题目内容
【题目】 We are living in a time when the earth is becoming a"village". Each of us takes pride in being one of the “villagers” because people can travel around the world more often than before.
Spending time in a foreign country is an exciting and life-changing experience. You see different sceneries, taste different food and meet people with different backgrounds. And the most important thing of all, you explore and even become a part of the local culture.
However, culture shock may hit you. Things you believe at home may no longer be that way in a foreign country. Not everybody thinks like you or does things the way you’ve always done.
Their tea tastes different. They don’t talk loudly in restaurants. Some might not care much about your life, so you may even feel they are sometimes cold. It is not better or worse. It is just different. Then what you can do in a foreign country is to take in the differences. Each time you open up your mind a little more,you become a better person.
阅读短文,根据英文释义及首字母提示拼写单词。
【1】e________the process of getting knowledge or skill
【2】l________ belonging to the area that you live in
【3】阅读短文,完成同义句转换,每空一词
Each of us takes pride in being one of the “villagers” because…
Each of us ________ ________of being one of the “villagers” because…
根据短文内容回答问题。
【4】What is an exciting and life-changing experience?
___________________________________________________________
【5】Is the culture in a foreign country always the same as that in China?
___________________________________________________________
【6】What do you become each time you open up your mind a little more?
___________________________________________________________
【答案】
【1】experience
【2】local
【3】 is proud
【4】Spending time in a foreign country.
【5】No.
【6】A better person.
【解析】
这篇短文主要讲述了我们生活在一个地球正在变成“村庄”的时代。人们可以比以前更多地周游世界。
【1】the process of getting knowledge or skill意思是“获得知识或技能的过程”。根据文中“Spending time in a foreign country is an exciting and life-changing experience”在异国他乡度过一段激动人心、改变人生的经历。可知,相当于experience意思是“经历”。根据题意,故答案为experience。
【2】belonging to the area that you live in意思是“属于你居住的地区”。根据文中“And the most important thing of all, you explore and even become a part of the local culture.”最重要的是,你可以探索,甚至成为当地文化的一部分。“belonging to the area that you live in”相当于“local”当地的。根据题意,故答案为local。
【3】Each of us takes pride in being one of the “villagers” because意思是“我们每个人都为自己是“村民”而自豪,因为……”短语take pride in…对……感到骄傲,相当于be proud of…对……感到骄傲。根据题意,故答案为(1). is (2). proud 。
【4】题干“什么是激动人心、改变人生的经历?” 根据文中“Spending time in a foreign country is an exciting and life-changing experience.” 在异国他乡度过一段激动人心、改变人生的经历。故答案为Spending time in a foreign country.
【5】题干“外国的文化总是和中国的一样吗?”根据文中“However, culture shock may hit you. Things you believe at home may no longer be that way in a foreign country.” 然而,文化冲击可能会打击你。你在国内相信的事情在国外可能不再是这样了。可知此处做否定回答。No不是。故答案为No.
【6】题干“每次你再敞开心扉,你会变成什么样?”根据文中“Each time you open up your mind a little more,you become a better person.” 每一次你再敞开心扉,你就会成为一个更好的人。故答案为A better person.