题目内容
【题目】 A warm story has been taking place on one end of Islington Road.
Glenda and Raphael Savitz met with each other in 2011 in Boston. They fell in love and got married in the fall of 2013. In the summer of 2016, the couple moved to Auburndale, Florida. Three months later, their daughter Samantha was born..
However, within a week, the doctor told them that their newborn baby was deaf. It was a hard blow to the couple. What should they do? They had no choice but to help her learn sign language. "We are going to learn it, too. It is important for her growth and development," the mother said.
But they didn't expect it when their neighbors all started to learn sign language. " We were excited that this new baby was coming," said Jill McNeil, one of the neighbors. "But it's frustrating (令人沮丧的)not to be able to say, " Oh, Samantha, I love your pretty pink pants. " To communicate with the cute girl, they had to know her language. So these neighbors hired a tutor without letting Glenda and Raphael know.
Go. Like. Want. Eat. Play. Have. Make. These adult-students started with simple words. They then learnt to ask questions in sign language, such as " Who do you live with?" and " Where does your family live?"
Now the American Sign Language has become a second tongue in the neighborhood. These kind neighbors practice it with the girl almost every day.
Growing up in such a warm neighborhood, Samantha is now a happy and energetic(充满活力的)girl. She greets her neighbors every time she sees them. It's an amazing situation, since deaf children can be shy.
Samantha is a lucky girl. She has found real family among all those people next door.
【1】Which of the following words CANNOT describe the couple's feeling when they knew that their daughter was deaf?
A.Sad.B.Hopeless.C.Worried.D.Happy.
【2】Which of the following is a sign language?
![]()
A.AB.BC.CD.D
【3】What does the underlined word "hired" mean in the passage?
A.派遣B.聘用C.命令D.指导
【4】What can we learn from the passage?
A.The story took place in Boston.
B.None of Samantha's neighbors like her.
C.Samantha's neighbors learnt sign language secretly.
D.A teacher advised Samantha to learn sign language with her neighbors.
【5】The writer wants to tell us ______________________.
A.Samantha was very unlucky because she was born deaf
B.Samantha's parents expected people around her to learn deaf language
C.Samantha was a lucky girl because her neighbors tried to help her
D.Samantha was unhappy because she couldn't talk with her neighbors
【答案】
【1】D
【2】A
【3】B
【4】C
【5】C
【解析】
这篇文章讲述了Glenda和Raphael Savitz 夫妇生了一个女儿,最后医生告诉他们这个女儿是聋的,后来邻居们为他们做的事,大家都学习手语。
【1】推理判断题。根据 It was a hard blow to the couple. 这对他们夫妇是一个沉重的打击,可知他们不会高兴的。故选D。
【2】细节理解题。根据sign language手语,与手语有关的A项。故选A。
【3】词义猜测题。 To communicate with the cute girl, they had to know her language.为了和这个可爱的女孩交流,他们需要知道她的语言,所以他们应该是招聘了一名老师。故选B。
【4】细节理解题。根据“So these neighbors hired a tutor without letting Glenda and Raphael know.”,可知这些邻居没有让Glenda和Raphael 知道就招聘了一名教师,可知他们是背着这对夫妇秘密地学习手语的。故选C。
【5】主旨大意题。根据“Samantha is a lucky girl. She has found real family among all those people next door.”可知本文最后突出了Samantha是一个幸运的女孩。故选C。