题目内容
【题目】 What time is it? That's a very good question! From morning to night, clocks help us to plan our day. They tell us when things begin and when they end.
Before clock, people tell time by watching the sun move across the sky. They started work when the sun came up in the east. At noon, when the sun was very high, they ate and rested. When the sun disappeared in the west, they went to bed.
Today, we know that the sun doesn’t move around the Earth. As the Earth turns, the sun seems to be moving across the sky. It takes the Earth a day to make one complete turn.
A day is divided into hours, minutes and seconds. There are 24 hours in a day. There are 60 minutes in an hour. How many minutes are there in a day? 24*60=1,440. There are 1,440 minutes in a day.
We measure time by other movements, too. The Earth travels around the sun.It takes the Earth a year to go around the sun once. One year is 12 months, or just over 52 weeks. To be very accurate(准确的),it takes the Earth 365 days,5 hours,49 minutes and 12 seconds to go around the sun.
We divide the Earth into 24 time zones. Each time zone is one hour apart from the next time zone.For example,when it is 10:00 a.m.in Beijing,it is 9:00 p.m. in New York.
Because of the clocks and calendars(日历),we can measure time very easily.However,it is the movement of the Earth that really allows us to measure time.
【1】How did people tell the time before clocks?
A.By looking at the sky.B.By watching the sun.
C.By looking at the calendar.D.By watching the moon.
【2】Which of the following statement is TRUE?
A.There are 1,440 minutes in a week.
B.It takes the Earth a day to make a turn itself.
C.When the sun is high up in the sky, people wake up.
D.It takes the Earth less than 365 days to go around the sun.
【3】When we are having lunch at school, what are children in New York probably doing?
A.Having lunchB.Having dinner
C.studying at school.D.Sleeping at home.
【4】Where the passage probably from ?
A.A magazineB.A posterC.A travel guide.D.A story book.
【5】What is the best title of the passage?
A.The movements of the Earth.B.The ways to measure time.
C.The use of clocks.D.Time zones of the world.
【答案】
【1】B
【2】B
【3】D
【4】A
【5】B
【解析】
本文介绍了人们用时钟和日历测量时间的方法,以及地球自传和围绕太阳转。
【1】细节理解题。根据“Before clock, people tell time by watching the sun move across the sky.”可知,在时钟之前,人们通过看太阳划过天空来报时。故选B。
【2】细节理解题。根据“It takes the Earth a day to make one complete turn.”可知,地球自转一周需要一天的时间。故选B。
【3】推理判断题。根据“For example,when it is 10:00 a.m.in Beijing,it is 9:00 p.m. in New York.”可知,现在,在北京,是上午10点,在纽约,是晚上9点。因此我们在学校吃午饭的时候,纽约的学生正在家睡觉,故选D。
【4】推理判断题。根据“Because of the clocks and calendars(日历),we can measure time very easily.”可知,本文介绍了测量时间的方法,因此应摘自一本杂志,故选A。
【5】标题归纳题。根据“Because of the clocks and calendars(日历),we can measure time very easily.”可知,本文介绍了测量时间的方法,故选B。
认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,概括归纳,推理判断,选出正确的选项。例如小题3,根据“For example,when it is 10:00 a.m.in Beijing,it is 9:00 p.m. in New York.”可知,现在,在北京,是上午10点,在纽约,是晚上9点。因此我们在学校吃午饭的时候,纽约的学生正在家睡觉,故选D。
【题目】书面表达。
今天是星期天,请根据表格内容提示,以 Jane’s Sunday为题,写一篇70词左右的短文。
7:00 a.m. | get up |
7:20 a.m. | have breakfast |
8:00 a.m. | do her homework |
11:15 a.m. | cook |
1:00 p.m. | go to the zoo |
5:00 p.m. | go home |
Jane’s Sunday
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【题目】Mr. Cool’s Clothing Store
Clothes | Color | Price |
socks | white, blue, purple | $4 |
pants | black | $11 |
Sweater | red, white | $20 |
T-shirt | Red, green, black | $14 |
hat | black, red | $6 |
Shorts | red, green | $16 |
trousers | black, yellow | $15 |
【1】Of all the things in the shop, ______ are the cheapest (最便宜).
A.sweatersB.socksC.hats
【2】Gina wants to buy a sweater, two pairs of shorts and a T-shirt. How much are they?
A.$ 45.B.$ 50.C.$ 66.
【3】Mary only likes purple, so she can buy ______.
A.T-shirtsB.shoesC.socks
【4】The store has trousers in ______.
A.all colorsB.black and yellowC.black and blue
【5】Peter has 10 dollars, so what can he buy?
A.A hat and a pair of socks.B.A T-shirt.C.A sweater.