题目内容

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
We can't remember clearly since when we started to take our mobiles to a dinner table.This happens a lot,especially when we eat out.Once a dish comes,instead of lifting our chopsticks,we take out our mobiles and click.Later,we post the photos onto Weibo or Wechat, waiting to be“ liked”. Then we check our mobiles from time to time during the meal,to see whether we get “liked” or not.We just cannot leave our mobiles for only a meal.
Does that sound familiar to you?Do you do that often?If not,how do you feel when others do that when having dinner with you?
A recent study suggests that what we are used to doing is not so good.Spending time taking photos of food makes the food less pleasant.To test this,some researchers did an experiment.Some people were asked to take photos before they could enjoy food.As a result,it showed that the more photos they took,_________.So,why not stop taking photos and just enjoy the food in front of you?
Besides the scientific result,there are also some other bad influences of taking photos of food before meals.After posting the photos onto the Internet,one will not be able to control himself and check his mobile many times.“Does everyone like my photos?I hope a lot of people like them!” It seems that your mobile secretly calls your name all the time,even when you are with real people.
So,next time you go out to have dinner with your family or friends,how about not taking photos of food?Let the food be delicious as it is and share your life with people around you.Trust me,it will be a wonderful time.
(1)From the passage,what happens a lot at the dinner table nowadays?
A.People talk about their Weibo or WeChat.
B.People learn from each other how to cook dishes.
C.People like taking photos with friends or families.
D.People take photos of food and post them before eating.
(2)Which of the following can be put in the _____in Paragraph 3?
A.the less cheerful they became
B.the less delicious the food seemed to them
C.the more interested they were in the food
D.the more“ liked” they got on Weibo or Wechat
(3)What does the fourth paragraph talk about?
A.The reasons for checking your mobiles.
B.The ways of posting the photos onto the Internet.
C.The tips (提示)of making others like your photos on the Weibo.
D.Some other bad influences of taking photos of food before meals.
(4)Which of the following is the writer's opinion?
A.We take out our mobiles and click when a dish comes.
B.We check our mobiles from time to time during the meal.
C.Spending time taking photos of food makes the food less pleasant.
D.Some people were asked to take photos before they could enjoy food.
(5)What can we learn from the passage?
A.Take photos of food in order to have a wonderful life.
B.Take photos of delicious food and share them with others.
C.Remember to have dinner with our family and friends at home.
D.Enjoy the life with people around us instead of taking photos of food.

【答案】
(1)D
(2)B
(3)D
(4)C
(5)D
【解析】文章大意:本篇文章讲述了现在常见的社会现象﹣﹣在吃饭前拿手机拍照“消毒”,拍完照片放在网络上,而且不时地看手机,想着别人会不会喜欢自己的美食照片,会有多少人点赞.专家认为这种行为是不好的。一方面花时间拍照,食物也许没那么好吃;另一方面,眼前的人会忽视,因为拍照片的人就像被手机不停地“呼唤”,看有多少人点赞.专家呼吁,让食物美味如初,享受与眼前人的相聚时刻。
(1)细节理解题。从原文第一句We can't remember clearly since when we started to take our mobiles to a dinner table.以及整个文章的讲述可知,人们在吃饭前,给食物拍照,之后发走,故选D。
(2)细节理解题。As a result,it showed that the more photos they took,________.从关键词as a result以及前面的句子Spending time taking photos of food makes the food less pleasant.可知,拍过多的照片,食物似乎变得越不好吃了。故选B。
(3)内容归纳题。找到本段中心句Besides the scientific result,there are also some other bad influences of taking photos of food before meals.可知,全段是谈论吃饭前拍照的一些其他的坏的影响,故选D。
(4)推测作者观点题。题目的关键词是opinion(观点),而ABD选项都是现象的描述,并非观点,故选C。
(5)主旨归纳题。根据本文最后一句Let the food be delicious as it is and share your life with people around you.Trust me,it will be a wonderful time.可知作者的写作目的﹣﹣享受与眼前人一起的生活,而不是饭前拍照.Enjoy the life with people around us instead of taking photos of food.故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择最恰当的答案
The koala is unique (独特的) to Australia and is an important symbol of the country. The koala is found in open eucalypt (桉树) forests in south-east Queensland. Even if it is called koala bear, this animal has nothing to do with the actual bear. Koalas have thick fur and large cars.

