题目内容

【题目】阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

Tommy and his mother go shopping(去购物) today. Tommy’s father likes apples very much. They buy some red apples for him. Tommy’s mother likes yellow bananas, but the bananas are green. “Look! The strawberries are very nice, Mom. Do you like them?” Tommy says to his mother. “Yes, I like strawberries very much.” Tommy’s mother buys some for herself (她自己). The oranges are very nice. Tommy’s mother buys some for Tommy. He likes oranges very much.

They need some vegetables. The vegetables in the supermarket are very good. They buy some tomatoes, cabbages and carrots. Tommy doesn’t like carrots, but his parents like it. They like carrots very much. They buy lots of carrots.

【1】What does Tommy’s father like?

A.Apples.

B.Bananas.

C.Strawberries.

D.Oranges.

2Tommy’s mother buys oranges for __________.

A.herself

B.Tommy

C.Tommy’s father

D.Tommy’s sister

3The Chinese meaning (汉语意思) of “supermarket” is “__________”.

A.电影院

B.动物园

C.博物馆

D.超级市场

4Tommy doesn’t like __________.

A.

B.

C.

D.

5Which of the following is NOT true (下列哪项陈述是错误的)?

A.Tommy’s father likes carrots.

B.Tommy’s mother likes the strawberries.

C.Tommy and his mother buy some bananas.

D.Tommy and his mother buy some cabbages

【答案】

【1A

【2B

【3D

【4C

【5C

【解析】

试题解析:本文讲述了Tommy和他的妈妈去购物的事。

【1】细节理解题。根据文章中的Tommy’s father likes apples very much,可知他的爸爸喜欢苹果。故选A。

2细节理解题。根据文章中的Tommy’s mother buys some for Tommy. He likes oranges very much,可知他妈妈买橙子给Tommy。故选B。

3词义猜测题。分析句子的意思,可知Tommy和他妈妈去购物,故去购物的地点就是超市。故选D。

4细节理解题。根据文章所写的Tommy doesn’t like carrots,可知他不喜欢萝卜。故选C。

5细节理解题。根据文章的内容Tommy’s mother likes yellow bananas, but the bananas are green,可知由于香蕉是绿色的,他们没有买,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】French and American doctors have done an operation (手术) together in which the doctors were outside the operating room. This kind of operation is known as robotic operation.

Doctor Marescaux did the operation in an office in New York City last month, while a sixty-eight-year-old woman patient was in a hospital in Strasbourg, France.

A doctor in Strasbourg got the patient ready. He placed medical tools and a small video camera in her stomach area. Doctor Marescaux in New York watched the patient on a video screen. Then he used the computer to send messages to the robot machine.

The robot moved the tools that cut the woman’s gallbladder (胆囊) away. The woman got well soon after the operation and left the hospital two days later.

Experts say the main problem with such a robotic operation is based on high-speed telecommunications (通讯系统) between the doctor and the robot. Technology must be able to send a doctor’s order to a robot to move the tool quickly.

Experts also say a successful robotic operation will improve an operation. For example, the robot can make such smaller movements than a person can. A robot machine can turn tools in ways that a doctor’s hand cannot.

Doctors say such a robotic operation will make safer and better operations in the future. They say it will improve doctor training. It will also mean that doctors could do an operation on people in dangerous places far away. And it could mean that people could have operations done by top doctors without having to travel to the city where the doctors work.

【1】The underlined phrase robotic operation” means ________.

A. a special kind of robot invented by doctors.

B.something done to mend a robot.

C.an operation done by French and American doctors.

D.an operation done far away with the help of a robot.

【2】We use the robot in the operation because _________.

A. it can send messages in a high speed.

B.even a top doctor can’t do the operation himself.

C.it can make the operation safer and better.

D.operations can be done without doctors.

【3】If we want to use the robot in the operation, we must solve the problem of ________.

A.top doctors

B. smaller movement

C. doctor training

D. high-speed telecommunications

【4】Which of the following is NOT right?

A.Robotic operation has been used in the USA.

B.Robotic operation is good for doctor training.

C.Experts speak highly of robotic operation.

D.The robot is used to watch the patient clearly.

【5】What’s the best title for this passage?

A.An Operation

B. Robotic Operation

C. How to do a Robotic Operation

D. The problems of a Robotic Operation

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网