题目内容
【题目】 Should we allow modern buildings to be built next to older buildings in a historic area of a city? In order to answer this question, we must first examine whether people really want to preserve the historic feel of an area. Not all historical buildings are attractive. However, there may be other reasons for example, economic reasons—why they should be preserved. So, let us assume that historical buildings are both attractive and important to the majority of people. What should we do then if a new building is needed?
In my view, new architectural styles can exist perfectly well alongside an older style. Indeed, there are many examples in my own home town of Tours where modern designs have been placed very successfully next to old buildings. As long as the building in question is pleasing and does not dominate (影响) its surroundings too much, it often improves the attractiveness of the area.
It is true that there are examples of new buildings which have spoilt the area they are in, but the same can be said of some old buildings too. Yet people still speak against new buildings in historic areas. I think this is simply because people are naturally conservative and do not like change.
Although we have to respect people’s feelings as fellow users of the buildings, I believe that it is the duty of the architect and planner to move things forward. If we always reproduced what was there before, we would all still be living in caves. Thus, I would argue against copying previous architectural styles and choose something fresh and different, even though that might be the more risky choice.
【1】Which of the following is TRUE according to the author?
A.We should reproduce the same old buildings.
B.Buildings should not dominate their surroundings.
C.Some old buildings have spoilt the area they are in.
D.No one understands why people speak against new buildings.
【2】By “more things forward” in the last paragraph, the author probably means “__________”.
A.Destroy old buildingsB.Put things in a different place
C.Choose new architectural stylesD.Respect people’s feelings for historical buildings
【3】What is the main purpose of the passage?
A.To explain why people dislike change.
B.To warm that we could end up living in caves.
C.To admit how new buildings have ruined their surroundings.
D.To argue that modern buildings can be built in historic areas.
【答案】
【1】C
【2】C
【3】D
【解析】
文章大意:是否可以在历史遗迹的地方建设现代化的建筑?文章对此问题进行了讨论,作者如果在不破坏原来情况的基础上我们是可以这样做的,因为很多现代建筑能够提升城市的品味。
【1】细节理解题。根据文章第三段第一句“It is true that there are examples of new buildings which have spoilt (破坏) the area they are in,but the same can be said of some old buildings too.”可知一些新的建筑会毁掉他们所在的地区,同样一些旧建筑也会毁掉他们所在的地区。故答案为C。
【2】推理判断题。根据横线下一句“If we always reproduced what was there before,we would all still be living in caves.”如果我们总是重复建设以前的建筑风格,那么我们就会让人生活在洞穴里。可知“I believe that it is the duty of the architect and planner to move things forward.”中建筑师的责任就是向前发展,也就是说要开发出新的建筑风格,不走老路。故答案为C。
【3】推理判断题。根据文章第一句“Should we allow modern buildings to be built next to older buildings in a historic area of a city?”可知本文是一个讨论:是否可以在历史遗迹的地方建设现代化的建筑。故答案为D。