题目内容

【题目】阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

In my life, a person who has influenced me most is my father. He is a model for me. Now I’ll tell you about his story. My father is in his 1 (fifty). He never smokes or drinks. He 2(work) in a local factory for years. You will not find anything unusual about him until you learn more. He works carefully all the time, so he 3 (respect) by his workmates. My father has always been kind and helpful. He has fun 4 (talk) with old people. He gave our TV to a family who could not afford one. He cares for the children 5 have lost their parents. Whenever he has some money left, he will give it to someone in need.

My father has donated (捐赠) blood many times since we 6 (move) here. The blood he has donated is much enough 7 (save) over 70 lives. He has also donated blood cells to people with blood cancer. To my surprise, he has decided to donate his body for medical research 8 his death.

When I was a little girl, I could not understand why my father always seemed to be 9 (kind) to others than to his own family and why he thinks of others more than 10 (he). Now I realize that he owns a heart full of love.

【答案】

1fifties

2has worked

3is respected

4talking

5who

6moved

7to save

8after

9kinder

10himself

【解析】

文章介绍了作者的父亲,他是一个普通的工人,但是他又是一个热心善良的人,他乐于助人,赢得同事的尊重,他会给贫穷的人捐钱,他经常献血,他决定死后为医疗研究捐献遗体,他为他人考虑多过自己。

1句意:我父亲50多岁。根据in one’s fifties五十多岁;故填fifties

2句意:他在当地一家工厂工作多年。根据for years可知用现在完成时态,have/has+过去分词,根据主语he,所以用has;故填has worked

3句意:因此他被他的同事尊重。根据herespect之间是被动关系,所以用被动语态;故填is respected

4句意:他喜欢和老人说话。根据have fun doing sth高兴做某事;故填talking

5句意:他关心失去父母的孩子。根据句子结构可知是定语从句,先行词是children,所以引导词用who;故填who

6句意:自从我们搬到这儿,父亲献血很多次。根据My father has donated (捐赠) blood many times since可知从句用过去时态;故填moved

7句意:他捐献的血足够挽救70多人的命。根据enough to do sth足够做某事;故填to save

8句意:他决定死后为医疗研究捐献遗体。根据donate his body for medical researchhis death.可知是在死后捐献遗体;故填after

9句意:我不能理解为什么父亲对别人比对自己家人更好。根据than可知用比较级;故填kinder

10句意:为什么他考虑别人比考虑自己多。根据当宾语和主语是同一个人时,宾语通常用反身代词;故填himself

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Why is music an important subject that every child should study?

First of all, music helps us when we are unhappy, and gives us pleasure when we are happy. There are many different types of music: slow and fast, serious and relaxing. We can choose the music to match our feelings. And second, music is fun. Everyone enjoys playing a drum and using their energy!

Scientists say that music helps children with language learning. Singing simple songs is good for young children. -Music improves the ear-and we know that children who have studied music can learn foreign languages more easily and pronounce them far better. Students who have learnt to play music are also better at mathematics (Maths). This is not surprising, as music is mathematical, with notes (音符) in order. Playing music with other people also teaches children to work together. People who can play musical instruments always have something they can do at a party. Older children who play in school bands and orchestras enjoy school more and do not drop out of school early.

You need a lot of practice to play an instrument, and it can be difficult to persuade your child to spend hours at the piano or playing the guitar. So music practice should be a daily habit—for example, every day after school, but do not make the practice too long.

Parents should listen to their child playing and tell him or her that they enjoy it. Practice should also be fun. It is also a good idea to finish the practice with a piece of music the child likes, and so learning music will be a pleasant part of the day.

1Which of the following is NOT for the children to learn music?

A. Music can help children to work with others.

B. Music is fun and it can make children happy.

C. Music can help children learn languages more easily.

D. Music can help children put notes in order more easily.

2Parents should _____________ to help them learn to play musical instruments.

A. tell children to love musicB. practise with their children

C. listen to their children playingD. make their children practise long

3What is the best title of the passage?

A. Music helps learningB. Music gives pleasure

C. Music develops a habitD. Music helps the young

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网