题目内容

【题目】 Mobile phone has become a problem for middle schools. Some middle schools in Australia have banned students from carrying mobile phones during school hours.

Mobile phone use among children has become a problem for the school this year. Several children have got mobile phones as Christmas gifts, and more students will want them.

Mary Bluett, an official said mobile phone’s use is a distraction (分心的事) to students during school hours and it also gives teachers so much trouble in their classrooms. Teachers were also saying that sometimes students might use phone messages to cheat during exams. She said some schools had tried to ban mobile phones. Some parents felt unhappy because they couldn’t get in touch with their children.

Many teachers said students should not have mobile phones at school, but if there was a good reason, they could leave their phones at school office. They also said there were many reasons why the students should not have mobile phones at school: they were easy to lose and were a distraction from studies.

Many people say that they understand why parents would want their children to have phones, but they think schools should let the students know when they can use their mobile phones.

1Some middle schools in Australia have banned students from carrying mobile phones ________.

A.because they are studentsB.when they are free

C.when they are at schoolD.because they are children

2We know from the passage that some children get mobile phones from ________.

A.the makers and sellersB.the passer-by and strangers

C.their parents and friendsD.some mobile phone users

3What does the underlined word “cheat” mean in the passage?

A.聊天B.作弊C.查询D.核对

4Some parents felt unhappy because they couldn’t ________ during school hours.

A.use their mobile phonesB.leave their mobile phones at school office

C.help the teachers with their workD.get in touch with their children

5The passage tells us that________.

A.students shouldn’t have mobile phones at school except for some special reasons

B.it is impossible to ban students from using mobile phone at school

C.some parents felt unhappy because they couldn’t use their phones at school

D.parents should teach their children how to use mobile phones during school hours

【答案】

1C

2C

3B

4D

5A

【解析】

本文是一篇议论文,主要讲述了手机现如今在学校中成为了一个问题,澳大利亚的一些中学已经禁止学生在校期间携带手机,许多老师说孩子们在校期间不应该使用手机,如果有特殊的原因,他们可以将手机留在学校的办公室里。

1细节理解题。根据原文"Some middle schools in Australia have banned students from carrying mobile phones during school hours"可知,澳大利亚的一些中学已经禁止学生在校期间携带手机。故答案为C

2细节理解题。根据原文"Several children have got mobile phones as Christmas giftsand more students will want them"可知,一些孩子得到了手机作为圣诞礼物,更多的学生也想要。所以可推出他们从父母和朋友那里得到手机。故答案为C

3词义猜测题。根据文中“Teachers were also saying that sometimes students might use phone messages to cheat during exams.” 老师们还说,有时学生在考试时可能会用手机短信作弊。可知,在文章中加下划线的“cheat”是“作弊”的意思,故答案为B

4细节理解题。根据原文"Some parents felt unhappy because they couldn't get in touch with their children"可知,一些父母感到不开心的原因是因为他们不能和他们的孩子取得联系。故答案为D

5主旨大意题。根据全文内容知,本文主要讲述了学生在校期间不应该有手机,但是如果有一个好的理由,他们可以把电话留在学校的办公室里。故答案为A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Are you shy? If you are, you are not alone. In fact, about 50 percent of people are shy. Almost 80 percent of people feel shy at some point in their lives. Now, scientists have some interesting ideas about why people are shy. Scientists say 15 to 20 percent of babies behave shyly. These babies are a little quieter and more watchful (警惕的) than other babies. Interestingly, these shy babies usually have shy parents. As a result, scientists believe some shyness is genetic (遗传的).

Family size may be another factor. Scientists at Harvard University found 66 percent of shy children had older brothers and sisters. These children were often bullied (欺侮) by their brothers and sisters. Therefore, they became shy. However, children with no brothers or sisters can be shy as well. Growing up alone, they often play by themselves. It’s hard for them to develop social skills as children from big families.

You may also be shy because of your birthplace. In Japan, most people are shy. But in Israel (以色列), only one third of people are. Why? One scientist says they treat failure differently. In Japan, when people fail, they blame (责备) themselves. In Israel, people often blame other things, such as family, friends, or bad luck.

For shy people, it can be difficult to make friends, speak in class, and even get a good job. But scientists say you can overcome your shyness. They suggest trying new things and talking with others more.

1What is the story mainly about?

A.Happiness.B.Shyness.C.Loneliness.D.Kindness.

2How many people feel shy at some point in their lives?

A.80 percent of people.B.50 percent of people.

C.15 to 20 percent pf people.D.6 percent of people.

3According to the story, what factors may result in shyness?

A.Genes, friends and birthplace.B.Genes, family size and birthplace.

C.Family size, friends and failure.D.Family size, birthplace and education.

4What suggestion do scientists give to shy people?

A.Blame their failure on others.B.Try to find out why they are shy.

C.Stay away from other shy people.D.Try new things and talk more.

5What can we infer from the story?

A.Most babies are born shy.B.If you are shy now, you will be shy forever.

C.Many shy children have older brothers and sisters.D.Shyness doesn’t influence people’s lives.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网