题目内容

【题目】Alex was a giraffe who lived in a zoo with his mum, dad and other giraffe friends. As Alex grew, he ___ his neck was much shorter than the others’. He began to get ___. But his mother told him to relax. She said it did not matter how short or long his neck was.

Alex tried not to think ____ his short neck. But as his friends grew taller and taller, his neck ___ short. Sometimes the other giraffes ___ him, but his parents said that he should be happy with himself the way he was. He tried, but he could not even play in some giraffe sports_____ his height.

One day, one of the zoo workers came and took Alex away. Alex was frightened. The zoo worker calmed Alex down and gave him some food. He felt____. Then he led Alex into another area of the zoo. There was a small door between the two areas. Alex was the only giraffe that could fit ____ it.

Soon Alex’s parents came to see him and said. “The zoo has made a place just for you because so many people want to see how ____ you are!” They were right. Visitors pointed to him and screamed ____. They looked happy to see something so different at the zoo.

1A. wondered B. found C. agreed

2A. pleased B. interested C. worried

3A. back B. aloud C. about

4A. stayed B. turned C. became

5A. cared for B. laughed at C. heard of

6A. according to B. because of C. instead of

7A. worse B. best C. better

8A. through B. across C. past

9A. joyful B. difficult C. unusual

10A. excitedly B. sadly C. angrily

【答案】

1B

2C

3C

4A

5B

6B

7C

8A

9C

10A

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述亚历克斯是一种长颈鹿,它的脖子比其他长颈鹿短,亚历克斯感到很担心,有一天,管理员让亚历克斯进入动物园的另一个区域,有一扇门可以让亚历克斯刚好通过,很多游客看到亚历克斯都非常地兴奋。

1句意“当亚历克斯长大时,他发现它的脖子比其他动物短很多”。本题考查动词辨析。A.想知道;B.发现;C.同意。根据句意可知,表示“发现它的脖子比其他长颈鹿短得多”,故选B。

2句意“他开始变得很担心”。本题考查形容词辨析。A.高兴的;B.感兴趣的;C.担心的。根据But his mother told him to relax可知,他是担心的,故选C。

3句意“亚历克斯尝试着不想他短的脖子”。A.返回;B.大声地;C.关于。think about想,故选C。

4句意“但是随着它的朋友越来越高,它的脖子仍然很短”。本题考查动词辨析。A.保持;B.变得;C.变得。根据句意可知,“它的脖子仍然保持得很短”,故选A。

5句意“有时,其他的长颈鹿会嘲笑它,但是它的父母说它应该对这种情况感到高兴”。本题考查动词辨析。A.关心;B.嘲笑;C.听说。根据He tried, but he could not even play in some giraffe sports___6___ his height可知,其他的长颈鹿嘲笑它,故选B。

6句意“它尝试着,但是由于它的身高,它甚至不能和其他的长颈鹿玩耍”。A.根据;B.由于;C.取而代之。根据句意可知,前后表示原因,故选B。

7句意“他感觉好点了”。本题考查形容词辨析。A.更糟糕的(比较级);B.最好(最高级);C.更好(比较级)。根据Alex was frightened. The zoo worker calmed Alex down and gave him some food可知,指之前很害怕,现在好点了,用比较级,故选C。

8句意“亚历克斯是唯一一个能够通过的长颈鹿”。本题考查介词辨析。A.通过(从内部穿过);B.经过(从表面经过);C.经过。根据句意可知,通过门,从门内部通过,故选A。

9句意“这个动物园仅仅为你做了一个地方,因为许多人想要看你是如何不寻常的”。本题考查形容词辨析。A.高兴的;B.困难的;C.不寻常的。根据句意可知,亚历克斯脖子很短,是不寻常的,故选C。

10句意“游客们指着它并振奋地大喊大叫”。本题考查副词辨析。A.振奋地;B.悲伤地;C.生气地。根据句意可知,表示“很振奋地喊叫”,故选A。

做完型填空时,首先要通读课文,明白主旨大意,然后再做题。做完型时要记住“瞻前顾后想结果”这一原则,根据上下文以及语境做题,切忌主观臆断。另外,平时还要多多积累词汇。完型填空常考名词、动词、形容词和副词等辨析。做词义辨析题时,首先要确认四个选项的含义,然后分析语境和逻辑关系,确定答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】任务型阅读

Saying no can be very difficult. People who are very shy often have little confidence. It is very hard for them to say no. They would feel shy when they say no, but doing things that they don’t want to do will make them unhappy.

A simple and direct “No” is the best way. If you want to explain, you can keep it simple. Just say, “No, I’ve already made plans for this time” or “No, I’m not free at that time.”

Other indirect but polite ways of saying no:

● Sorry, I can’t do this right now.

● I’m afraid I can’t, but thank you for asking.

● Please accept (接受) that I cannot come.

● I’d rather not.

To say no you should:

● Start the sentence with the word “No”.

Shake (摇晃) your head when you say no to make sure others understand. Your voice should be clear and direct.

Sometimes it is difficult to say no. You can try to reply and explain in the following way:

“Sorry. I would have taken care of your cat next weekend, but I will be going out. I know it will be hard to find someone to take care of the cat. I will try to help you next time.” Remember that: you have the right (权利) to say no!

根据短文内容,回答下列问题。

1Who usually have trouble saying no according to the passage?

________________________________________________________________

2How can indirect ways of saying no sound?

________________________________________________________________

3When you really want to say “No”, how should you make your voice?

________________________________________________________________

4What does the writer encourage us to do?

________________________________________________________________

5When it is really difficult to say no, what are you supposed to try to do?

________________________________________________________________

【题目】Popular music in America is what every student likes. Students carry small radios with earphones and listen to music before class, and at lunch. Students with cars buy large speakers and play the music loudly as they drive on the street.

Adult(成年的)drivers listen to music on the car radio as they drive to work. They also listen to the news about sports, the weather, and the life of American people. Most of the radio programs are music.

Pop or popular music singers make much money. They make a CD or tape which radio stations use in many places. Once the popular singer is heard all over the country, young people buy his or her tapes. Some of the money from these tapes comes to the singer. Wherever the singer goes, all the young people want to meet him or her. Now the singer has become a national star.

There are other kinds of music that are important to Americans. One is called folk(民间)music. It tells stories about the common life of Americans. Another is called western or country music. This was started by cowboys who would sing at night to the cows they were watching. Today, any music about country life and the love between a country boy and his girl is called western or country music.

【1】_______ kinds of music are mentioned in this passage.

A. Two B. Three C. Four D. Five

【2】When pop singers _______, they will become national stars.

A. make much money

B. make a CD or tape

C. are loved by all the young people

D. are wanted to sing on the radio

【3】From the passage we know that country music is about the______.

A. common life of Americans

B. country life and love stories

C. life of cowboys

D. school life in America

【4】Which of the following is true according to this passage?

A. Most students in America like popular music.

B. Students with cars in America like to listen to music while driving.

C. Adult drivers in America listen to music all the time while driving.

D. Everyone in America wants to meet pop singers wherever they go.

【5】What would be the best title for this passage?

A. American Music B. Popular Music

C. History of Music D. Western Music

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网