题目内容
【题目】 What might life be like if you looked very different from others? Most of us are lucky to be born with “normal” faces. But the movie Wonder (《奇迹男孩》) shows us that there is no such things as being normal and that beauty is more than skin-deep.
Based on a bestselling novel, the movie is about a boy named Auggie. He has a facial deformity (面部畸形). He has spent most of his life being home-schooled. But as he enters middle school, his parents decide to send him to a private school. There, Auggie must deal with some unfriendly classmates and learn to accept himself as he is.
In the United States, most kids are taught that it is OK to be different. People don’t look down upon being special. But some kids have difficulty accepting this. It is easy to play tricks on someone who is different, especially if you have your own problems to deal with. This is another central theme from the movie ---- even the kids who laugh at Auggie have their own personal struggles.
As Auggie’s classmates get know him better, they come to find that he’s a nice kid with a great sense of humor. They start to change their attitude to him. In real life, it may take longer to see such changes happen. But if we give people a chance, their hearts and minds may change in the end.
【1】Which is NOT true about Auggie according to the writer?
A. He has a facial deformity.
B. He has been home-schooled for many years.
C. His family sends him to a private school.
D. He always becomes sad because of others’ attitude.
【2】We can tell that Auggie’s school life is ________at the very beginning.
A. happyB. hardC. excitingD. normal
【3】Some kids laugh at Auggie because they________.
A. have a sense of humorB. accept his difference
C. have difficulty accepting different peopleD. want to be home-schooled as well
【答案】
【1】D
【2】B
【3】C
【解析】
本文是一篇应用文,介绍了电影《奇迹男孩》以及从中得到的启示。
【1】原文:根据作者的说法,关于奥吉的情况哪一项是不正确的?A.他有面部畸形。B.他在家接受了多年的教育。C.他的家人将他送到私立学校。D.他总是因为别人的态度而变得悲伤。原文He has a facial deformity(他有面部畸形)说明A正确。原文He has spent most of his life being home-schooled.(他大部分时间都在家中接受教育。)说明B正确。原文But as he enters middle school, his parents decide to send him to a private school.(但当他进入中学时,他的父母决定将他送到私立学校。)说明C正确。选项D无依据,不正确,故选D。
【2】原文:我们可以说,奥吉的学校生活一开始就是艰难的。A.快乐的;B.艰难的;C.激动人心的;D.正常的。原文There, Auggie must deal with some unfriendly classmates and learn to accept himself as he is.(在那里,奥吉必须与一些不友好的同学打交道并学会接受自己。)说明开始的校园生活很艰难,故选B。
【3】原文:有些孩子因为难以接受不同的人而嘲笑奥吉。A.有幽默感;B.接受他的不同;C.难以接受不同的人;D.也想在家接受教育。原文In the United States, most kids are taught that it is OK to be different……But some kids have difficulty accepting this.(在美国,大多数孩子都被告知可以与众不同。…..但是有些孩子很难接受这个。)说明了孩子嘲笑奥吉的原因,故选C。