题目内容
【题目】根据对短文理解,选择答案。
B
American school students usually go to school on foot, or on the school bus. Some students ride their bikes to school.
In the middle school, students usually take classes for six hours a day. They study English, math, history, science, PE, music and art.
School begins at half past eight in the morning. At noon, students have lunch at school. After lunch, they go to their classes. School is over at about 4 o'clock. Most students often watch TV and do homework after supper.
On weekends, American school students go to the church, do shopping, visit grandparents or go to the park with parents.
American school children don't have too much homework. But they watch TV too much. Some even watch TV three to five hours a day. It's bad for health. So their parents worry about it. They play games, do sports or do reading with kids to take their kids away from TV.
(1)How long do American middle school students study at school?
A.Six classes a day
B.Six hours a day
C.Three to five hours a day
D.Three to six hours a day
(2)American school students have________ at noon in school.
A.a short rest
B.a good rest
C.no rest
D.a bad rest
(3)American parents are worried because their kids___________.
A.watch TV too much every day
B.have no rest time in school
C.have too much homework
D.take fewer classes every day
(4)American parents do lots of things to _________.
A.help their kids with their homework
B.help their kids to keep healthy
C.look after their kids at home
D.stop kids watching TV too much
(5)The passage tells us___________.
A.American kids watch TV too much
B.Something about American school life
C.American students go to the church
D.American students' school subjects
【答案】
(1)B
(2)A
(3)A
(4)D
(5)B
【解析】美国的学生在学校的生活是怎么过的,读了这篇文章你就知道了。
(1)细节理解。根据第二段In the middle school, students usually take classes for six hours a day.可知学生通常在学习上6个小时的课。故选B。
(2)推理判断。根据第三段At noon, students have lunch at school. After lunch, they go to their classes.学生中午在学校吃午饭,然后继续上课,所以他们有短暂的午餐休息。故选A。
(3)细节理解,根据最后一段Some even watch TV three to five hours a day. It's bad for health. So their parents worry about it.有些孩子每天看电视长达4、5个小时,所以他们的父母很担心他们。故选A。
(4)推理判断。A.帮助孩子们做作业;B.帮助孩子保持健康;C.在家照看孩子;D.阻止孩子看太多电视。根据最后一一句话可知父母跟孩子们一起玩游戏,做运动或读书,是为了把孩子们带离电视。故选D。
(5)主旨大意。本文介绍美国学生在学校和放学以后的生活。A.美国的孩子看电视太多;B.关于美国学校生活的事情;C.美国学生去教堂;D. 美国学生的学习科目。因此选B。
【题目】根据句意, 用所给动词的适当形式填空。
read, rise, not be drop, make |
(1)Our geography teacher told us the sun in the east.
(2)Many people think it is the best time English in the morning.
(3)Look! Tom with his friends a snowman. How happy they are!
(4)The weather report says that there snowstorms in North-east China tomorrow.
(5)The temperature to minus five degrees yesterday in his hometown.
【题目】The Healthy Habits Survey shows that only about one third of American seniors(老年人) have correct habits. Here are some findings and experts’ advice.
1. How many times did you brush your teeth yesterday? Finding: About 33% of seniors brush their teeth only once a day. Step: Remove(去除) the 300 types of bacteria(细菌) in your mouth each morning with a battery-operated toothbrush. Brush gently for 2 minutes, at least twice a day. 2. How many times did you wash your hands or take a shower yesterday? Finding: Seniors, on average, take a shower fewer than 3 days a week. And nearly 30% wash their hands only 4 times a day一only half of the number that doctors advised. Step: We touch our faces around 3000 times a day一often inviting germs (病菌) to enter our mouth, nose, and eyes. Use toilet paper to keep your hand from touching the door handle. And, most important, wash your hands often with hot running water and soap for 20 seconds. 3. How often do you think about fighting germs? Finding: Seniors are not fighting germs as well as they should. Step: Know about germs clearly. Do you know it is not your toilet but your kitchen sponge(海绵)that can carry more germs than anything else? To kill these germs, keep your sponge in the microwave for 10 seconds. |
根据短文内容,选择正确答案。
【1】According to the survey, we can know about________ of American seniors have correct habits.
A. one second B. two thirds
C. one third D. one fourth
【2】How long should people brush their teeth gently?
A. One minute. B. Two minutes.
C. Three minutes. D. Four minutes.
【3】Doctors suggest that people should wash their hands________.
A. twice a day B. three times a day
C. four times a day D. eight times a day
【4】What is found out about American seniors?
A. All of them have good habits.
B. All of them brush their teeth once a day.
C. They all take a shower every day.
D. They aren’t fighting germs better than expected.
【5】Which of the following is true according to the text?
A. There are only 200 types of bacteria in the mouth.
B. We touch our faces four times a day.
C. We should wash our hands with cold water.
D. A kitchen sponge can carry more germs than a toilet.
【题目】读下面一段短文,根据短文内容,用方框中所给词的正确形式填空,使短文完整、正确,并把答案写在答题卡(纸)的相应位置(每个词只能用一次)。 (5分)
be success interest well-known consider |
Be sure to see this exhibition at the Lido Gallery. Amy Kim is 【1】 to be one of the 【2】 Chinese photographers in the world today, and some of her most famous photos 【3】 on display in this exhibition. She really has something for everyone. There are many great photos of the countryside. The few city photos are less 【4】 . I see the same things every day and they don’t 【5】 me as much. But this show comes from a world-class photographer. Whatever you do, don’t miss the exhibition.