题目内容

【题目】根据短文内容和所给中文提示,在空白处写出单词的正确形式。每空限填一词

It was sunny last Sunday.I went to the City Museum with my cousin Patrick,because he needed some information for his report.And I had never been there before.The City Museum is new in our city,and it had an 1(展览) on that day.Patrick asked me to bring my notebook because taking photos is against the 2(规则).

It took us half an hour to ride there.There is a sign “No 3(进入) for animals” in front of the door.There was a middle school boy in the corner of the first floor,and he looked very sad,because he got 4(惩罚) for breaking a piece of glass in the window by mistake.

“Let's go 5(往楼上).We can do some6(实验) together,” my cousin advised.We went to the part for 7(物理) on the second floor.Most of the visitors were middle school students in this part.There they could use a special computer to 8(控制) the machines.The things here are more interesting than the ones 9(在楼下).

The City Museum is really great,and it attracts people of all 10(年龄) every day.Everyone can find his or her favourite things in it.

【答案】

1exhibition

2rules

3entry

4punished

5upstairs

6experiments

7physics

8control

9downstairs

10ages

【解析】

本文讲述了我和表弟帕特里克一起去市博物馆参观。表弟建议去二楼的物理区域。市博物馆很大,每年吸引所有年龄的人,每个人都能找到他们最喜欢的东西。

1exhibition

句意:市博物馆在我们市是新的,它在那天有一个展览。有不定冠词an修饰,故用单数名词,故为exhibition。

2rules

句意:帕特里克要求我带着我的笔记本,因为拍照是违反规则的。此处表示博物馆的规则,故用复数名词,故为rules。

3entry

句意:在门前面有一个“禁止动物进入”的牌子。有形容词no修饰,故用名词,故为entry。

4punished

句意:因为他无意地打坏了窗户上的一块玻璃被惩罚。get punished被惩罚,故为punished。

5upstairs

句意:让我往楼上去。go upstairs上楼,故为upstairs。

6experiments

句意:我们可以一起做一些实验。有some修饰,故用复数名词,故为experiments。

7physics

句意:我们在二楼去物理区域。作为介词for的宾语,故用名词,故为physics。

8control

句意:在那里他们能使用一种特殊的电脑来控制机器。位于动词不定式符号to后,故用动词原形,故为control。

9downstairs

句意:这里的东西比楼下的那些更有趣。此处表示地点,故用副词,故为downstairs。

10ages

句意:市博物馆真的很大,它每天吸引了所有年龄的人。有all修饰,故用复数名词,故为ages。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文在空白处填入一个适当的词或填入括号中所给单词的正确形式。

Helen Thayer, one of the greatest explorers of the 20th century, loves challenges.She says, “I like to see what's 1 the other side of the hill.” She has gone almost everywhere to do that.

Helen Thayer was born in New Zealand.She has been 2(explore) the world most of her life.Since childhood, she has travelled 3(wide) in very cold climates and across rough lands.At the age of 50, she became 4 first woman to travel alone to the North Pole.Accompanied only by her dog Charlie, she survived cold weather and meetings with polar bears.She has also kayaked(划皮艇) 2,200 miles down the Amazon, and climbed several mountains.

Helen Thayer has never let age 5(stop) her.She and her husband, Bill, had a lifelong dream for their 40 wedding anniversary (周年纪念).They walked 1,600 miles in intense heat across the Gobi Desert.There they met Mongolian nomads (游牧民) and learned about their culture.To celebrate 50 years of 6(marry), the Thayers walked almost 900 miles across the Sahara Desert to study the customs of the people 7live there.Now in their 8(seventy), Thayer keeps planning trips for the future.

In recent years, Thayer has been talking to groups around the world.She has continued to travel 9 bring back stories to share with both children and adults.Thayer hopes to encourage people to follow their passions and realise their dreams.What is her10(advise)? Set goals, plan for success and never give up.

【题目】In Britain,Boxing Day is usually celebrated on December 26th,which is the following day after Christmas Day.However,strictly speaking,Boxing Day is the first weekday after Christmas.Like Christmas Day,Boxing Day is a public holiday.This means it's a non-working day in the whole of Britain.When Boxing Day falls on a Saturday or Sunday,the following Monday is the public holiday.

The exact origin (起源) of the holiday is unclear.One of the thoughts is that during the Middle Ages,when great sailing ships were setting off to discover new land,a Christmas Box was placed by a priest (神父) on each ship.Those sailors who wanted to ensure a safe return would drop money into the box.It was sealed_up and kept on board until the ship came home safely.Then the box was handed over to the priest in the exchange for the saying of a mass of thanks for the success of the sailing.The priest wouldn't open it to share the contents with the poor until Christmas.

One more thought is about the “Alms Box” placed in every church on Christmas Day.Worshippers (做礼拜的人) put gifts for the poor into it.These boxes were always opened the day after Christmas.That is why that day became known as Boxing Day.

Today,many businesses,organizations and families try to keep the traditional spirit of Boxing Day alive by donating (捐赠) their time,services and money to aid Food Banks,providing gifts for the poor,or helping families in need.Besides,spending time with family and shopping are popular Boxing Day activities now.

1Sailors dropped money into the Christmas Box in order to ________.

A. save the poor B. pay for the priest

C. discover new land D. pray for sailing safety

2What does the underlined phrase “sealed up” mean?

A. 密封 B. 悬挂 C. 归还 D. 传递

3The following activities can show the traditional spirit of Boxing Day EXCEPT ________.

A. offering gifts to the poor

B. supporting families in need

C. spending time with family

D. giving money to aid Food Banks

4The purpose of the passage is ________.

A. to praise the kindness of priests

B. to introduce the origins of Boxing Day

C. to call on people to help the poor

D. to compare Boxing Day with Christmas Day

【题目】阅读下面短文,根据短文内容,从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使短文意思通顺。选项中有一项为多余项。

The words “you know” is not a new form of slang(俚语). It has a long history and has many uses in popular culture. The situation tells you which of these words “you know” serves.

If someone says, “How about a little something? You know, for the effort, you know.” 1When he says “you know” before and after the words “for the effort”, he wants you to know he has worked hard. He uses “you know” to make a request. He wants to improve his chances of getting the payment. In fact, it means “Can you give me a tip for helping you?”2 If a girl says,“My parents died in a car accident four weeks ago. It was terrible.” “You know, we didn't have the time to get to know one another. 3” Here, the second speaker begins her sentence with “you know” to get the trust of the girl. She begins with “you know” so that it gives the girl the idea that they have a connection. She mainly wants to make her words sound familiar.4 Imagine two people are staying late at work. One person might tell the other person they need to go. She might say, “Hey, Jane, you know, the last train leaves in 15 minutes!”5 Jane probably doesn't know that the train is leaving soon. But her workmate wants to use language to show she does know the fact.

ABut such a direct question seems to be impolite in American culture.

BThat is how to useYou know”.

CHere the speaker is offering information about the train.

DHe's asking for a small payment.

EBut I want you to know I won't let down a child.

FShe also wants to improve her chances of a positive(积极的) reply from the young girl.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网