题目内容
【题目】根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整
One summer night, on my way home from work, I decided to see a movie. I knew the theater would be air-conditioned and I couldn’t face my hot house.
Sitting in the theater, I had to look through the opening between the two tall heads in front of me. I had to keep c【1】 the angle (角度) every time she leaned (倾斜) over to talk to him, or he leaned over to kiss her. Why do Americans show such feelings in a public place?
I thought the movie would be good for my English, but it turned out (结果是) that it was an Italian movie. After about an hour, I d【2】 to give up seeing the movie and eat my popcorn, I’ve never u【3】 why they give you so much popcorn. It tasted pretty good, though.
After a while I heard no more of the romantic-sounding Italians. I just heard the s【4】 of the popcorn crunching (咀嚼声) between my teeth.. My thoughts started to wander (漫游). I remembered when I was in South Korea, I often used to watch Kojak on TV. He spoke perfect Korean—I was r【5】amazed. He seemed like a good friend to me u【6】I saw him again in New York, speaking perfect English instead of Korean. He didn’t even have a Korean accent (口音) and I f【7】like I had been cheated.
When our family moved to the United States six years ago, none of us spoke any English. Since we had begun to learn a few words, my mother suggested that we all would speak English at home. Everyone agreed, but our house became very q【8】 and we all seemed to avoid each other. We sat at the dinner table in s【9】, preferring not to speak the difficult language. Mother tried to say something in English, but it came out all w【10】 and we all burst into (爆发) laughter and decided to forget it! We have been speaking Korean at home ever since
【答案】
【1】changing
【2】decided
【3】understood
【4】sound
【5】really
【6】until
【7】felt
【8】quiet
【9】silence
【10】wrong
【解析】
本文是一篇记叙文,记叙了在夏天的一个晚上,作者决定去看一部英语电影,可以提高自己的英语水平,可是演的是意大利电影,作者只有放弃了。六年前作者的一家人搬到美国,作者的妈妈建议在家都说英语,吃饭时大家都很沉默。
【1】句意:每次她弯腰和他说话,或者他弯腰吻她,我都得不断改变角度。结合she leaned (倾斜) over to talk to him, or he leaned over to kiss her. 每次她弯腰和他说话,或者他弯腰吻她。可知,我都得不断改变角度。再结合首字母提示可知,填:change。keep doing sth. 不断做某事。所以答案为:changing。
【2】句意:大约一小时后,我决定放弃看电影,吃我的爆米花。根据后面的句子give up seeing the movie and eat my popcorn放弃看电影,吃我的爆米花。再结合首字母提示可知,填:decide。语境是:决定放弃看电影。本文属于故事阅读,因此用一般过去时。故答案为:decided。
【3】句意:我不明白他们为什么给你那么多爆米花。结合why they give you so much popcorn他们为什么给你那么多爆米花。再结合首字母提示可知,填:understand。可知,我不明白他们为什么给你那么多爆米花。本题是含有never的句子,因此用现在完成时。故答案为:understood。
【4】句意:我只能听到咀嚼爆米花的声音。结合the popcorn crunching (咀嚼声) between my teeth可知,听到咀嚼爆米花的声音,再结合首字母提示可知,填:sound。the sound of the popcorn crunching咀嚼爆米花的声音。所以答案为:sound。
【5】句意:他说的韩语很好——我真的很惊讶。结合首字母提示可知,填:real。amazed“吃惊的”,形容词,因此前面用副词来修饰。real的副词为really。所以答案为:really。
【6】句意:他在我看来是个好朋友,直到我在纽约再次见到他,他说的是完美的英语而不是韩语。句子I saw him again in New York我在纽约再次见到他。结合首字母提示和语境可知,填:until。本句话是一个由until引导的时间状语从句。所以答案为:until。
【7】句意:他甚至没有韩国口音,我觉得自己被骗了。结合首字母提示和语境可知,填:feel。feel like“有……的感觉”。本题是由and连接的并列句,前后的时态一致。所以答案为:felt。
【8】句意:大家都同意,但我们的房子变得很安静,我们似乎都避开了对方。根据When our family moved to the United States six years ago, none of us spoke any English. 当我们的家人六年前搬到美国时,我们都不会说英语。我妈妈建议我们都在家说英语。因为不会说英语,大家都不说。因此才导致了房子变得很安静。所以答案为:quiet。
【9】句意:我们静静地坐在餐桌旁,宁愿不说难懂的语言。结合首字母提示和语境可知,填:silence。in silence “保持沉默”,结合短文的语境:我妈妈建议我们都在家说英语。因为不会说英语,大家都不说。因此在吃饭时,都保持沉默。故答案为:silence。
【10】句意:妈妈想用英语说点什么,但结果全错了,我们都爆发出笑声,决定忘掉它!根据we all burst into (爆发) laughter and decided to forget it! 我们都爆发出笑声,决定忘掉它!可以推知妈妈的英语都说错了。再结合首字母提示可知,填:wrong。所以答案为:wrong。
【题目】I have lived in France for nine years, but I cannot walk down the street without being recognized(认出) as an Englishman from 50 metres away before I open my mouth. Why?
In France, the quickest way to recognize an Englishman is that he'll be the one with the belly(肚子) and the shirt hanging out. Englishmen often wear shapeless black T-shirts, either too big or too small. However. Frenchmen are more formal in dressing. Their T-shirts have collars(领子). Shorts have buttons and zips rather than drawstrings(拉绳). Shoes look expensive.
Englishmen think of lunchtime as 1 p.m. but for Frenchmen it is 12 o'clock, one hour earlier. This may explain the sad looks if an Englishman arrives at a local restaurant at 1:30 p.m. At that time most restaurants don't have waiters. All the cooking and serving may be done by the boss and his wife. When you are shown to your table, just sit there and wait. Don't wave your hands to the waiters. Englishmen think guests should do something to make the waiters pay attention to them. But in France some bread and water will come first, then the waiters will take your order according to the rhythm(节奏) of the restaurant. Have enough patience!
Some 【1】 betweenEnglishmenandFrenchmen | ||
Frenchmen | Englishmen | |
Dressing | wearT-shirtswithcollars wearshortswithbuttonsandzips wearshoeswhich 【2】much | wearT-shirtswhichareshapeless wearshortsmostlywithdrawstrings wearshoeswhichmaybecheap |
Lunch | havelunchatnoon followtherhythmoftherestaurant | havelunchatorafter1pm dosomethingtoattractthe 【3】 attention |
Conclusion | Englishmenwear【4】 formalclothesthanFrenchmen. Englishmencan’tbe 【5】 enoughformealswhileFrenchmencan. | |