题目内容

---My daughter seldom has breakfast.

---It’s ________unhealthy habit. Breakfast is very important to health.

A. a B. an C. the

B 【解析】句意:——我女儿很少吃早饭。——那是一个不健康的习惯,早饭对健康非常重要。根据不定冠词a/an一个,表示泛指,a用于辅音音素开头的单词前,an用于元音音素开头的单词前;定冠词the1这个,那个,通常用于特指;故选B
练习册系列答案
相关题目

Twenty years ago my company sent me back to school for further education. So I went back to school three years after graduating from college.

I was a little bit nervous, so I tried to prepare myself the best I could. I bought all my textbooks before the classes started. Then I went to the school the week before and found exactly where my classroom was. I packed my bag full of books and left early on the morning of the class to be sure that I got there on time.

We all crowded into the classroom and the professor introduced himself to the class. He wrote his contact information on the blackboard and told us to write it down. I was just opening up my bag to get out a notebook when I realized that I didn’t have one. I searched through my bag for a piece of paper, but I had none.

I asked the student seated at the desk next to me, “Excuse me, could I borrow a piece of paper, please?” He looked at me a little strangely, but gave me several pieces.

I was so embarrassed. Here I was on my first day of class and I had not even brought any paper with me. I opened my bag again to get out a pen to write down the teacher’s contact information. No pen. I got the attention of the student next to me again. “Excuse me, could I borrow a pen, please?”

1.When did the writer graduate from college?

A. In 1995. B. In 1989. C. In 2006. D. In 2009.

2.What is the right order for the following events?

①The professor introduced himself to the class.

②I borrowed a piece of paper from my classmate.

③I found exactly where my classroom was.

④I bought all my textbooks.

A. ③①②④ B. ③②④① C. ④①③② D. ④③①②

1.A 2.D 【解析】文章大意:20年前,我的公司把我送回学校继续深造,所以我在大学毕业三年后回到了学校。我有点紧张,所以我尽力做好准备。上课前我买了所有的课本,然后一周前我去了学校,找到了我的教室。开始上课那天,我把书包装满了书,早早就出发,以确保准时到达学校。教授向全班作了自我介绍,他把他的联系方式写在黑板上,让我们记下来。我准备拿出笔记本记下来时发现没带,然后想拿出一张纸记,但...

Every night in Jinan University in Guangahou, a group of students plays diabolo(空竹) as a crowd watches on in amazement.

Chen Zhelun,25,a malaysian-chinese started the diabolo club, which helps to increase the popularity of this traditional Chinese game. He is one of many students expressing their interest in the country's cultural heritage(遗产) by starting clubs.

The diabolo, which came from China, is popular among Chinese living in Malaysia.

“We played diabolo from primary school onward. I thought I could find someone to

play with in China, but only a few students knew about it. So I started a club to develop

it.” says Chen

To Chena surprise, the old game has interested a huge crowd-more than 1,000 students have joined the club.

“It keeps your body strong and it's fun, "says Chet

prefer quieter activities. Every weekend, one classroom in Shenzhen University is alwayscrowded, but it's unusually silent. The members of Lanting Calligraphy Club are writing Chinese characterswith traditional brushes

Fan Dongling, 21, a student in Shenzhen University, says it's a shame that young people no longer enjoythe beauty of Chinese characters.

Although her club is quiet, Fan says it keeps members healthy, mentally and physically

Stiva

Christmas or Valentines Day, but they seldom pay attention to traditional ones, "says Kong Yanquan, 21, astudent in Guangxi University.

As head of the traditional Chinese local operas club, Kong plans to put modern elements(元素)intotraditional culture to get students to join his club

I think it's everyones duty to save and develop china's traditional culture among young people, "he says.

1.The passage is organized by giving three .

A. examples B. tasks C. lessons D. speeches

2.The underlined word“Tt" in Paragraph6 refers to(指代)

A. watching diabolo shows B. playing diabolo

C. talking about old games D. going to primary school

3.It can be learned from the passage that Fan Dongling

A. comes from Malaysia B. is good at local operas

C. loves quiet activities D. is interested in sports

4.Kong Yanquan advises young people to

A. practice writing Chinese characters B. celebrate Western festivals

C. pay attention to traditional culture D. make friends with the elders

1.A 2.B 3.C 4.C 【解析】这篇短文通过三个具体的事例给我们介绍了几个大学的学生们通过创办俱乐部的形式,宣扬中国传统文化。 1.主旨大意题。根据文意和文章结构可知,这篇短文介绍了三所大学里面的学生用开办俱乐部的形式来宣扬中国的传统文化,第一个是暨南大学的空竹俱乐部;第二个是深圳大学的书法俱乐部;还有一个是广西大学的中国地方戏曲俱乐部。因此文章是用举例的形式...

Where can you learn about the cultural relies(文物)of our country? You may visit mu seums or read books, but now a CCTV show may give you a more fun way to learn about them.

The show is called National Treasure, it has 10 episodes (集) it shows 27treasures from 9 museums across China. In order to make ancient culture relics come alive, the show uses different ways to explain the story history and culture behind them.

Although it's a show about old relics, it looks modern and technical(技术的),An IMAX-sized LED sired screen on the stage shows the treasures in detail.

The treasures are presented(呈现) by National treasure keepers(守护者), both famous people and common people. Instead of just telling the stories and history behind the treasures, the show invites famous actors to be national treasures keepers, And they act out, this stories on the stage. The actors even use the funny words to make their performances interesting and alive. For example, on the show, actor wang Kai played Emperor Qianlong TV viewers loved his performances.

While telling the stories behind the treasures, National treasure keepers also tell their own stories. For example, an old man named Qiu Qingnian is good at making natural paints for repairing ancient paintings. For many years he has been looking for mines(矿) deep inside mountains. On the TV program, he shows TV viewers how to make natural paints.

The show has become widely popular with its interesting plots(情节), good performances and funny words. It has promoted (推广)ancient cultural relics and has encouraged more people to visit museums.

1.The show National Treasure was produced to___________.

A. look for national treasure keepers

B. make ancient cultural relics come alive

C. show the modern technology

D. invite some famous actors to act out

2.From the passage, we can learn something about the show National Treasure Except ________.

A. actors good performances B. the stories with interesting plots

C. Qiu Qingnian's memes D. the history and culture behind

3.What column(专栏)in a magazine might the passage come from?

A. Health B. History and culture C. Sports D. Science and technology

4.The writer's main purpose of writing the passage is__________

A. to tell us what national treasure keepers do

B. to explain why National Treasure is popular

C. to teach us the ways of making natural paints

D. to introduce the TV show National Treasure

1.B 2.C 3.B 4.D 【解析】试题本文介绍了中央电视台制作的纪录片《国宝》,该剧以其有趣的情节、精彩的表演和滑稽的文字而广受欢迎,同时促进了古代文物的发展,鼓励更多的人参观博物馆。 1.题意:纪录片《国宝》是为 而制作的。考查细节理解题。根据In order to make ancient culture relics come alive, the sho...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网