题目内容

【题目】 What might life be like if you looked very different from others? Most of us are lucky to be born with “normal” faces. But the movie Wonder (《奇迹男孩》) shows us that there is no such things as being normal and that beauty is more than skin-deep.

Based on a bestselling novel, the movie is about a boy named Auggie. He has a facial deformity (面部畸形). He has spent most of his life being home-schooled. But as he enters middle school, his parents decide to send him to a private school. There, Auggie must deal with some unfriendly classmates and learn to accept himself as he is.

In the United States, most kids are taught that it is OK to be different. People don’t look down upon being special. But some kids have difficulty accepting this. It is easy to play tricks on someone who is different, especially if you have your own problems to deal with. This is another central theme from the movie ---- even the kids who laugh at Auggie have their own personal struggles.

As Auggie’s classmates get know him better, they come to find that he’s a nice kid with a great sense of humor. They start to change their attitude to him. In real life, it may take longer to see such changes happen. But if we give people a chance, their hearts and minds may change in the end.

1Which is NOT true about Auggie according to the writer?

A. He has a facial deformity.

B. He has been home-schooled for many years.

C. His family sends him to a private school.

D. He always becomes sad because of others’ attitude.

2We can tell that Auggie’s school life is ________at the very beginning.

A. happyB. hardC. excitingD. normal

3Some kids laugh at Auggie because they________.

A. have a sense of humorB. accept his difference

C. have difficulty accepting different peopleD. want to be home-schooled as well

【答案】

1D

2B

3C

【解析】

本文是一篇应用文,介绍了电影《奇迹男孩》以及从中得到的启示。

1原文:根据作者的说法,关于奥吉的情况哪一项是不正确的?A.他有面部畸形。B.他在家接受了多年的教育。C.他的家人将他送到私立学校。D.他总是因为别人的态度而变得悲伤。原文He has a facial deformity(他有面部畸形)说明A正确。原文He has spent most of his life being home-schooled.(他大部分时间都在家中接受教育。)说明B正确。原文But as he enters middle school, his parents decide to send him to a private school.(但当他进入中学时,他的父母决定将他送到私立学校。)说明C正确。选项D无依据,不正确,故选D

2原文:我们可以说,奥吉的学校生活一开始就是艰难的。A.快乐的;B.艰难的;C.激动人心的;D.正常的。原文There, Auggie must deal with some unfriendly classmates and learn to accept himself as he is.(在那里,奥吉必须与一些不友好的同学打交道并学会接受自己。)说明开始的校园生活很艰难,故选B

3原文:有些孩子因为难以接受不同的人而嘲笑奥吉。A.有幽默感;B.接受他的不同;C.难以接受不同的人;D.也想在家接受教育。原文In the United States, most kids are taught that it is OK to be different……But some kids have difficulty accepting this.(在美国,大多数孩子都被告知可以与众不同。…..但是有些孩子很难接受这个。)说明了孩子嘲笑奥吉的原因,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Studies have shown that a good night’s rest helps us stay healthy, both mentally (精神上) and physically. Dr. Michael Twery, an expert (专家) on the science of sleep and sleep disorders, says, “Getting a good night’s sleep is important for learning because it stores the training and learning exercises into our long-term memory while we’re sleeping 7 to 8 hours. And then the next morning, our mind is better prepared to perform.”

But what about getting some rest during the middle of the day? Does napping (sleeping for a short time) also help our brain work better? If it is really helpful, then how long can a proper nap last?

Napping can help babies and young children learn better. Also, it can stop older people suffering (遭受) from memory loss. Some people have sleep problems at night, so they nap during the day as a way of paying off a sleep debt. They hope napping may make them feel less tired and sleepy during the day.

In America, it is a shame for people to admit (承认) that they do take a nap. They suppose napping shows they are weak or short of energy. That only children, the very old, sick or lazy people nap is a widely-accepted opinion. However, that may be changing. Many offices now offer napping rooms, and napping cafes are appearing in many U.S. cities

Unlike America, napping is part of normal, everyday life in other parts of the world. For example, China is generally considered as a land of nappers. Researchers found nearly 60 percent of old Chinese people took a nap after lunch and most of them napped for about an hour The study found that people who took an hour-long nap did much better on mental tests than those who did not nap or who napped for longer periods. It seems that the most helpful nap lasted for about an hour.

But Dr. Michael Twery mentions that an hour-long nap may be too long for young, healthy adults. “We’re suggesting that we try to nap for about 30 minutes or less. And 30 minutes is enough to help us feel more awake.” He also found that someone who naps because of bad sleep at previous night may not experience the same improvements from napping as a healthy, well-rested person would. So, the right thing to do is to get enough sleep at night and take a proper nap for about 30 minutes. But remember not to take a nap later than 3:00 in the afternoon, which may cause a sleep problem.

1According to the passage. Dr. Michael Twery probably agrees that ________.

A. napping only helps the healthy, well-rested people improve their brain performance

B. napping shows people are very sick and lazy in some countries

C. people had better take a nap before 3:00 in the afternoon

D. young, healthy adults should nap longer than older people

2The words “paying off a sleep debt” probably mean ________.

A. having some sleep during the work

B. making up for shortness of sleep

C. trying to sleep for longer hours

D. improving the sleep quality

3What can we know from the passage?

A. Only the one-hour napper group finished their mental test.

B. China has the most young nappers in the whole world.

C. People should be better prepared to get a good nap.

D. More and more Americans are accepting napping.

4Which of the following can be the best title of the passage?

A. Napping: Can It Solve Sleeping Problems?

B. Napping: How Can A Proper Nap Help?

C. Napping: Do You Really Need It?

D. Napping: How Long Is Too Long?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网