题目内容

书面表达

71.根据下列提示,请你写一篇日记,记录五月一日(星期五)你和Lily一起去参观杭州博物馆的事。

提示:(1)天气:晴朗;(2)距离:博物馆离家两公里;(3)交通工具:决定骑自行车去;(4)时间:八点出发,下午三点回家;(5)内容:见到了许多照片、事物等,学到许多。也见到了许多父母和孩子、学生和老师、士兵等。

注意:文章要符合日记的格式,可根据内容适当发挥。词数:60左右。

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

May 1st, Friday Sunny It was fine today. Lily and I went to visit Hangzhou Museum. It is about 2 kilometers away from my home. So we decided to go there by bike. We started at 8 o'clock. At the mus...
练习册系列答案
相关题目

Today in our P. E. class, we all had to play basketball. There are only 7 girls in our P.E. class, so the class is mostly boys. And because we’re girls, they don't really like us. We hate basketball, and they hate us. So we asked them if we could sit on the chairs and not play. They agreed and so we talked and laughed happily on the chairs.

Well, today, Just while all the girls were talking happily, the P. E. teacher came in. Angrily, he looked at all the boys running around with the basketball. Seeing that not a girl was playing, he looked at us. Shaking his head, he blew his whistle( 哨子). Everyone looked up. We were all surprised.

“Why aren't you playing?” he asked us.

“Well,they said that we didn’t have to play,Mr. Backus!” We quickly blamed(归咎于) the boys, afraid to get into trouble.

“What? They didn't want to play!” the boys didn't want to get into trouble, either. Mr. Backus told us to get up and made all of us run around the playground for 5 minutes. Later, he made us sit down and listen to him. The boys complained, but he made them listen anyway.

“Am I ever unfair to you?” he asked. We all shook our heads. It was true. Mr. Backus was the nicest P. E. teacher ever! He never shouted and complained. He was just nice. “Well, then I hope you are fair to me. I don t care whose fault(错误) it was. One person’s fault, the whole class’s fault. Understand?”

We nodded and waited. It was the only thing he ever asked us to do: to be fair. It was not much; it was not anything. So we listened on.

“This time I catch you not doing anything, you run for 5 minutes. Next time. you run for 10 minutes. It’s your choice. You could play games or run. I don’t really care, but I think you care. Remember, one person's fault: the whole class's fault. Got it?”

As we nodded again, he left. We could see him smile as he closed the door. Mr. Backus was just too nice. That was why we all liked him and he certainly loved us.

1.Do the girls in the class like basketball?

___________________________________________________________

2.What did the girls do in their P. E. class?

___________________________________________________________

3.How long did Mr. Backus ask the students to run?

___________________________________________________________

4.What did the students think of Mr. Backus?

___________________________________________________________

5.What did Mr. Backus want his students to learn from his lesson?

___________________________________________________________

1.No, they don’t. 2.They talked and laughed happily on the chairs. 3.For 5 minutes. 4.He was nice / a good teacher. 5.They should be responsible for what they do. 【解析】本文作者讲述了自己一次上体育课发生的...

In July, my friend and I took a camping trip. We traveled for four weeks and visited the United States and part of Canada. We decided to camp because it took less money than living in hotels.

We planned very carefully. First, the car we were going to drive was very small, so we decided to take only a small bag each and a few camping things as possible as we can. We took some medicine with us to prevent(预防) insects(昆虫), and also food for picnics. Second, there was a lot to see in the United States and Canada, so we had to decide on the direction(方向) we wanted to drive on a big map.

All of this planning took a long time.

The date we started was July 2nd. We saw and did many things on our camping tour. We climbed the mountains, visited famous caves, and swam in cool mountain rivers. We visited many cities and talked to many people. We went to a hotel room when it rained at night. We had an exciting trip.

1.The two friends went camping ________.

A. for four days B. with all their friends

C. so they can save(节约) money when traveling D. because it was warm in July

2.Which of the following statements is possibly TRUE?

A. They went by car.

B. They are now on the trip.

C. They were quite rich.

D. They were going to make a tour all over the US and Canada.

3.We learn from the second paragraph(第二段) that ________.

A. they must have been ill

B. they must have brought a lot in the car

C. they must have studied the map carefully

D. they must have been hurt by insects

4.It is quite clear that ________.

A. there would be no insects at all

B. the two friends would take turns to drive

C. they were sure to take some medicine with them on the trip

D. the two friends didn't take any food with them

5.What happened when it rained at night?

A. They talked to people when it rained.

B. They went swimming.

C. They had to stop climbing.

D. They had to stay in a hotel for the night.

1.C 2.A 3.C 4.C 5.D 【解析】本文介绍了两个朋友外出旅游的情况。 1.细节理解题。 根据第一段第三句We decided to camp because it took less money than living in hotels.知选C 2.细节理解题。根据First, the car we were going to drive ...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网