题目内容

【题目】阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。每个选项只能用一次。(共10分,每小题2分)

Eating habits

Eating habits are different in different countries. The Chinese have a saying 【1】 , eat a big meal for lunch, but eat less at dinner.” Many Britishagree that one should start theday with a good breakfast, but their ideas about lunch and dinner are different.

People in UK do not usually have rice or noodles for breakfast. 2 . Hot tea, coffee and milk are their usual breakfast drinks.

Most Britishpeople only give themselves a short time for lunch.3 . Lunch is taken later in UK, at about 1 p.m. While Chinese people like a hot, filling lunch, many Britishpeoplemay just have a sandwich. There are also differences in the way schoolchildren eat lunch. In the past, British children ate hot lunches at school, as most children in China do now, although the food was different. Today, British schoolchildren bring their own lunches to school. They usually eat a sandwich and a piece of fruit.

The evening meal is the most important meal in both countries. 4 , and so do many people in UK. After work theywill have more time to eat a big dinner. In most families in UK,thereis meat with two or three vegetables and then something sweet. But in China people often have more dishes, and usually with some soup.

And of course, in both countries people look forward to their most important festivals: Christmas in UK, and the Spring Festival in China. 【1】 ,there is one thing in common –the happiness of being with their families and loved ones.

A. In China people have dinner at about 6 p.m.

B. Although the food they eat is different

C. Eat good things forbreakfast

D. So they eat a small lunch

E. They eat bread instead

【答案】

【1】C

【2】E

【3】D

【4】A

【5】B

【解析】

试题分析:这篇文章主要告诉我们饮食习惯在很多国家是不同的。中国有句谚语:“早饭要吃得好,午饭要吃得饱,晚饭要吃得少。”而英国人吃午饭的时间很短。

【1】C根据上下文The Chinese have a saying 56 , eat a big meal for lunch, but eat less at dinner.”可知此句应是说中国人早餐的吃法,故选C。

【2】E根据上文People in UK do not usually have rice or noodles for breakfast.可知此句是说英国人早餐吃什么,故选E。

【3】D根据上文Most Britishpeople only give themselves a short time for lunch. 可知大多数的英国人只给他们自己很短的时间吃午饭,所以此句应是英国人吃很简单的午饭,故选D。

【4】A根据上文The evening meal is the most important meal in both countries.可知这一段是讲中英两国的晚餐的情况,所以选A。

【5】B根据下文there is one thing in common –the happiness of being with their families and loved ones. 可知此句是说虽然吃的食物不同,但有一件事情是共同的即与家人及被爱的人在一起的快乐,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】If you’ve been joining in chat room conversations, or trading e-mail with net pals(网友), you have become one of the millions who write in a special, short form of English.

Throughout the world, every night children and their elders are “talking” online — many of them are talking at the same time.

It’s fast: trying talking to six people once. It’s convenient: three or four words per exchange. It takes cleverness, concentration and quick fingers.

And it requires very simple language. There’s neither time nor space for explanations. Why waste valuable time telling six friends you have to leave for a moment to take care of your little brother when BRB (="be" right back) will do?

Want to enter a conversation? Just type PMFJI (="pardon" me for jumping in).

Interested in whom you’re talking to? Type A/S/L, the common request to know your pal’s age, sex and location. You may get 15/M/NY as a reply from your pal.

If something makes you laugh, say you’re OTF (="on" the floor), or LOL (="laughing" out loud), or join the two into ROTFL (="rolling" on the floor laughing).

And when it’s time to get back to work or go to bed, you type GTG (="got" to go) or TTYL (="talk" to you later).

People want to write as fast as possible, and they want to get their ideas across as quickly as they can. Capital letters are left in the dust, except when expressing feeling, as it takes more time to hold down the “shift” key and use capitals. Punctuation is going too.

1When people are online, they talk by ______.

A. using body language

B. drawing some strange pictures

C. making phone calls

D. making use of a special short form of English

2The sentence “There’s neither time nor space for explanations” means that ______.

A. people should use words properly

B. people should know what time it is when they are talking

C. people online have to express themselves in a simple way

D. people should communicate in a funny way

3If you get 17/F/NY as an answer to your A/S/L, it means ______.

A. the people on the other end is 17 from New York and he is fine

B. you are talking to a girl who is 17 and lives in New York

C. you are talking to 17 girls who are from New York

D. the people you are talking to is a 17-foot tall New York girl

4Which of the following is a way to save online time?

A. People seldom use capital letters or punctuation marks.

B. Many people draw pictures.

C. People only use the mouse instead of the keyboard.

D. People never use the “shift” key.

【题目】

One day, there was a blind man called John sitting on the bench with a hat by his feet and a sign that read, "I am blind. Please help me.

A creative publicist(广告员)named Tom was walking by the blind man and stopped to see that the man only had a few coins in his hat. He put a few of his own corns in the hat. Without asking for permission, took the sign, turned it around and wrote a new message. Then he put the sign by the feet of the blind man, and left.

Later that afternoon the publicist returned to the blind man and noticed that his hat was almost full of bills and coins. The blind man recognized(识别)his footsteps and asked if it was he who had changed his sign. He also wanted to know what the man wrote on it.

The publicist said, "I just wrote the message a little differently.” He smiled and went on his way.

The new sign read, "Spring has come, but I can't see anything.”

【1】What's the blind man's name?

A. Tom. B. John. C. Tony. D. Sorry, I don't know.

【2】Who wrote a new message?

A. The blind man. B. The teacher.

C. The publicist. D. The farmer.

【3】How did the blind man recognize the publicist?

A. By his sign. B. By his footsteps. C. By his voice. D. By his corns.

【4】When did the story happen?

A. In spring. B. In summer. C. In autumn. D. In winter.

【5】What can we learn from the passage?

A. Publicists are always friendly and helpful.

B. We can get more money by changing a sign.

C. The blind man is very stupid, so he has little money.

D. The power (力量) of language is great.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网