题目内容
【题目】阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。每个选项只能用一次。(共10分,每小题2分)
Eating habits
Eating habits are different in different countries. The Chinese have a saying “【1】 , eat a big meal for lunch, but eat less at dinner.” Many Britishagree that one should start theday with a good breakfast, but their ideas about lunch and dinner are different.
![]()
People in UK do not usually have rice or noodles for breakfast. 【2】 . Hot tea, coffee and milk are their usual breakfast drinks.
Most Britishpeople only give themselves a short time for lunch. 【3】 . Lunch is taken later in UK, at about 1 p.m. While Chinese people like a hot, filling lunch, many Britishpeoplemay just have a sandwich. There are also differences in the way schoolchildren eat lunch. In the past, British children ate hot lunches at school, as most children in China do now, although the food was different. Today, British schoolchildren bring their own lunches to school. They usually eat a sandwich and a piece of fruit.
The evening meal is the most important meal in both countries. 【4】 , and so do many people in UK. After work theywill have more time to eat a big dinner. In most families in UK,thereis meat with two or three vegetables and then something sweet. But in China people often have more dishes, and usually with some soup.
And of course, in both countries people look forward to their most important festivals: Christmas in UK, and the Spring Festival in China. 【1】 ,there is one thing in common –the happiness of being with their families and loved ones.
A. In China people have dinner at about 6 p.m.
B. Although the food they eat is different
C. Eat good things forbreakfast
D. So they eat a small lunch
E. They eat bread instead
【答案】
【1】C
【2】E
【3】D
【4】A
【5】B
【解析】
试题分析:这篇文章主要告诉我们饮食习惯在很多国家是不同的。中国有句谚语:“早饭要吃得好,午饭要吃得饱,晚饭要吃得少。”而英国人吃午饭的时间很短。
【1】C根据上下文The Chinese have a saying “56 , eat a big meal for lunch, but eat less at dinner.”可知此句应是说中国人早餐的吃法,故选C。
【2】E根据上文People in UK do not usually have rice or noodles for breakfast.可知此句是说英国人早餐吃什么,故选E。
【3】D根据上文Most Britishpeople only give themselves a short time for lunch. 可知大多数的英国人只给他们自己很短的时间吃午饭,所以此句应是英国人吃很简单的午饭,故选D。
【4】A根据上文The evening meal is the most important meal in both countries.可知这一段是讲中英两国的晚餐的情况,所以选A。
【5】B根据下文there is one thing in common –the happiness of being with their families and loved ones. 可知此句是说虽然吃的食物不同,但有一件事情是共同的即与家人及被爱的人在一起的快乐,故选B。
【题目】你将听到的是介绍Frank的一篇短文,请你根据所听内容填写下面的信息卡(每空不超过3个单词),并将答案填写在答题卷指定位置上。短文听两遍。
Names | Jane and Cindy | |
Ages | Jane is 13 years old. Cindy is 【1】 . |
|
Birthdays | Jane's birthday is 【2】 . Cindy's birthday is 【3】. | |
Sports and fruit | Cindy likes 【4】, but she doesn’t like baseball. | |
Favorite subject | Cindy 's favorite subject is 【5】 | |
【题目】Here are some important events in August in Britain.
Great Britain Beer Festival Tuesday, August 3rd —Saturday, August 7th London Drink, music and other entertainments. This is held at Earls Court. |
Edinburgh International Festival Friday, August 13th —Sunday, August 22nd Edinburgh A festival of classical music, operas and dances in Edinburgh |
Bristol International Balloon Festival Thursday, August 12th —Thursday, August19th Europe’s largest hot-air balloon festival, with over 100 balloons taking part. |
Summer Bank Holiday Monday, August 25th A public holiday in England, Wales and Northern Ireland. People take trips or short vacations during the holiday. |
【1】The longest event in August in Britain will last for ______.
A. 5 days B. 8 days C. 10 days D. 12 days
【2】If you are in the UK at the beginning of August, you can probably take part in ______.
A. Summer Bank Holiday
B. Great British Beer Festival
C. Edinburgh International Festival
D. Bristol International Balloon Festival
【3】What’s the Edinburgh International Festival about?
A. Food. B. Balloons. C. Art. D. Vacations.
【题目】
| Found:A pencil box. It's blue and white.In it,I find two pencils and a green ruler. Is it yours?Please call Mary at 498-0752. |
| Found:Two English books. Are these your books? My name is John. My phone number is 498-5241. |
| Lost:A watch. I'm Jenny.I lost my watch in the library.I must find it. It's brown and white. Please call me at 498-5149. |
根据材料内容,选择正确的答案。
【1】Mary found ________.
A. a schoolbag B. a pencil box
C. two books D. a watch
【2】John's phone number is ________.
A. 498-5241 B. 498-5149
C. 498-0752 D. 498-7258
【3】The watch is ________.
A. purple and green B. red and black
C. brown and white D. blue and white
【4】Jenny lost her ________ in the library.
A. book B. watch
C. dictionary D. ruler
【5】Jack lost two English books. He can call ________.
A. Eric B. Mary
C. Jenny D. John