题目内容
【题目】阅读理解
Jenny's apartment building is in the centre of the town. Jenny is very happy there because the building is in a very convenient(便利的)place.
Across from the building, there's a laundromat(自助洗衣店), a bank, and a post office. Next to the building, there's a drug store and a restaurant, there are two gas stations(加油站).
There is a lot of noise near Jenny's apartment building, because there are lots of cars on the street, and there are a lot of people walking on the sidewalk all day and all night.
Jenny isn't very upset(心烦意乱的)about the noise, though. Her building is in the centre of the town. It's a very busy place, but for Jenny, it's a very convenient place to live in.
(1)Jenny's apartment building is______.
A.in the post office
B.near a dirty place
C.in the centre of city
D.in the town
(2)______is/are across from her building.
A.A bank
B.A post office
C.A laundromat
D.All of the above
(3)There is a drug store ______ the building.
A.on
B.next to
C.under
D.in
(4)Why does Jenny like her apartment building? Because it's______.
A.convenient
B.busy
C.beautiful
D.upset
(5)Which is TRUE according to this passage?
A.There is no noise near her building.
B.There are no people on the sidewalk at night.
C.Jenny is happy to live in the town.
D.There are three gas stations near her building.
【答案】
(1)D
(2)D
(3)B
(4)A
(5)C
【解析】(1) 事实细节题。由文章第一句话“Jenny's apartment building is in the centre of the town. ”可知该题选D。
(2)事实细节题。由第二段的“Across from the building, there’s a laundromat, a bank, and a post office. ”可知该题选D。
(3)事实细节题。由第二段的“Next to the building, there's a drug store and a restaurant, . . . ”可知该题选B。
(4)推理判断题。由文章最后一句话“It's a very busy place, but for Jenny, it's a very convenient place to live in. ”可知珍妮的住处是一个非常便利的地方, 所以珍妮喜欢它。故选A。
(5)推理判断题。由第三段的“There is a lot of noise near Jenny's apartment building, . . . ”可知A项错误; 由第三段的“. . . there are a lot of people walking on the sidewalk all day and all night. ”可知B项错误; 由第二段的“. . . there are two gas stations. ”可知D项错误。故选C。