题目内容

【题目】More than 700 years ago, Scotland was fighting with England. The King of England wanted to control Scotland. He had a strong army so it was difficult for the Scots to fight. They lost many times. King Robert of Scotland had to run from the English army.

One rainy day, King Robert lay in a cave (洞穴). He thought that he was not good enough to be a king. He was so worried that he didn’t even see a spider near him. He looked up when he saw the spider climbing. It was trying to climb up to its web at the top of the cave but it fell down.

“How sad!” thought King Robert. “The spider is like me. It’s not strong enough.” He watched while the spider tried again. It fell down a second time. “Be careful little spider, or you might die,” he said. “Life is so hard. You’ll never get back to your web.”

But the spider tried again and again. King Robert watched while it slowly climbed back to its web. After an hour, the spider got to the web. “You are such a great spider,” he said. “If you can keep trying, I can too. I must carry on fighting. I won’t let the English win.”

Then his army grew strong and they stopped the English army successfully.

1____had a stronger army

A. Scotland B. English C. Ireland D. Wales

2Who was the king of Scotland at that time?

A. King Robert B. King Henry C. King James D. King Charles

3How long did the spider spend reaching its web?

A. 30 minutes B. 40 minutes C. 50 minutes D. 60 minutes

4What encouraged the king to keep trying?

A. His army B. His parents C. A spider D. The king of England.

【答案】

1B

2A

3D

4C

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述苏格兰国王与英格兰国王大战时遭遇困难,最后苏格兰领导人在蜘蛛身上找到了动力,最后成功打败英格兰军队。

1细节理解题。根据The King of England wanted to control Scotland. He had a strong army so it was difficult for the Scots to fight可知,英格兰有很强的军队,故选B。

2细节理解题。根据King Robert of Scotland had to run from the English army可知,罗伯特是苏格兰的国王,故选A。

3细节理解题。根据After an hour, the spider got to the web可知,蜘蛛花了一个小时的时间到达网上,故选D。

4细节理解题。根据You are such a great spider,” he said. “If you can keep trying, I can too. I must carry on fighting可知,蜘蛛鼓舞他继续努力,故选C。

细节理解题是考试时经常考查的一个题型。做细节理解题时,首先要先读题干,划题干中的关键词,再根据关键词定位至文中即可找到正确答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】“Are you listening, Simon?” Simon’s teacher asked.

Simon smiled and shook his head. He hardly listened or tried hard in class. “I was talking to Susan,” he said lazily. “One of these days, if you listen, you’ll learn something.”Mrs. Jacobs said. She tried to make him listen to her every day, but he never stopped talking.

That evening, Simon started to feel a little bit sick. By his bedtime snack, his throat really hurt. He had ice cream and hot chocolate to make his throat feel better. The next morning, when he opened his mouth to say “Good morning”, nothing came out. Simon’s mother looked at him, “Honey, you’ve lost your voice.”

“Can I stay home?” He tried to ask, but words didn’t come out.

Instead, his mother said he was good enough to go to school, even if he couldn’t talk.When he got to school, he kept quiet all day long.

Simon sat in class, bored because he couldn’t talk. He watched them talk to each other. He decided to try to listen to his teacher.

You know what? It wasn’t that bad. He could do his homework that night. It gave him extra TV time and game time because his work was all done. The next day, even though his voice was coming back, he stayed quiet again. The third day, he could talk fine, but he didn’t. He listened and raised his hand to speak.

What a difference that day made!

1Which of the following can NOT describe Simon from the beginning of the story?

A. A good student. B. A lazy student.

C. A student who doesn’t try hard. D. A student who talks too much.

2What did Mrs. Jacobs hope?

A. That Simon would finish schools. B. That Simon would get sick.

C. That Simon would listen to her. D. That Simon would bring her an apple.

3What happened to Simon the next day?

A. He lost his dog. B. His mother got sick.

C. He argued with his friends. D. He lost his voice.

4What did Simon finally try when he couldn’t talk?

A. He tried sleeping. B. He tried eating.

C. He tried listening. D. He tried to get out of class.

5What did Simon learn in the end?

A. He learned that Mrs. Jacobs was an awful teacher.

B. He learned that you could learn things if you listen.

C. He learned that his friends hated him.

D. He learned that he didn’t like school.

【题目】Animal cafes are popular in major cities all over the world. These animal cafes offer unforgettable experiences with the world's cutest baristas ( 咖啡师) . Ms. Bunny Cafe in Tokyo, Japan

This is a rabbit cafe located in Tokyo. Unlike the other cafes, you cannot make your reservation (预定) ahead of time, so you might have to wait for a table. This cafe also offers the unique opportunity to take one of the rabbits for a walk around the neighborhood.

Cafe Chat L'Heureux in Montreal, Canada

Featuring a dozen cats, this is a great place to play with cats and even do a little shopping for your pet back home. In addition to food and drink, the cafe also sells a variety of products that your cat might appreciate. The cafe itself is warm and is sure to please both the humans and their cats.

Dog Cafe in Los Angeles, California

Here the cafe experience is about more than just scheduling in some face time with friendly dogs; it's also about changing the way dogs are adopted. The Dog Cafe is part shelter and part animal cafe, offering an experience for visitors to connect with rescue dogs, help socialize them, and maybe even take one home. Meow Parlour in New York, New York

In New York, you'll find one of the best and cleanest cat cafes in Chinatown at Meow Parlour. This cafe not only offers plenty of snacks for you and the cats, it also puts on special events like yoga and Bingo night. And it has special hours for families with children when the staff can pay extra attention to the cats and the kids.

1Ms. Bunny Cafe in Tokyo allows customers to .

A. bring their own food B. book a seat in advance

C. play with pets at home D. take a pet to the street

2What can we know about Cafe Chat L ' Heureux in Montreal?

A. It provides no snacks or coffee.

B. It welcomes both customers and cats.

C. No one is allowed to feed cats here.

D. You can buy yourself some clothes here.

3Dog Cafe in Los Angeles may attract people who .

A. wish to raise a pet

B. have an interest in cats

C. want to do some exercises

D. want to play with kids

4In which cafe can you join some themed activities?

A. Ms. Bunny Cafe in Tokyo.

B. Cafe Chat L ' Heureux in Montreal .

C. Meow Parlour in New York .

D. Dog Cafe in Los Angeles.

5What's the author's purpose of writing this text ?

A. To introduce some cute animals.

B. To list some of the world's best baristas.

C. To advertise some nice shopping places.

D. To recommend visitors some animal cafes.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网