Their broad, flat nose makes them look cute, similar to teddy bears. In fact koalas aren't cute. They have sharp teeth and very sharp claws (爪)! Koalas are marsupials (有袋类). This means the mother carries her baby in a pocket while it develops, similar to a kangaroo. The baby koala lives in its mother's pocket for the first six months of its life.
The name “koala” comes from a native Australian word that means “no drink”. The koalas get almost all their water from the eucalyptus leaves they eat. That's where they get their food too.
Koalas eat only eucalyptus leaves. The eucalyptus trees are where the koalas live, it's also where they sleep. Koalas sleep about nineteen hours a day!
Why do they sleep so much? Some people think it's because they're lazy. But koalas aren't lazy. They sleep so much because there isn't much nutrition (营养) in eucalyptus leaves. Koalas store hardly any fat, so they must save their energy. One way to do this is to move slowly and sleep a lot. After a day of sleeping they like to move around and eat just after sunset. They live alone most of the time. Koalas are very protective of their trees. If a koala sees another koala eating in its favorite tree, it might tell the other koala to leave by “barking” at it. Koalas do “talk” to each other.

Besides barks, the males make a deep grunting (呼噜的) sound.
The mothers and babies talk in soft clicking sounds. If they get scared they may scream like a baby. The koala is also an excellent swimmer.
They are able to cross rivers to escape from heavy flooding (泛滥).
(1)Koalas mainly live in .
A.Singapore
B.India
C.Australia
D.New Zealand
(2)According to the article, how are koalas and kangaroos alike?
A.They both have thick fur.
B.They both have sharp teeth.
C.They both eat eucalyptus leaves.
D.They both carry their young in a pocket.
(3)The word “koala” comes from a word that means .
A.no drink
B.moving slowly
C.large ears
D.barking loudly
(4)Why do koalas spend most of their time sleeping?
A.To escape from natural enemies.
B.They get tired from playing so much.
C.Their food does not give them much energy.
D.To protect themselves from the sun.
(5)If an adult koala screams like a baby, it may get .
A.worried
B.frightened
C.hungry
D.sleepy
(6)The koala can .
A.run very fast
B.jump very high
C.wake most of the time
D.swim very well

【题目】阅读下面信息,用恰当的词完成下面的短文,每空一词。
Square dancing has been popular for quite a few years. Its lovers believe it is good for elderly people's health But in recent years, it has many haters as well. They think too loud music or dancing too late into night influences people's life. Should square dancing be supported or limited? Here are opinions from two groups of people.

For

Square dancing is a helpful way for elderly people to stay fit.
Square dancing has become an important socializing opportunity() for those parents whose grown children have left to start their own families.
If governments provide large places where people can dance a bit far from living blocks, most of the complaints will go away.

Against

Square dancing in public may not be acceptable to all elderly people. Some of them hate the noise caused by such kind of dancing.
Square dancing is something that elderly people themselves invented. They just want to be left by themselves to do what they like.
There are some other healthier ways to exercise for people from different age groups and with different health .situations. Square dancing is not a good idea for everyone.

Square dancing has been a hot topic in daily life. People have been discussing it should be supported or limited. Lovers believe it can help elderly people stay healthy. Those parents who live can communicate with others while dancing. If people are with large places by governments and they can dance a bit far away from living blocks, few neighbours will complain. Haters say the noise caused by square dancing is the main why they are against it. They think square dancers just do what they like to do without others' feelings. And square dancing.is not the only good way for all people to exercise.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网