题目内容
【题目】China is very famous(著名的) for its food in the world. There are many kinds of foods in China. They're Cantonese(广东的) food,Sichuan food,Shanghai food,Hunan food and so on. And I like Sichuan food best.
Now,Sichuan food is very popular. There are many Sichuan food restaurants all over the country. Sichuan food is very hot(辣的),but people love it. In some famous Sichuan food restaurants,you can see many people waiting there. Now in Beijing,there are more and more Sichuan food restaurants.
【1】【1】How many kinds of foods are mentioned(提及) in the passage?
A. Only one. B. Two. C. Three. D. Four.
【2】【2】The writer likes ________ best.
A. Cantonese food B. Sichuan food
C. Shanghai food D. Hunan food
【3】【3】Now,________ is very popular.
A. Sichuan food B. Cantonese food
C. Sweet(甜的) food D. Shanghai food
【4】【4】There are many Sichuan food restaurants ________.
A. only in Sichuan B. only in Beijing
C. only in big cities D. all over China
【5】【5】Why are there many people waiting in some Sichuan food restaurants?
A. Because they are hungry.
B. Because the food there is very cheap.
C. Because the restaurants are very small.
D. Because these restaurants are famous for their food.
【答案】
【1】【1】D
【2】【2】B
【3】【3】A
【4】【4】D
【5】【5】D
【解析】
【1】【1】理解归纳题,通读全文语句理解可知。
【2】【2】细节理解题,根据文中语句“And I like Sichuan food best.”理解可知。
【3】【3】细节理解题,根据文中语句“Now, Sichuan food is very popular.”理解可知。
【4】【4】细节理解题,根据文中语句“There are many Sichuan food restaurants all over the country.”理解可知。
【5】【5】细节理解题,根据文中语句“Sichuan food is very hot(辣的), but people love it.”理解可知。
【题目】任务型阅读,根据短文内容完成表格所缺信息,每空一词。
Watch Out!
Most of us do not think that our homes are dangerous places, but they are!
Every year in Britain almost 4,000 people die in accidents in the home. Three million people go to hospital each year because of accidents in the home. Children under the age of five and older people are most likely to have an accident at home. Falls are the most common accidents, which can cause serious injury(伤害) for people of all ages, but many other accidents can also happen in your home.
Here are some tips for keeping your away from danger.
Avoid(避免) falls by making sure stairways are bright and tidy.
Don’t climb on chairs to change light bulbs. Use a ladder(梯子).
Make sure that you have smoke alarms(警报器) in your home and test them every month.
Make sure everyone in your family knows how to get out of the house when there is a fire.
Avoid burns and scalds(烫伤), especially to children, by making sure that they cannot reach hot pans.
Reduce(减少) falls by quickly cleaning up anything after people dropped them.
Keep all the medicine out of sight and out of the reach of children.
Stop children burning themselves in the bath. Always run cold water in first. Then let in hot water.
Don’t take electrical appliances(家用电器) into the bathroom. You could kill yourself.
Can you think of any other danger in your home?
Current(目前的) situation | It’s easier for children under the 【1】 of 5 and older people to have an accident at home. |
【2】 of danger | Tips for keeping 【3】 at home |
【4】 | Make sure stairways are bright and tidy. |
Don’t climb on chairs; Use a ladder. | |
【5】 up anything quickly after people dropped them. | |
Fires | Have a smoke alarm and 【6】 it every month. |
Know how to get out of the house when there is a fire. | |
Burns and scalds | Keep 【7】 away from the kitchen. |
Run cold water in 【8】 hot water when having a bath. | |
Be poisoned | Keep the medicine out of 【9】 and out of the reach of children. |
Electrical shock | Don’t take electrical appliances into the 【10】. |
【题目】假如你是高杰,请根据以下表格提示,给你的美国笔友戴夫(Dave)写一封电子邮件,向他介绍你的两位好朋友的上学方式、所需时间等情况。
姓名 | 彼得(Peter) | 里克(Rick) |
距离 | 约2千米 | 约10千米 |
方式 | 骑自行车 | 乘公共汽车 |
时间 | 约15分钟 | 约30分钟 |
要求:60词左右,可适当发挥。电子邮件的格式已给出,不计入总词数。
Dear Dave,
________________________________________
________________________________________
________________________________________
________________________________________
________________________________________
Yours,
Gao Jie