题目内容

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
As December comes to an end, you think about the new year and all the ways you want to improve your life. But as you start to write down your hopes for the new year, you think about the last year. You excitedly write down all the changes you are going to make, but by the end of January those ideas get lost in your busy life.
Here's a suggestion: Forget the too big, hard to achieve goals and just think about the small ones. “We often think that we have to do everything in big steps, even though it's so hard for us to reach it, said Robert Maurer, who recently wrote the book One Small Step Can Change Your Life. “What we try to do is to begin with such a small step that we can't find any excuse not to do it.”
“Kaizen”, a Japanese word, is used to mean to change behavior and attitudes. During World WarⅡ, American factory managers were able to increase productivity by trying small, continuous improvements instead of sudden changes. After the war, the idea was brought to a rebuilding Japan. It made Japan develop fast. The Japanese called it “Kaizen”, which means “improvement”.
Maurer studied the idea and did some experiments with it. “Kaizen” could possibly help people succeed in doing everything.
(1)Robert Maurer wrote a book to tell us ______.
A.we should do everything in big steps
B.how to change one's life with one small step
C.we should try a lot of sudden changes
D.how to find a small step without any excuse
(2)The underlined part “increase productivity” in the passage means “______”.
A.提高生产率
B.增加成本
C.增加出口量
D.提高待遇
(3)The writer of the passage suggests we should ______.
A.make changes at the end of the year
B.do few experiments with “Kaizen”
C.do things with hard to achieve goals
D.take a tiny step to achieve big goals
(4)Which of the following is TRUE from the passage?
A.You can achieve your goals if you are not too busy.
B.Robert Maurer studied “kaizen” and found it helpful.
C.You can't find any excuse not to reach a big goal.
D.“Kaizen” was brought to Japan during World WarⅡ.

【答案】
(1)B
(2)A
(3)D
(4)B
【解析】本文主要讲述了应忘记太大的、难以实现的目标,只想想小的目标,一步步地去实现它。
(1)B细节理解题。根据who recently wrote the book One Small Step Can Change Your Life(最近写了一本书《一小步可以改变你的生活》)可知,故选B
(2)A细节理解题。根据by trying small, continuous improvements instead of sudden changes(通过尝试一个小的、持续的进步来代替突然地改变)可知,选A
(3)D细节理解题。根据Forget the too big, hard-to-achieve goals and just think about the small ones(忘记太大的、难以实现的目标,只想想小的)可知,本题选D
(4)B细节理解题。根据Maurer studied the idea and did some experiments with it(莫勒学习了这个主意,然后做了一些实验)可知,本题选B

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网