题目内容

【题目】 Free Sweets in His Taxi to Delight and Heal(治愈)

Mansoor Khalid, a 37-year-old electrical engineer from Pakistan, has been driving a yellow taxi in New York City since 1996. In 2010, his son, Saad, was born with a heart disease. Every time Mr. Khalid visited him in the hospital after his day shift(轮班), he would bring much _________ to drink during nights to take care of his son. He even gave some to the doctors and nurses there, who called him "coffee man".

Last April, Saad died at 18 months old. Although Mr. Khalid was so sad, he had to _________ to work. After his son's death, he got into the habit of buying some sweets for his passengers, which nearly cost him $300 every month.

From his experience in the hospital with his son, Mr. Khalid learned that giving to others could at least _________ his feeling of loss, if not heal it.

"I'd like to buy something for people; I feel _________," Mr. Khalid said. "When you give something from your hand, someone gives a smile to you in return.”

Since then, he has become famous on the Internet. His kind behavior _________ a lot of customers, with more pickups from fans who send their positions to him on Twitter or Facebook.

But he doesn't expect the 13,000 other yellow taxis to do the same. The $300 a month Mr. Khalid spends on candy would _________ help many people to support their families for a time. Actually, it is not a small sum.

"If you think about it, you will _________ why he does it, after all, you don't get that sort of kindness very often." said Juan Miranda, who drives Mr. Khalid's taxi during the nights.

"Everybody is sometimes unhappy and stressed. Living in New York City is not very easy, so when passengers see all the candies, chocolates, they will cheer up in a short time," Mr. Khalid explained. "Some people even start crying with _________."

1A.coffeeB.teaC.juiceD.milk

2A.learnB.agreeC.forgetD.return

3A.getB.hideC.increaseD.express

4A.upsetB.boredC.goodD.thankful

5A.attractsB.preventsC.refusesD.educates

6A.simplyB.naturallyC.differentlyD.probably

7A.promiseB.explainC.wonderD.discover

8A.imaginationB.happinessC.sadnessD.disappointment

【答案】

1A

2D

3B

4C

5A

6D

7C

8B

【解析】

本文主要讲述Mansoor Khalid的孩子因为先天性心脏病去世,从此以后他每个月都要花费300美元买一些糖果安慰那些乘客。在这个过程中Mansoor Khalid和乘客都收获了开心与幸福。

1句意:为了照顾儿子,他晚上会带很多咖啡来喝。

coffee咖啡;tea茶;juice果汁;milk牛奶。根据“who called him "coffee man"”可知,他会在照顾儿子的时候带很多咖啡来喝。故选A

2句意:尽管哈立德先生很伤心,他还是得回去工作。

learn 学习;agree同意;forget忘记;return返回。根据语意可知,尽管哈立德先生很伤心,他还是得返回工作岗位继续工作。“return to”返回,回到。故选D

3句意:哈立德先生明白如果不能治愈失去的感觉,那么给予他人至少可以掩盖这种感觉。

get得到;hide隐藏;increase增加;express表达。根据语意可知,如果不能治愈失去孩子这种悲伤的感觉,那么可以通过其他方式来掩藏这种感觉。故选hide符合语境。故选B

4句意:我想要给人们买些东西,这种感觉很好。

upset悲伤的;bored厌烦的;good好的;thankful感激的。根据“When you give something from your hand, someone gives a smile to you in return”可知,给予他人,收获微笑这种感觉对哈立德先生来说很好。故选C

5句意:他的善举吸引了很多顾客。

attracts吸引;prevents阻止;refuses拒绝;educates教育。根据“with more pickups from fans who send their positions to him on Twitter or Facebook”可知,哈立德先生的善举吸引了很多的顾客。故选A

6句意:哈立德每月花在糖果上的300美元可能会帮助很多人暂时养家糊口。

simply简单地;naturally自然地;differently不同地;probably可能地。根据“Actually, it is not a small sum”可知,哈立德先生没有买糖果的钱是一笔不小的数目,可能够许多人维持生活。故选probably符合语境。故选D

7句意:如果你想一想,你会想他为什么这么做,毕竟你不经常得到那种好意。

promise承诺;explain解释;wonder猜想,想知道;discover发现。根据语意可知,因为我们并不经常得到这样的善意,所以不免会想知道哈立德先生为什么会这么做。故选C

8句意:有些人甚至开始幸福地哭了。

imagination想象;happiness幸福;sadness悲伤;disappointment失望。根据“Everybody is sometimes unhappy and stressedthey will cheer up in a short time”可知,在纽约生活的人们并不容易,所以当他们乘车的时候看到了糖果巧克力肯定会感到非常开心幸福。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,从题中所给的 ABCD四个选项中选出一个最佳选项。

Jack worked as a manager(经理)in a big company. He was hard-working. He was so busy that he sometimes took work home to do.

