知他认为圣诞祝福就是骗人的话。
(3)A 句意理解题。根据文中的I' ve always thought of Christmas time as a good time, a kind, and a charitable, happy time.可知他认为这是一个友爱,慈善的好时光。
(4)B 推理判断题。根据文章中的"One more sound from you, Bob Cratchit," said Scrooge, "and you'll celebrate Christmas by losing your job!"推断鲍勃是老斯克鲁奇的员工。
(5)C 推理判断题。根据文中的Bob, standing in the corner of the room, applauded(鼓掌).可知Bob和老斯克鲁奇的侄子一样相信圣诞祝福,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
C

Dear Aunt Tara,
I have a problem with my homework. We have to do it in a group. It has to be finished this Friday, but Gary, the boy in our group, has done nothing helpful. He just keeps rocking the boat. Every time we talk about the work with him, he always says, "Don't worry. I'll do it later." But he seldom does his job. And when he does, he does it the wrong way. Someone has to do it for him again. What's worse is when Ms. Lin asks about our group, Gary always tells her that we others don't work hard enough. I'm really mad at Gary about this. We're in the same group. Shouldn't we help each other to do a better job?
Kate

Dear Kate,
It is important for students to learn how to work together in a group. Maybe you should talk to Gary about the problem and tell him you all need his help. If he still doesn't change, go and talk to your teacher. I believe she can make Gary do his job.
Aunt Tara


(1)What does "rocking the boat" most likely mean in Kate's letter?
A.Doing easy jobs.
B.Telling people what to do.
C.Working without thinking.
D.Stopping things going well.
(2)What does the underlined "this" mean in Kate's letter?
A.Speaking at the wrong time.
B.Talking too much about himself.
C.Saying something bad about the group.
D.Making excuses for being late for group meetings.
(3)Who most probably is Ms. Lin?
A.Kate's mother.
B.Gary's mother.
C.A teacher.
D.A student.
(4)What do we know from Aunt Tara's letter?
A.Kate is the best student of the class.
B.Gary has decided to change himself.
C.Gary should be put in another group.
D.Kate should let Gary know how she feels.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网