题目内容
【题目】 Free Sweets in His Taxi to Delight and Heal(治愈)
Mansoor Khalid, a 37-year-old electrical engineer from Pakistan, has been driving a yellow taxi in New York City since 1996. In 2010, his son, Saad, was born with a heart disease. Every time Mr. Khalid visited him in the hospital after his day shift(轮班), he would bring much _________ to drink during nights to take care of his son. He even gave some to the doctors and nurses there, who called him "coffee man".
Last April, Saad died at 18 months old. Although Mr. Khalid was so sad, he had to _________ to work. After his son's death, he got into the habit of buying some sweets for his passengers, which nearly cost him $300 every month.
From his experience in the hospital with his son, Mr. Khalid learned that giving to others could at least _________ his feeling of loss, if not heal it.
"I'd like to buy something for people; I feel _________," Mr. Khalid said. "When you give something from your hand, someone gives a smile to you in return.”
Since then, he has become famous on the Internet. His kind behavior _________ a lot of customers, with more pickups from fans who send their positions to him on Twitter or Facebook.
But he doesn't expect the 13,000 other yellow taxis to do the same. The $300 a month Mr. Khalid spends on candy would _________ help many people to support their families for a time. Actually, it is not a small sum.
"If you think about it, you will _________ why he does it, after all, you don't get that sort of kindness very often." said Juan Miranda, who drives Mr. Khalid's taxi during the nights.
"Everybody is sometimes unhappy and stressed. Living in New York City is not very easy, so when passengers see all the candies, chocolates, they will cheer up in a short time," Mr. Khalid explained. "Some people even start crying with _________."
【1】A.coffeeB.teaC.juiceD.milk
【2】A.learnB.agreeC.forgetD.return
【3】A.getB.hideC.increaseD.express
【4】A.upsetB.boredC.goodD.thankful
【5】A.attractsB.preventsC.refusesD.educates
【6】A.simplyB.naturallyC.differentlyD.probably
【7】A.promiseB.explainC.wonderD.discover
【8】A.imaginationB.happinessC.sadnessD.disappointment
【答案】
【1】A
【2】D
【3】B
【4】C
【5】A
【6】D
【7】C
【8】B
【解析】
本文主要讲述Mansoor Khalid的孩子因为先天性心脏病去世,从此以后他每个月都要花费300美元买一些糖果安慰那些乘客。在这个过程中Mansoor Khalid和乘客都收获了开心与幸福。
【1】句意:为了照顾儿子,他晚上会带很多咖啡来喝。
coffee咖啡;tea茶;juice果汁;milk牛奶。根据“who called him "coffee man"”可知,他会在照顾儿子的时候带很多咖啡来喝。故选A。
【2】句意:尽管哈立德先生很伤心,他还是得回去工作。
learn 学习;agree同意;forget忘记;return返回。根据语意可知,尽管哈立德先生很伤心,他还是得返回工作岗位继续工作。“return to”返回,回到。故选D。
【3】句意:哈立德先生明白如果不能治愈失去的感觉,那么给予他人至少可以掩盖这种感觉。
get得到;hide隐藏;increase增加;express表达。根据语意可知,如果不能治愈失去孩子这种悲伤的感觉,那么可以通过其他方式来掩藏这种感觉。故选hide符合语境。故选B。
【4】句意:我想要给人们买些东西,这种感觉很好。
upset悲伤的;bored厌烦的;good好的;thankful感激的。根据“When you give something from your hand, someone gives a smile to you in return”可知,给予他人,收获微笑这种感觉对哈立德先生来说很好。故选C。
【5】句意:他的善举吸引了很多顾客。
attracts吸引;prevents阻止;refuses拒绝;educates教育。根据“with more pickups from fans who send their positions to him on Twitter or Facebook”可知,哈立德先生的善举吸引了很多的顾客。故选A。
【6】句意:哈立德每月花在糖果上的300美元可能会帮助很多人暂时养家糊口。
simply简单地;naturally自然地;differently不同地;probably可能地。根据“Actually, it is not a small sum”可知,哈立德先生没有买糖果的钱是一笔不小的数目,可能够许多人维持生活。故选probably符合语境。故选D。
【7】句意:如果你想一想,你会想他为什么这么做,毕竟你不经常得到那种好意。
promise承诺;explain解释;wonder猜想,想知道;discover发现。根据语意可知,因为我们并不经常得到这样的善意,所以不免会想知道哈立德先生为什么会这么做。故选C。
【8】句意:有些人甚至开始幸福地哭了。
imagination想象;happiness幸福;sadness悲伤;disappointment失望。根据“Everybody is sometimes unhappy and stressed…they will cheer up in a short time”可知,在纽约生活的人们并不容易,所以当他们乘车的时候看到了糖果巧克力肯定会感到非常开心幸福。故选B。
【题目】 Robots seem to be getting cleverer and cleverer. Here are four examples.
Budge ●He was created by Robert Hunt. ●With two wheels and a little basket, he can carry things for you while you’re at the shops. |
Faro ●He was made by Anorak Toshiba. ●He is used for cheering up the patients. He can also look after the patients. He can learn a name and even show feelings such as surprise, happiness and sadness. |
Rover ●He was created by a team at Sydney University. ●He is used to make cows move together from a field to a dairy(牛奶场). |
Simon ●He was developed by the Georgia Institute of Technology. ●He is used for cleaning. ●In tests, he could tell whether someone was paying attention to him or not. |
【1】We can learn from the passage that Faro .
A.can tell whether others pay attention to him
B.was created by Robert Hunt
C.can help cows produce more milk
D.is mainly used in hospitals
【2】What can Simon do according to the passage?
A.Show feelings.B.Clean offices.
C.Move cows.D.Learn names.
【3】Where does the passage probably come from?
A.A health report.B.A tourist map.
C.A science magazine.D.A medical dictionary.