题目内容

【题目】用方框中所给词填空,完成短文。

one,flew,planet,time,far,that,first,million,winter,size

According to our guidebook,Uranus(天王星)was the first 1 to be discovered with a telescope.It is 2,871 2 kilometres from the sun.This is twice as 3 as the planet Saturn(土星)is from the sun.Uranus is four times the 4 of the earth,but smaller than Saturn,and it is so far away 5 we can't see what it looks like.Only 6 spacecraft has been to Uranus.It was Voyager 2,in 1986.As Voyager 2 7 close to Uranus,the world saw the 8 picture of this faraway planet.The world saw a blue planet made of gas.

Summer on Uranus lasts for 42 years.During this time it is 9 on the other side of the planet.The sun shines on each side for 42 years at a 10 as it goes around the sun.

【答案】

1planet

2million

3far

4size

5that

6one

7flew

8first

9winter

10time

【解析】

文章大意:短文主要介绍了天王星是第一颗被望远镜发现的行星及其在天空的位置,并通过对其拍摄图片进行进一步的研究。

1句意:根据参考,天王星是第一颗被望远镜发现的行星。

根据常识可知,天王星是行星,故答案为planet

2句意:它离太阳2871000000公里。

根据天文学检测到的数据可知,是2871000000公里,故答案为million

3句意:这是土星离太阳的两倍远。

根据句意可知,空处的词应是形容词far;它在as…as中间,所以要用原级,故答案为far

4句意:天王星是地球大小的四倍,但是比土星小。

根据句意和常识可知,空处的词是名词“大小、尺码”,故答案为size

5句意:它是那么远以至于我们看不到它是什么样子。

根据句意可知,后面的句子“我们看不到它是什么样子”是前面句子“它是那么远”的结果 再结合前面so的提示,空处的词应是that,构成so…that…引导的结果状语从句,故答案为that

6句意:仅有一个航天器去过天王星。

根据后句It was Voyager 2,in 1986. 1986年它是旅行者2号可知,是“一个”,故答案为one

7句意:当旅行者2号飞近天王星的时候,世人看到了这个遥远星球的第一张图片。

根据常识可知,航天器是“飞”近天王星,故答案为flew

8句意:当旅行者2号飞近天王星的时候,世人看到了这个遥远星球的第一张图片。

根据上句Only ___6___ spacecraft has been to Uranus. 仅有一个航天器去过天王星可知,拍摄到的第一张图片,故答案为first

9句意:在这段时间里,这个行星的另一边是冬天。

根据天文学知识可知,故答案为winter

10句意:当天王星围绕着太阳转时,太阳每次照射一边42年。

at a time每次、依次,固定搭配,故答案为time

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
On a rainy day in late August my family and I set out on a new trip. We traveled by car to Girdwood along the Turnagain Arm and were lucky enough to see Beluga whales on the way.
We parked at the Hotel Alyeska. We then traveled by van(小型货车) to the Portage station where we got on the train that would take us to the Spencer Glacier Whistle Stop. It was a 20~25-minute train ride to Spencer Glacier where we got off the train and took a van to the lake.
We went across the lake in the kayaks. It is about 1.5 miles across the lake to the face of the glacier(冰川). It was an experience to boat among the icebergs and to see the face of the glacier get closer and closer?
We were excited to begin our hike on the glacier. It was such a thrill walking on the glacier. It rained most of the day but it was still such a beautiful trip in a lifetime experience. After about two hours on the glacier we headed back to the kayaks. The guide took some pictures before we started back across the lake.
We were tired as it was an active day but we were also excited about the amazing trip we had at Spencer Glacier! Rain or shine, it is a journey I would love to do every year!
(1)How did the writer get to the Spencer Glacier Whistle Stop?
A.By car.
B.By van.
C.By train.
D.On foot.
(2)What did the writer see on the way to Girdwood?
A.Beluga whales.
B.The lake.
C.The glacier.
D.The kayaks.
(3)How did the writer feel about the trip?
A.Tired and bored.
B.Tired and excited.
C.Relaxed and interested.
D.Relaxed and surprised.
(4)From the passage, we can guess the kayak is a kind of .
A.bike
B.car
C.van
D.boat

【题目】阅读理解
Mrs. Weeks was reading a newspaper story to her class. The story said: Were you ever in a hospital when you were small? How did you feel? The doctors in Children's Hospital are asking for money for children's toys. Some children in the hospital must stay in bed for many weeks, so toys are needed to keep these sick children happy and quiet. Money for them can be sent to the hospital.
After Mrs. Weeks read the story, she said, “This story gave me an idea.”
“You want us to bring some money for the toys.”“We could bring some of our own toys for the children in the hospital." said the boys and girls one after another.
“Well, your ideas would be nice,” Mrs. Weeks said, “but mine is different.”
“We could make some toys,” shouted one of them.
Mrs. Weeks smiled. “Do you think you could make toys?” she asked.
“Yes, yes,” the whole class answered.
“Great! Let's begin to make toys tomorrow, said Mrs. Weeks.
On Saturday afternoon, Mrs. Weeks took the children to the hospital with the toys made by her students. The children in the hospital felt very happy to see the toys. The children in the class felt happy, too.
(1)What was the first newspaper story mainly about?
A.Sick children in Children's Hospital.
B.Doctors in Children's Hospital.
C.Mrs. Weeks and her students.
D.Toys made by the boys and girls.
(2)What “idea” did Mrs. Weeks have in mind?
A.Ask the class to give some money to the children in the hospital.
B.Ask the class to send some of their own toys to the children in the hospital.
C.Let the class make some toys themselves and give them to the children in the hospital.
D.Tell the class to go to see the children in the hospital.
(3)At first, the doctors in Children's Hospital wanted to __________ the sick children.
A.give some money to
B.make some toys for
C.get money to buy toys for
D.borrow some toys for
(4)What Mrs. Weeks really wanted to do is to __________ .
A.let everyone know her class
B.save some money for toys
C.make herself famous
D.teach the pupils to do things themselves and be helpful to others

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网