One day, Jack had to prepare for a meeting. So he took some work home to complete. While he was working, his 5-year-old son, Tim, came to talk to him every few minutes. He had to stop working and he couldn’t focus. After several such breaks, Jack got an idea. He found that there was a map of the world in the evening paper. He showed the map to Tim. Then he cut it into pieces and told Tim to put the map together again. He thought this would keep Tim busy for a long time and he could complete his work. However, in about 4 minutes Tim excitedly told Jack he had finished the task. Jack was surprised and asked the boy how he had done it so quickly. Tim said, “There was a picture of a man on the other side of the newspaper. So I just turned it over and put the man together. When I got the man right. The world was right.”

1Jack worked ____________.

A.in a bankB.in a hospitalC.in a big companyD.on a farm

2One day, Jack took some work home to complete because____________.

A.he was very lazyB.he was sleepy

C.he had to play with his sonD.he had to prepare for a meeting

3The Chinese meaning of the underlined word “focus” in the passage is____________.

A.集中注意力B.焦点、重点C.调整焦距D.拼地图

4It took Tim about____________ minutes to put the map together again.

A.7B.4C.5D.6

5Which of the following statements is TRUE according to the passage?

A.Tim is 10 years old.B.Jack gave Tim a book.

C.Jack worked hard.D.Tim knew the map of the world very well.

【题目】阅读表达

A TV programme has become popular in China recently. It has made people all over China become interested in writing Chinese characters(汉字).

The increasing use of computers and smart phones has left most young people hardly able to write by hand. Many of them are even unable to remember the 10,000 characters used in daily life without electronic(电子的)help.

CCTV started the Chinese Character Dictation Competition to improve people's handwriting skills. Contestants(参与者)on the show were school pupils, but it was found that 70%of adults in the audience were unable to remember how to write the word “chan chu”.

Because computers allow people to type characters simply by entering pinyin,they don't need to remember how to write them.” The keyboard age has had a big influence on the handwriting of Chinese characters, “said Guan Zhengwen,who designed and directed the show.

He added that he hoped to encourage people to keep it alive as an art form.

Hao Mingjian,an editor(编辑)of a magazine,putting his heart into Chinese characters,said,“Leaning Chinese characters goes on throughout your life .If you stop using them for a long time,it is very likely that you will forget them.”

1Which TV programme is mainly talked about in this passage?(in no more than 5 words

_____________________________________________________.

2What makes most young people stop writing Chinese characters by hand?(in no more than 8 words

_____________________________________________________.

3Who could take part in the competition?(in no more than 2 words

_____________________________________________________.

4Why did the writer mention the word “chan chu” in Paragraph 3?(in no more than 7 words

_____________________________________________________.

5What must we to prevent us from forgetting Chinese characters?(in no more than 5 words

______________________________________________________.

【题目】 Escaping () from a fire is a serious matter. Knowing what to do during a fire can save your life. It is important to know the ways you can use and show them to everyone in the family, for example, you can use stairways, roofs and fire escapes, but no lifts. From the lower floors of buildings, to escape through windows is possible. The second floor window is usually not very high from the ground. It is safer to jump a short way than to stay in a burning building. Windows are also useful while you are waiting for help.

Here are some tips on how to stay safe in earthquakes. Stay inside and cover. Duck and get under a desk or table, or stand in a corner or under a doorway. Cover your head and neck with your arms. Stay in your seat if in a cinema or a theater. Get below the level of the back of the seat and cover your head and neck with your arms. Try to stay away from kitchens, where there are often many objects that might fall or get hurt.

It is necessary for all to keep the traffic rules in mind and obey them strictly. When one crosses the street, he should take the cross walk(斑马线), underground passage or pedestrian overpass (人行天桥). Keep riding on the right side of the road. When the red light is on, please stop and wait until the green light is on.

根据短文内容,选出最佳选项。

1You can try to escape a fire through the following ways except _____________.

A.fire escapesB.liftsC.roofsD.stairways

2According to the first passage, windows are _______________.

A.one of the ways of escaping from a fireB.useful in putting out a fire

C.the only way of escaping from a fireD.of no use when a fire breaks out

3The main idea of the second paragraph is_____________.

A.covering your head and neck with your armsB.how to protect yourself in an earthquake

C.advice for dangerous situationsD.how to stay calm in an earthquake

4The underlined word duck in the passage “means______________.

A.a water bird with short legsB.some kind of meat for eating

C.lower your head and body very quicklyD.walk like a duck

5Which is the correct behavior according to the last paragraph?

A.You’d better play and ride on the road.

B.When the green light is on, please wait.

C.When one crosses the street, one must take the crosswalk

D.You should keep the traffic rules in mind and obey them strictly.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网