题目内容

【题目】阅读下面文字,从A F 选项中为每个段落选出一个最适合的标题。

1Everyone is special. You have your own skills and talents that others don’t have. Believe that you are a good person and have something nice to share with others.

2 Everyone has his own idea. Learn how to listen to others’ ideas without trying to make them accept yours. You respect others, they will respect you. We need to respect each other, because it increases self-esteem, confidence and moral values. This helps each other live a better and respectable life.

3 If you are kind to others, they will usually be kind to you. There are lots of little things you can do to show your kindness. Open the door for someone. Say hello to a friend and so on. Give your smile to everyone you must meet on the way. Smile is the best for others.

4 Learn to accept what you can’t change, and work hard to change what you can. Nobody likes hearing your complaint all the time. If you complain too much, others will leave you.

5Even if you face some close–minded (守旧的) people, never give up. If you try many times, they may accept you as their friends. And you can try to find someone who will understand you. Believe there are many people who like you.

A.Be kind.

B.Never give up.

C.Don’t complain too much.

D.Find your own good points.

E.Respect others.

F.Praised by others.

【答案】

1D

2E

3A

4C

5B

【解析】

本文主要给了我们一些建议。

1句意:找到你自己的优点。

根据本段内容可知,本段告诉我们每个人都是特别的,你有别人没有的自己的技能和才能;要相信自己是个好人,有好的东西可以与他人分享。所以本段内容与优势、特别之处相关。结合选项,故选D

2句意:尊重他人。

根据本段内容可知,本段告诉我们每个人都有自己的想法,要学习如何倾听别人的想法,而不是试图让他们接受你的想法。你尊重别人,别人也会尊重你。我们需要相互尊重。结合选项,故选E

3句意:为人善良。

根据本段内容可知,本段告诉我们如果你善待他人,他们也会善待你。你可以做很多小事来表达你的善意。结合选项,故选A

4句意:不要抱怨太多。

根据本段内容可知,本段告诉我们学会接受你不能改变的,并努力去改变你能改变的。没有人喜欢总是听到你的抱怨。如果你抱怨太多,别人就会离开你。结合选项,故选C

5句意:永不放弃。

根据本段内容可知,本段告诉我们即使面对一些思想守旧的人,也不要放弃。如果你尝试很多次,他们可能会接受你作为他们的朋友。结合选项,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 There was a man who had four sons. He hoped that his sons could learn not to judge (判断)things too _______. So he sent them to go and see a pear tree that was far away. The first son went in winter, the second in spring, the third in summer, and the youngest in autumn.

One year passed. When they returned home, he called them together to describe________they had seen.

The first son said the tree was _______ and stark(荒凉的). It wasn’t worth seeing at all.

The second son said the tree was covered with green buds(芽)and was full of _______.

The third son disagreed, saying that it was full of flowers. He said they _______ sweet and looked beautiful. And he had never seen such beautiful scene that everyone would love it.

The _______ son disagreed with them, saying that the tree was hung with fruits and full of life. People would _______ it.

The man then explained to his four sons that _______ of them were correct, but they only saw one season in the tree’s life. He told them that they could not judge a tree or a person _______ only one season.

If you give up during the coldness of winter, you will _______ the hope of spring, the beauty of summer and the harvest(收获) of autumn in your life.

1A.slowlyB.quicklyC.seriously

2A.howB.whyC.what

3A.uglyB.beautifulC.wonderful

4A.differenceB.hopeC.experience

5A.tastedB.feltC.smelled

6A.firstB.lastC.short

7A.be friendly toB.be worried aboutC.be satisfied with

8A.allB.bothC.either

9A.withB.atC.by

10A.missB.enjoyC.get

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网