题目内容
【题目】根据短文内容判断正误。
Once upon a time, there lived a teacher In a small town. He often taught his students in special ways. Once he Rent four of his students to go to a small farm to see apple trees in different seasons. The first student went in winter, the second in spring. The third in summer. And the last in autumn.
After the four students came back .the teacher called them together. They pictured (描述) their feeling to the teacher. The first student said that there were no leaves on the trees. It made him very disappointed. The second student said his eyes were full of light green. It made him feel hopeful. The third one disagreed. ”What are you talking about? How pretty the trees were! The sweet smell of the beautiful flowers spread (传播) here and there.” The last one shook his head. He only saw a lot of apples on the beautiful trees.
The teacher smiled and told his students none of them were wrong. They each just saw one season. He continued, “The trees are not the same in different seasons. You can't judge (判断)a tree by only one season. Don' t let the regret of one season destroy the beauty of the rest. '
Everything has different sides in our life. Don't hurry to make a conclusion(结论)before seeing the whole of it.
(1)Four students were sent to see apples in different seasons.
(2)The first student left for the small farm in winter.
(3)The last student saw the beautiful trees with many apples.
(4)The teacher thought his four students were completely wrong.
(5)The passage mainly tells us that we should judge things by only one side.
【答案】
(1)错误
(2)正确
(3)正确
(4)错误
(5)错误
【解析】这篇短文主要介绍了一位老师让四个学生在不同的季节观看苹果树,学生得到了不同的结论。他想告诉学生一个道理:生活中的一切事物都有不同的方面。在你看完整之前不要着急下结论。
(1)细节理解题。根据Once he Rent four of his students to go to a small farm to see apple trees in different seasons.可知是看苹果树,而不是苹果,故错误。
(2)细节理解题。根据The first student went in winter,可知第一个学生是在冬天出发去农场的,故正确。
(3)细节理解题。根据The last one shook his head. He only saw a lot of apples on the beautiful trees.可知描述正确,故正确。
(4)细节理解题。根据The teacher smiled and told his students none of them were wrong.可知老师认为他们没有人是错误的,所以所给的句子错误,故错误。
(5)归纳理解题。根据短文描述老师想告诉学生要从整体上去判断事物,可知所给的结论是错误的,故错误。
【题目】根据对话内容从方框中选择能填入空白处的最佳选项补全对话。其中有两项多余.
A:Hi, Jane! You look unhappy.
B:My father doesn't allow me to go out on Sundays.
A:I don't think that's a good idea. We are supposed to(应当)spend the weekends outside with friends.
B:That's right.
A:Really? My father encourages mc to make friends with all of my classmates, but my mother doesn't agree witll him.
B:He is really open-minded(思想开明的). My father asks me to grow my hair long..
A:That sounds fun. It seems that our parents don't understand us sometimes.
B:That's true.
A:
B:I agree.
A. What's wrong? |
【题目】从A- J选项中选出能填入空白处的最佳选项补全对话。选项中有两项是多余的
A: Hi, Zhou Ning! Happy Children's Day!
B: Hi. Li Dan!
A: What's your plan for today?
B:, I am gelling ready for it now, but I'm a little worried about it.
A: It's a good chance to stay with kids
B: Yes. I'll communicate with some foreign kids after the ceremony. But I don't know what to talk about.
A: In them, you can find out different kinds of topics, such as music, animals, ball games and soon.
B: Good idea! Kids must be interested in these topics.
A: You can buy them in Xuefu Bookstore.
B:
A: Yes, but you can go there by subway.
B:
A: Xuefu Road.
B:Thanks a lot.
A: My pleasure.
A. I'll go to the bookstore at once. |