题目内容
9.Jackie Chan came into this world in 1954,the son of a poor couple who went to Hong Kong from Shandong,China.When he was born,his parents didn't have enough money to pay the hospital and couldn't take him,their only child,home right now.They tried their best to save money and at last they were able to take Jackie home.They named him Chan Kongsang,which means"born in Hong Kong",to celebrate their safe arrival in Hong Kong.The family lived in the French Embassy (大使馆) where Jackie's father worked as a cook and his mother a housekeeper.Jackie didn't like the school and left after finishing Grade One.
When Jackie was seven years old,his father went to Australia and worked in a restaurant.There he could make more money.Later his father decided that the boy should learn some skills,and sent him to the China Drama Academy.
根据短文内容回答问题.
68.When and where was Jackie Chan born?In Hong Kong in 1954..
69.How many children have Jackie's parents got?Only one..
70.What did Jackie's father do in Hong Kong?He worked as a cook..
71.How old was Jackie when his father went to work in Australia?Seven years old..
72.Why did his parents name him Chan Kongsang?It means born in Hong Kong..
分析 短文讲了成龙出生在哪里及其时间,详细的介绍了父母给他起名字的意义和父母的工作等.
解答 答案:68.In Hong Kong in 1954.细节理解题.根据第一段第一行句子Jackie Chan came into this world in 1954,the son of a poor couple who went to Hong Kong from Shandong,China.1954年,成龙来到了这个世界上,他是一对从中国山东来到香港的贫穷夫妇的儿子.可知成龙1954年出生在香港.故答案为In Hong Kong in 1954.
69.Only one.细节理解题.根据第一段第一行句子his parents didn't have enough money to pay the hospital and couldn't take him,their only child,他父母没有足够的钱交住院费,不能带他,他们唯一的孩子.可知成龙的父母只有一个孩子.故答案为Only one.
70.He worked as a cook.细节理解题.根据第二段第一行句子Jackie's father worked as a cook and his mother a housekeeper.成龙的父亲是一个厨师,他的母亲一个管家.故答案为He worked as a cook.
71.Seven years old.细节理解题.根据第二段第二行句子When Jackie was seven years old,his father went to Australia.当成龙七岁时,他的父亲去了澳大利亚.可知成龙七岁.故答案为Seven years old.
72.It means born in Hong Kong.细节理解题.根据第一段第二行句子They named him Chan Kongsang,which means"born in Hong Kong",他们给他起名叫Chan Kongsang,意思是"出生在香港",可知意思是"出生在香港",故答案为It means born in Hong Kong.
点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.
| A. | have | B. | having | C. | has | D. | to have |
| A. | play; do | B. | playing; doing | C. | playing; do | D. | play; doing |