题目内容

【题目】阅读材料,然后从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。
A
David walked down the street. All he wanted to do was to play basketball with Jim. But his mother told him to return his sister's books to the library on his way to Jim's house.
In his eyes, books and summertime just don't go together. He thought he had read a lot during the school year. And he had never set foot inside a public library. Today he'd just drop the books off in the outside return box, but it was locked. He had to go inside to return them.
David walked inside the building a few minutes before closing time. He put the books into the return box. After a quick drink of water and a short stop in the toilet, he'd be on his way to meet Jim. He walked out of the toilet. The library lights were turned off. He was locked --- in a library.
David tried to use the telephone, but he couldn't find one. As the sun began to set, he searched for a light and found a little one on the desk. He used a pencil to write a note on a big piece of paper. It read, “I'm locked inside. Please call for help.” He put it on the front door. Surely, someone passing by would see it. He then turned his attention to the library itself.
He was surprised to discover that this place was not so bad. Rows and rows of books! When he saw a book about Michael Jordan on the desk, he picked it up. He opened the book and began to read. He felt that being locked in the library didn't seem to be such a terrible thing.
(1)What did David's mother want him to do?
A.Play basketball with Jim.
B.Take a walk in the street.
C.Read books in the library.
D.Return his sister's books.
(2)David thought he had read a lot during ________.
A.a visit to Jim's
B.the school year
C.the closing time
D.the summertime
(3)David went inside the building because ________.
A.the sun began to set
B.he wanted to use the telephone
C.he needed to go to the toilet
D.the outside return box was locked
(4)Which of the following sentences could be added to the chart(图表)?

A.He searched for a light.
B.He put the books into the return box.
C.He had a quick drink of water.
D.He turned his attention to the library.
(5)David discovered that ________ after he was locked in the library.
A.he was very afraid of the dark.
B.he became interested in this place.
C.his mom was worried about him.
D.His friend became nervous about him.

【答案】
(1)D
(2)B
(3)D
(4)D
(5)B
【解析】本文叙述的是一向不喜欢光临图书馆的David,因为要帮妹妹还书,而被迫进入图书馆,因疏忽,他被锁在了里面。这次偶然的事件使David觉得泡图书馆并不是想象中那样一件糟糕的事。

(1)D,细节判断题。问题:David的妈妈想让他做什么?根据提问句子的主谓语内容“his mother”“wanted him to do”可以定位,本题答案在第一段,根据文中“But his mother told him to return his sister's books to the library on his way to Jim's house.”可知,正确答案为D。

(2)B,细节判断题。问题:David认为_____期间他已经读了很多的书。根据提问句子主句内容“David thought he had read a lot”可以定位,本题答案在第二段第二句。根据“He thought he had read a lot during the school year.”可知,正确答案为B。

(3)D,细节判断题。问题:David走进图书馆是因为_____。根据问题上句“David went inside the building”可以定位,本题答案在第二段。根据文中叙述“Today he'd just drop the books off in the outside return box, but it was locked. He had to go inside to return them.”(他只想把书放在外面的还书箱,但已经被锁上了,他不得不走进图书馆)可知,正确答案为D。

(4)D,综合判断题。问题:哪一个句子可以填入表格中两个句子之间?表格中上句“He wrote a note on a big piece of paper.”在第四段结尾,下句“He opened the book and began to read.”在第五段中间。而选项A. He searched for a light;B. He put the books into the return box.;C. He had a quick drink of water.;均发生在上句之前,只有D与文中“He then turned his attention to the library itself.”同义,因此,正确答案为D。

(5) B,主旨理解题。问题:在被锁在图书馆之后,David发现_____。被锁图书馆后,文中描述较多,故本题应从选项入手。A. he was very afraid of the dark.文中没有叙述;B. he became interested in this place.与文中“He was surprised to discover that this place was not so bad.”(他吃惊的发现这个地方并不坏)“He felt that being locked in the library didn't seem to be such a terrible thing.”(他感觉被锁在图书馆并不像是一件糟糕的事)。结合两句所表明的意思及David的行动可知,选项B与文章叙述相一致;C. his mom was worried about him文中没有叙述;D. His friend became nervous about him文中没有涉及。分析选项可知,正确答案为B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面材料, 从每题所给的A, B, C, D四个选项中选出最佳选项。(C )
A major development to self-driving cars may change the way we will drive in the future. Google, the leading company in self-driving technology, has changed its develop plan. It had driverless cars built by car factories, but now it will start building its own cars.
Google has started to build some kinds of experimental electric self- driving cars that look like a Smart car or Fiat 500. There is no steering wheel(方向盘), gas pedal or brake. The only things a human passenger controls are a red "e-stop" button (按钮) for fear stops and a start button. The car's only "friendly" face is designed to make it help people accept self-driving technology.
Google workers took part in a long experiment, in which they used self-driving cars for their usual travel to work. No accident happened, but Google's heads realized that depending on a human passenger to drive in an emergency(紧急情况) wouldn't work because they may be reading, working , or sleeping. Now the self-driving car drives by itself if the driver takes his hands off the wheel for over ten seconds.
Google recently announced that its cars had covered 700,000 miles of public roads, and they were now running in busy city streets. People who love self-driving cars say this will improve transport by making roads safer, cutting down accident, and making less pollution.
Of course, there's no need to look for parking at a crowded shopping mall. Instead, users could let their self-driving cars drop them off to park itself. A mother who took a test ride said that having the car would allow her more time to catch up with her son. The cars could also allow people who might not be able to drive to enjoy the hand-free driving. And drunk driving? Not a problem. It is very likely that by 2020, driverless cars will be common. Do you believe so?

