题目内容

【题目】阅读下面材料, 从每题所给的A, B, C, D四个选项中选出最佳选项。B
Most people hope to have a memory which helps them succeed in study, work and life. Can memory be improved? Luckily, hundreds of studies in the past 50 years have already given us a definite answer.
A healthy lifestyle keeps our brain young and memory sharp. First of all, it is necessary to have a healthy diet. Eating more food rich in B vitamins and vitamin E, such as vegetables and lean meat, helps you have a better memory. Doing exercise can keep your brain alive, too. Proper exercise provides much oxygen for the brain. Running, riding a bike, swimming and even walking two or three times a week are helpful. Moreover, getting enough sleep is important. Only when your brain gets a good rest, can it work well. The healthier your lifestyle is, the better your memory will become. But do not expect a sudden change-it takes a long time to make a difference.
Memory stills help you remember things better. The following three are the most widely used. Chunking is a way of remembering a piece of information by cutting it into small ones. For example, to memorize a ten-digit telephone number 2127983630, you can divide the digits into three groups: first 212, then 798, and lastly 3630. This method is far more effective than remembering a string of 10 digits. Organization means organizing information into groups of the same kind. For example, trees, grass and flowers are plants; tigers, pandas, horses and cows are animals. Imagery is remembering newly learnt information by using your imagination and connecting it with something that you are familiar with.
However, memory skills will hardly work if you don't understand the information. What's more, only a regular review can make the memory last long. That is why students are always advised to go over what they have learnt and then use it as regularly as possible.
Human brains are like muscles that needs nutrients and exercise to become stronger. If you make a few lifestyle changes and try some memory skills, you can certainly improve your memory.
(1)How many ways of keeping a healthy lifestyle are mentioned in the passage?
A.Two.
B.Three.
C.Four.
D.Five.
(2)Which of the following examples is the use of the skill " organization"?
A.Remembering the word "sad" by putting it into the group of "feeling".
B.Remembering the meaning of the word "red" by connecting it with "fire".
C.Remembering a long and difficult passage by understanding its meaning.
D.Remembering the number 0708591 by dividing it into 070 and 8591.
(3)According to the passage, why should we review what we've learnt?
A.To use it better every day.
B.To understand it in a better way.
C.To improve memory stills.
D.To remember it for a longer time.
(4)The passage is written to tell us .
A.not everyone has a good memory
B.memory skills are not difficult to learn
C.memory can be improved in some ways
D.it is important to have a healthy lifestyle

【答案】
(1)B
(2)A
(3)D
(4)C
【解析】文章大意:文章讲述了在过去50年的研究中得出结论记忆力是能够提高的,以及如何提高记忆力。
(1)归纳总结题。根据第二段内容可知讲了三项保持健康生活方式的方法。首先, 吃健康的饮食是必要的。第二,锻炼身体,第三,得到足够的修饰是非常重要的,故选B。
(2)细节理解题。根据原句Organization means organizing information into groups of the same kind. For example, trees, grass and flowers are plants; tigers, pandas, horses and cows are animals. 可知组织技能就是把信息分类,故选A。
(3)细节理解题。根据原句What's more, only a regular review can make the memory last long. 可知复习能使记忆持久更长时间。故选D。
(4)主旨大意题。通读全文,可知文章主要讲述了怎么提高记忆力。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解

Uncle Sam
Do your children enjoy interesting stories,funny games and exciting dances?Uncle Sam will be ready to teach children of all ages all these things at the City Theatre on Saturday morning at 10:00.Free.

Walking Tour
Forget your worries on Saturday morning. Take a beautiful walk and learn about local history. Meet at the front entrance of City Hall at 9:30. Wear comfortable shoes!

Movie Time
Two films will be shown on Saturday afternoon at the Museum Theatre. See March of the Penguins at 1:30. Kung Fu Panda will be at 3:45. For further information, call 4987898.

International Picnic
Are you tired of eating the same food every day? Come to Central Park on Saturday and enjoy food from all over the world. Delicious and not expensive. Noon to 5:00 p.m.

Take Me Out to the Ballgame
It's October, and this Saturday night is your last chance to see the Redbirds this year. Get your tickets at the gate. It might be cold. Don't forget sweaters and jackets.

Do You Want to Hear The Zoo?
The Zoo, a popular rock group from Australia, will give their first US concert this Saturday night at 8:00 at Rose Hall, City College.


