题目内容
【题目】阅读短文,把方框中的五个句子分别放回到文中正确的位置上,以恢复文章的原貌。
A. However, some people insist that television is bad rather than good.
B. The major one is its influence on children.
C. As we all know that television is playing an important part in people's lives.
D. In a word, television has both advantages and disadvantages.
E. It also offers different kinds of programmes which are both attractive and exciting.
【1】 But recently, there is a discussion about whether television does good or harm.
Television keeps us learning more about the world. It can show us the latest news. 【2】 such as, drama series, chat shows and music shows and so on. It makes our lives more colorful.
【3】 They argue that it has brought about many serious problems. 【4】 Children are now so used to getting their information and entertainment from television. They don't have enough time to write and read on weekends. Even worse than that, silly ads and poor programmes may develop their bad habits, shape their view points badly and their minds might be destroyed.
【5】 Whatever influence it has, one point is certain, television in itself is neither good nor bad. It depends on how you choose it.
![]()
【答案】
【1】C
【2】E
【3】A
【4】B
【5】D
【解析】
这篇短文主要介绍了人们普遍认为,电视在人们的生活中扮演着重要的角色。但是,有一个热门的讨论是看电视是好还是坏。总之,电视既有优点也有缺点。它有什么作用,有一点是肯定的,电视的本身既不好也不坏。只是使用它的方法,决定了它对社会的价值。
【1】细节理解题。根据下文的句子“But recently, there is a discussion about whether television does good or harm.”但是最近,有一个关于电视是好是坏的讨论。可知,上文应该提到电视的作用。结合所给的选项可知,选择As we all know that television is playing an important part in people's lives. 众所周知,电视在人们的生活中扮演着重要的角色。符合语境。故选C。
【2】细节理解题。根据下文的句子“such as, drama series, chat shows and music shows and so on.”如戏剧系列、聊天节目、音乐节目等。可知,这是举例说明电视节目的内容,因此上文应该提到各种各样的电视节目。结合所给的选项可知,选择It also offers different kinds of programmes which are both attractive and exciting. 它还提供各种各样既吸引人又令人兴奋的节目。符合语境。故选E。
【3】细节理解题。根据下文的句子“They argue that it has brought about many serious problems.”他们认为这带来了许多严重的问题。可知,上文应该是说电视的坏处。结合所给的选项可知,选择However, some people insist that television is bad rather than good. 然而,有些人坚持认为电视是坏的而不是好的。符合语境。故选A。
【4】细节理解题。根据下文的句子“Children are now so used to getting their information and entertainment from television. They don't have enough time to write and read on weekends. Even worse than that, silly ads and poor programmes may develop their bad habits, shape their view points badly and their minds might be destroyed.”孩子们现在已经习惯了从电视上获取信息和娱乐。他们没有足够的时间在周末写和读。更糟糕的是,愚蠢的广告和糟糕的节目可能会培养他们的坏习惯,严重影响他们的观点,他们的思想可能会被摧毁。可知,这些都是对儿童的影响。结合所给的选项可知,选择The major one is its influence on children. 主要是它对儿童的影响。符合语境。故选B。
【5】细节理解题。根据下文的句子“Whatever influence it has, one point is certain, television in itself is neither good nor bad. It depends on how you choose it.”不管它有什么影响,有一点是肯定的,电视本身既不好也不坏。这取决于你如何选择它。可知,上文应该是对电视的客观评价。结合所给的选项可知,选择In a word, television has both advantages and disadvantages. 总之,电视既有优点也有缺点。符合语境。故选D。
【题目】 新学期开始,你就读的国际学校的学生社团又开始招募了。假设你是社团负责人,请根据以下内容和提示要求写一篇英语短文,为新同学介绍下列社团的情况(包括名称、活动内容及其目的)。
酷动者 Cool Players 每天运动一小时 观看比赛 强健身体 | 智读者 Smart Readers 读好书 写读书笔记 增长见识 |
好煮人 (Excelent Cooks) 设计健康菜单 学习做菜 过健康生活 | ? (请你补充) |
注意:1.词数80左右(文章开头己给出,不计入词数);
2.不得透露学校、班级、姓名等个人信息.
Clubs are calling
The new term is coming. For all our new students, I would like to introduce some of our clubs.