(1)What is Google's plan about driverless cars?
A.It will have driverless cars built by car factories.
B.It will give up its plan to make driverless cars.
C.It will start building its own driverless cars.
D.It will help other companies to make cars.
(2)The second paragraph mainly describes about ____________.
A.Google self-driving cars
B.Smart car or Fiat 500
C.a red "e-stop" button
D.gas pedal or brake
(3)What advantage of self-driving cars is not mentioned?
A.They can start the engine by itself and make people's hands completely free.
B.They can help to solve air pollution and reduce car accident.
C.They can park by themselves and make mothers look after young kids easily.
D.They can help those disabled people to enjoy the driving.
(4)We can guess from the last paragraph that ______________.
A.self-driving cars are too expensive
B.there will be fewer self-driving cars
C.there will be more self-driving cars
D.the government will stop Google's plan

【题目】阅读短文,根据其内容,从A、B、C中选出最佳答案。
Froggie was a frog who never remembered where he had been.His biggest dream was to find the best pond to 1 in freely without worrying about water snakes,which were his natural enemies.One day,Froggie hopped(跳) to a kitchen and jumped into a pot full of hot water.Froggie felt the burning heat 2 hurried out of the water as fast as his legs could carry him."I almost 3 there!"Froggie thought.
A few days later,Froggie 4 back to the same kitchen,completely forgetting he had been there.He again hopped into the same pot.This time,the water inside was 5 .He 6 and thought,"There's no water snake trying to eat me and I can have this place all to myself ! "At that moment,Froggie knew it was his 7 pond. What he didn't know was that the water was warming up over a low heat.
After thirty 8 of swimming,Froggie felt the water was warmer but he regarded this as a nice surprise."This sure is the best place for swimming.I get to have a hot bath,too." 9 his comfortable bath,the water kept getting warmer and warmer.Froggie was so comfortable that he fell asleep.And he 10 woke up.
From Froggie's story,we can learn that people are blind to problems that slowly get worse over time.
(1)A.walk B.swim C.talk
(2)A.and B.but C.or
(3)A.slept B.fell C.died
(4)A.brought B.gave C.went
(5)A.hot B.cool C.my
(6)A.looked around B.looked back C.looked down
(7)A.fish B.dream C.swimming
(8)A.months B.days C.minutes
(9)A.During B.Before C.After
(10)A.soon B.often C.never

【题目】阅读下面短文,从短文后所给的A、B、C、D四个选项中选出能填入相应空白处的最佳选项。

A teenager lived with his father. He loved playing football and was a member of the school football team. He was always on the bench (替补席), but his 1 came to watch every match and encouraged him. The son 2 missed a practice, but he was far from a good player and was a bench warmer almost all through high school.
One day, the young man got a 3and he became silent after reading it. Then he said to the coach, “My father died this morning. Is it all right if I miss the 4 today?” The coach gently said, “Go back home, young man. And you don't need to come back to the game on Saturday.” There would be an important match on Saturday.
Saturday arrived, and the game was not going well. In the second half, when the team was two points behind, the young man 5 ran to the coach. The coach and his players were 6 to see him back. “Coach, please let me play. I must play today.” the young man insisted (坚持), and finally the coach 7. Before long, no one could believe their eyes. This little unknown was doing so well that 8could stop him. He ran, he passed, and he kicked like a star. His team won.
When the game was over, the coach said to the young man, “Kid, I can't believe it. You were fantastic! Tell me how you did it.” With tears in his eyes, the young man said, “Well, you know my dad died, but do you know my dad was 9? Dad came to all my games, but today was the 10 time he could see me play. I could feel his eyes on me, and I wanted to show him I can do it! ”
(1)A.mother B.father C.brother D.sister
(2)A.never B.often C.sometimes D.seldom
(3)A.picture B.book C.newspaper D.message
(4)A.trip B.exam C.practice D.show
(5)A.quietly B.Patiently C.happily D.excitedly
(6)A.afraid B.angry C.surprised D.nervous
(7)A.refused B.agreed C.replied D.cried
(8)A.anybody B.everybody C.somebody D.nobody
(9)A.deaf B.blind C.homeless D.poor
(10)A.first B.second C.third D.fourth

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网