题目内容

【题目】 Last Monday, I was walking home. On my way down some steep stone steps, I _____an elderly lady. There must be something wrong with her _____ She was clearly struggling to get down the steps.

As I _____ past, I thought to myself," If that was me, _____ would I hope for?" So I went to the lady and asked her if she needed any_____.She looked a little surprised and then _____accepted.

I took hold of the lady's arm. It took us about ten ______ to slowly get down the steps. This lady told me she was on her way to the _____ for a medical examination on her legs. She could not _____ thanking me and telling me how God had heard her and sent me to help. When we_____ the bottom of the steps, I offered to send her to the bus stop _____she kindly refused. She said she was over the worst part of the journey and I was _____ enough.

It was for the first time that I thought of giving a stranger the act of _____. I will never forget the look of gratefulness of this lady. I realize that a _____ gesture can mean so much to others, even if it's just helping with shopping bags, a smile to someone who looks _____ or opening a door. It will make me try to offer help where it is possible.

1A.savedB.metC.foundD.called

2A.eyesB.armsC.legsD.ears

3A.jumpedB.walkedC.rodeD.drove

4A.whatB.thatC.whichD.who

5A.foodB.moneyC.guideD.help

6A.thankfullyB.carefullyC.hardlyD.luckily

7A.secondsB.minutesC.hoursD.days

8A.parkB.hospitalC.cityD.museum

9A.stopB.enjoyC.beginD.remember

10A.looked forB.looked atC.arrived atD.waited for

11A.andB.soC.orD.but

12A.strongB.helpfulC.braveD.energetic

13A.strengthB.wisdomC.kindnessD.courage

14A.smallB.difficultC.creativeD.clever

15A.satisfiedB.pleasedC.excitedD.worried

【答案】

1B

2C

3B

4A

5D

6A

7B

8B

9A

10C

11D

12B

13C

14A

15D

【解析】

文章主要讲述了作者的一次善意的行为,帮助一位老妇人下阶梯,老人很感激。在这件事情中作者感悟到“不以善小而不为”的道理,一个小小的善行,就可能给予他人很多的温暖。

1句意:在我走下陡峭的石阶时,我遇到一位老太太。

A. saved拯救,B. met遇见,C. found找到,D. called叫。根据on my way down some steep stone steps,可知推知应是遇见了一个老妇人,故选B

2句意:她的腿一定有什么毛病。

A. eyes眼睛,B. arms手臂,C. legs腿,D. ears耳朵。

根据后文she was clearly struggling to get down the steps,可知她挣扎着下楼梯,所以推测她的腿是有毛病的。故选C

3句意:当我走过时,我心想,如果是我,我会希望些什么?

A. jumped跳,B. walked走过,C. rode骑行,D. drove开车。根据上文可知,我走回家的时候,可以推测出此处应该是walked走过,故选B

4句意:当我走过时,我心想,如果是我,我会希望些什么?

A. what什么,B. that那个,C. which哪一个,D. who谁。根据下文so I went to the lady and asked her if she needed any___ 可知我去询问那个女士是否需要帮助,可推测出我会希望什么,故选A

5句意:所以我走到女士前面,问她是否需要帮助。

A. food食物,B. money钱,C. guide指南,向导,D. help帮助。根据文章第一段可知这个老妇人是下楼梯很困难,所以我问她是否需要帮助,故选D

6句意:她看起来有点惊讶,然后感激地接受了。

A. thankfully感激,B. carefully仔细地,C. hardly几乎不,D. luckily幸运地根据上文可知我询问她是否需要帮助,所以她很感激地接受了,故选A

7句意:我们花了大约十分钟才慢慢走下台阶。

A. seconds秒,B. minutes分钟,C. hours小时,D. days天。本题根据常识及结合语境用分钟最合适,故选B

8句意:这位女士告诉我她要去医院做腿部检查。

A. park公园,B. hospital医院,C. city城市,D. museum博物馆。根据后文medical examination体检可知,体检只能在医院里完成,故选B

9句意:她不停地感谢我,告诉我上帝是如何听到她的声音并派我来帮助她的。

A. stop停止,B. enjoy享受,C. begin开始,D. remember记得。此处我帮助了老妇人,所以空白处应该是她不停地感谢我,故选A

10句意:当我们到达台阶的底部时。

A. looked for寻找,B. looked at看,C. arrived at到达,D. waited for等待。根据语境可知,这里是指到达。故选C

11句意:我提出送她去车站,但她好心地拒绝了。

A. and和,B. so所以,C. or或者,D. but但是。根据前后句的关系可知,此处是表达的转折关系,故选D

12句意:她说她已经度过了最艰难的一段旅程,我帮了很大的忙了。

A. strong强壮的,B. helpful 有帮助的,C. brave勇敢的,D. energetic精力充沛的。联系全文,老妇人有腿疾,是我帮助她下楼梯,所以应是我的帮助已经足够了,故选B

13句意:我是第一次想到要对一个陌生人施以善意。

A. strength力量,B. wisdom英明,C. kindness善意,D. courage勇气。根据前文作者去问老妇人需不需要帮助,可以推测出这事作者第一次想给一个陌生人善意的行为,结合语境可知,故选C

14句意:我意识到一个小小的举动对别人来说意义重大。

A. small小的,B. difficult困难的,C. creative有创造力的,D. clever聪明的。根据前文可知,作者只是帮助一个老妇人下楼梯,由此可见,这只是一个小小的善举,故选A

15句意:我意识到一个小小的举动对别人来说意义重大,即使只是帮着拎购物袋,对看起来很担心的人微笑,或是为别人开门。

A. satisfied满意的,B. pleased高兴的,C. excited令人激动的,D. worried担心的。根据全文内容,我们要尽可能的去帮助别人,所以应该是给看起来给担忧的即处于困难中的人一个微笑,故选D

这类完形填空需要根据全文大意,以及上下文之间的联系来做题,所以同学们在做题时可以先粗略地通读全文,了解全文大意后再来做题,之后还要根据自己的常识来回答问题,比如第2578题都是要根据常识来回答的。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The Spring Festival is the most important and popular festival in China. It is on the first day of the lunar year. Before the Spring Festival, people usually clean their houses and go to buy some flowers to decorate their houses and make them more beautiful. During the Spring Festivalall family members will have a big meal together, and dumplings are the most traditional food for this festival. Children will wear new clothes and have a lot of delicious food. They can also get some lucky money from their parents or relatives. So they like this festival very much. The Spring Festival lasts for 15 days. During these dayspeople go to visit their friends or relativesand they often say “Happy New Year” or “Wish you prosperity!” to each other.

Another traditional festival is the Mid-Autumn Festival. It is celebrated on the 15th day of the eighth month in the Chinese lunar calendar. The Mid-Autumn Festival is a time when people celebrate the harvestenjoy the get-together with their family, eat mooncakes, some fruit and other foodand appreciate the most beautiful moon outside their houses.

National Day is also a traditional festival in our country. It is a time to celebrate the birth of the People’s Republic of China. There will be a grand flag-raising ceremony at Tian’anmen Square on the morning of October 1st. People often have seven days offso most people go to visit friends or go somewhere for their vacation.

Information Card

The festival that is the most important and popular in China

1

The number of the days that the Spring Festival lasts

2

The food people eat at the Mid-Autumn Festival

3

The thing National Day celebrates for

4

The place where there is a grand flag-raising ceremony on National Day

5

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网