题目内容
20.Helen studies in a secondary school.She spends about eight hours a day at school.The best part of her school day is meeting friends.She takes the school bus to school because she loves to talk to her friends from different classes or grades in the morning.Also,she likes lunchtime because she can have two hours'rest and can spend the time chatting with her classmates.They discuss(讨论) different interesting topics(话题).She goes to the Reading Club on Monday and Wednesday afternoon.On Tuesday and Thursday,she plays volleyball with her friends.Like many other students,Helen does not like doing homework because sometimes she finds some exercises difficult.She usually spends two hours on her homework every day.She does not like watching TV,but she loves to write e-mails to her friends when she is free.
112.What does Helen like about her school time?She likes lunch time.
113.Why does Helen take the school bus to school?Because she loves to talk to her friends from different classes or grades in the morning.
114.How many times does Helen go to the Reading Club a week?Two.
115.How long does she spend doing her homework?Two hours..
分析 短文介绍了海伦是一名学生.详细的说了她在学校的一天的活动安排,及其爱好和回家的事情等.
解答 答案:112.She likes lunch time.细节理解题.根据第一段第二行句子she likes lunchtime because she can have two hours'rest and can spend the time chatting with her classmates.她喜欢吃午饭的时候,因为她可以有两个小时休息和可以花时间与她的同学聊天.可知她喜欢吃午饭的时候.故答案为She likes lunch time.
113.Because she loves to talk to her friends from different classes or grades in the morning. 细节理解题.根据第一段第一行句子She takes the school bus to school because she loves to talk to her friends from different classes or grades in the morning.她乘校车上学因为她喜欢在早上和不同班级的朋友交谈.可知因为她喜欢在早上和不同班级的朋友交谈.故答案为Because she loves to talk to her friends from different classes or grades in the morning.
114.Two. 细节归纳题.根据第一段第三行句子She goes to the Reading Club on Monday and Wednesday afternoon.她去读书俱乐部在星期一,星期三下午,可知一周去两次.故答案为Two.
115.Two hours. 细节理解题.根据第二段第一行句子She usually spends two hours on her homework every day.她通常每天花两个小时做作业,可知她通常每天花两个小时做作业,故答案为Two hours.
点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.
| A. | Whatever | B. | Whenever | C. | Wherever | D. | However |
| A. | both…and | B. | so…that | C. | too…to | D. | such…that |
| A. | take | B. | need | C. | bring | D. | call |