(1)Where did they meet to take a walk?
A.City Hall.
B.Central Park.
C.The City Theatre.
D.City College.
(2)If you want to eat different food, you can come to.
A.the Museum Theatre at 1:30
B.Central Park on Saturday
C.the City Theatre on Saturday
D.City College on Sunday
(3)What might the weather be like when people see the Redbirds?
A.Sunny.
B.Cloudy.
C.Cold.
D.Rainy.
(4)From the passage, we can know ______.
A.if you are 8 years old, you have to pay to learn exciting dances
B.you can call 4987898 to get a ticket to go to Rose Hall
C.you can learn local history on a walking tour on Sunday morning
D.the Zoo is a rock group

【题目】 When Mr. David retired(退休),he bought a small house in a village near the sea. He liked it and hoped to live a quiet life in it. But to his great surprise,many tourists came to see his house in summer holidays,because it was the most interesting building in the village. From morning to night there were tourists outside the house. They kept looking into the rooms through the windows and many of them even went into Mr. David's garden. This was too much for Mr. David. He decided to drive the visitors away. So he put a notice on the window. The notice said“If you are interested,come in and look round. Pricetwenty dollars.” Mr. David was sure that the visitors would stop coming to his house,but he was wrong. More and more visitors came and Mr. David had to show them around. “I came here to retire,not to work as a guide.” he said angrily. In the end,he sold the house and moved away.

1Why did many tourists come to see Mr. David's house?

___________________________________________________________________

2How did Mr. David try to drive the visitors away?

___________________________________________________________________

3How much did the visitors need to pay to come in and look around the house?

___________________________________________________________________

4What happened after Mr. David put a notice on the window?

___________________________________________________________________

5What did Mr. David do at last?

___________________________________________________________________

【题目】阅读下面材料, 从每题所给的A, B, C, D四个选项中选出最佳选项。D
My summer hols wr CWOT. B4, we usd 2 go 2 NY 2C my bro, his GF & thr 3: @ kids FTF. ILNY, it's gr8.
Can you understand this sentence? If you can't, don't feel too bad. Neither could the middle school teacher in England who received this as homework. This is Netspeak: the language of computerized communication found on Internet or mobile phones. To newcomers, it may look like a completely foreign language. So, what is the ‘translation' of the sentence above? It means: My summer holidays were a complete waste of time. Before, we used to go to New York to see my brother, his girlfriend, and their three screaming kids face to face. I love New York, it's great.
Schoolteachers and parents say this new form of writing is harming the English language. Increasing spelling and grammatical mistakes can be seen in students' writing. They fear the language could become corrupted(面目全非的).
Everyone should just relax, say linguists(语言学家). They believe Netspeak is in fact more of a good thing. David Crystal, from the University of Wales, argues that Netspeak and Internet create a new language use and the almost lost art of diary writing has been picked up again. Geoffrey Nunberg, from Stanford University, agrees. "People get better at writing by writing," he says, "Kids who are now doing text messaging, e-mail, and instant messages will write at least as well as, and possibly better than, their parents."
Linguist James Milroy says, for centuries, it is believed without exception that young people are harming the language. And you can bet your bottom dollar that when today's teenagers become tomorrow's parents, they too will think this way. Milroy argues that languages do not and cannot become "corrupted"; they simply change to meet the new needs.
However, Netspeakers do agree that it is important to teach young people how to speak and write Standard English. Cynthia McVey says, "I can understand Netspeak worries teachers and it's important that they get across to their pupils that text messaging is for fun, but that learning to write proper English is a must for their future."
Perhaps we should give teenagers a little more trust anyway. Erin, age 12, says, "I wouldn't use text language in my homework. Texting is just for fun"
(1)What is the main purpose of the first paragraph?
A.To give an example of a foreign language.
B.To show an example of creative methods.
C.To express worries about using Netspeak.
D.To lead in the topic of Netspeak.
(2)Which of the following is true according to the passage?
A.Cynthia McVey points out teenagers can deal with Netspeak properly.
B.Geoffrey Nunberg believes Netspeakers can write Standard English.
C.David Crystal thinks Netspeak helps develop the habit of writing.
D.James Milroy says that language is changing and improving.
(3)The expression "bet your bottom dollar" in Paragraph 5 means ______.
A.be fairly sure
B.be greatly surprised
C.think it a pity
D.find it interesting

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网