题目内容
【题目】阅读下面材料, 从每题所给的A, B, C, D四个选项中选出最佳选项。B
Most people hope to have a memory which helps them succeed in study, work and life. Can memory be improved? Luckily, hundreds of studies in the past 50 years have already given us a definite answer.
A healthy lifestyle keeps our brain young and memory sharp. First of all, it is necessary to have a healthy diet. Eating more food rich in B vitamins and vitamin E, such as vegetables and lean meat, helps you have a better memory. Doing exercise can keep your brain alive, too. Proper exercise provides much oxygen for the brain. Running, riding a bike, swimming and even walking two or three times a week are helpful. Moreover, getting enough sleep is important. Only when your brain gets a good rest, can it work well. The healthier your lifestyle is, the better your memory will become. But do not expect a sudden change-it takes a long time to make a difference.
Memory stills help you remember things better. The following three are the most widely used. Chunking is a way of remembering a piece of information by cutting it into small ones. For example, to memorize a ten-digit telephone number 2127983630, you can divide the digits into three groups: first 212, then 798, and lastly 3630. This method is far more effective than remembering a string of 10 digits. Organization means organizing information into groups of the same kind. For example, trees, grass and flowers are plants; tigers, pandas, horses and cows are animals. Imagery is remembering newly learnt information by using your imagination and connecting it with something that you are familiar with.
However, memory skills will hardly work if you don't understand the information. What's more, only a regular review can make the memory last long. That is why students are always advised to go over what they have learnt and then use it as regularly as possible.
Human brains are like muscles that needs nutrients and exercise to become stronger. If you make a few lifestyle changes and try some memory skills, you can certainly improve your memory.
(1)How many ways of keeping a healthy lifestyle are mentioned in the passage?
A.Two.
B.Three.
C.Four.
D.Five.
(2)Which of the following examples is the use of the skill " organization"?
A.Remembering the word "sad" by putting it into the group of "feeling".
B.Remembering the meaning of the word "red" by connecting it with "fire".
C.Remembering a long and difficult passage by understanding its meaning.
D.Remembering the number 0708591 by dividing it into 070 and 8591.
(3)According to the passage, why should we review what we've learnt?
A.To use it better every day.
B.To understand it in a better way.
C.To improve memory stills.
D.To remember it for a longer time.
(4)The passage is written to tell us .
A.not everyone has a good memory
B.memory skills are not difficult to learn
C.memory can be improved in some ways
D.it is important to have a healthy lifestyle
【答案】
(1)B
(2)A
(3)D
(4)C
【解析】文章大意:文章讲述了在过去50年的研究中得出结论记忆力是能够提高的,以及如何提高记忆力。
(1)归纳总结题。根据第二段内容可知讲了三项保持健康生活方式的方法。首先, 吃健康的饮食是必要的。第二,锻炼身体,第三,得到足够的修饰是非常重要的,故选B。
(2)细节理解题。根据原句Organization means organizing information into groups of the same kind. For example, trees, grass and flowers are plants; tigers, pandas, horses and cows are animals. 可知组织技能就是把信息分类,故选A。
(3)细节理解题。根据原句What's more, only a regular review can make the memory last long. 可知复习能使记忆持久更长时间。故选D。
(4)主旨大意题。通读全文,可知文章主要讲述了怎么提高记忆力。故选C。
【题目】阅读理解
Uncle Sam |
Walking Tour |
Movie Time |
International Picnic |
Take Me Out to the Ballgame |
Do You Want to Hear The Zoo? |
(1)Where did they meet to take a walk?
A.City Hall.
B.Central Park.
C.The City Theatre.
D.City College.
(2)If you want to eat different food, you can come to.
A.the Museum Theatre at 1:30
B.Central Park on Saturday
C.the City Theatre on Saturday
D.City College on Sunday
(3)What might the weather be like when people see the Redbirds?
A.Sunny.
B.Cloudy.
C.Cold.
D.Rainy.
(4)From the passage, we can know ______.
A.if you are 8 years old, you have to pay to learn exciting dances
B.you can call 4987898 to get a ticket to go to Rose Hall
C.you can learn local history on a walking tour on Sunday morning
D.the Zoo is a rock group
【题目】根据语境从方框中选择恰当的短语填空。有的需要变换形式,每个短语限用一次。
be bad for, all over, all the time, more than, over there |
(1)Tom has collectedtwo hundred stamps so far.
(2)The old man lives in the countryside
(3)You can see the flowers in the city, in the town
(4)Don't smoke. You know ityour health.
(5)The boy that is dancingis my cousin.